Nieuws

Inzet EKC 1 dames niet beloond

Inzet EKC dames niet beloond

 Zaterdag 26 september zagen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hun inzet en passie niet beloond. Op sportpark Eenrum kwam het Friese Heerenveense Boys 2 uit Heerenveen op bezoek. EKC stond blijkbaar nog te slapen want vanuit de aftrap kwam Heerenveense Boys ineens op 0-1. Daarna was EKC wakker geschud en ontspon zich een boeiende partij. De thuisploeg speelde met volledige inzet en passie en in een hoog tempo. De Friezinnen konden dit eveneens bijbenen zodat het publiek vermaakt werd. De betere kansen waren voor EKC maar ook de gasten lieten zich niet helemaal onbetuigd. Zo moest keepster Marieke Wilpstra enkele malen kordaat ingrijpen en redde verdedigster Marije Roelink net voor de doellijn. Uiteindelijk werd de inzet van EKC beloond. In de 32e minuut belandde de bal na een samenwerking tussen de zussen Rebecca en Emma Postma bij Sarah Rijzinga die er 1-1 van maakte. Hierna zakte het tempo wat maar de wedstrijd bleef boeiend. Tot de rust bleef de 1-1 gehandhaafd.

Ook in de tweede helft werd er met volle inzet en passie gestreden door beide ploegen. EKC drong nu meer aan en kreeg ook nu goede kansen. Zo zag Sarah Rijzinga al na 2 minuten haar inzet via onderkant lat terug het veld invliegen. De aanstormende Amber Meijer pikte de bal op maar stuitte vervolgens op de keepster. De gasten bleven evenwel ook gevaarlijk en keepster Wilpstra en verdedigster Roelink moesten dan ook ingrijpen. En toch vloog in de 66e minuut een verrassende boogbal van de Friezinnen in het doel: 1-2. Zo moest EKC evenwel weer op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg drong aan en zette zich volledig in. Echter het mocht voorin blijkbaar niet gelukken. Zo waren de spitsen Chantal Hofman en Sarah Rijzinga onfortuinlijk in hun afwerking. In de 77e minuut kwam Mila Bolt van dames 2 er nog in voor Amber Meijer van dames 3. Wat EKC ook probeerde het bleef 1-2. Gelukkig wist aan de andere kant keepster Wilpstra erger te voorkomen maar de Friezinnen namen wel de 3 punten mee naar huis waar een gelijkspel meer terecht was geweest. Hierdoor staat EKC evenwel onderaan de ranglijst en mag het komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen proberen de eerste punten binnen te halen.

 

EKC – Heerenveense Boys 1-2 (1-1). 1. Heerenveense Boys 0-1; 32. Sarah Rijzinga 1-1; 66. Heerenveense Boys 1-2.

Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Amber Meijer (77. Mila Bolt), Marije Roelink, Chantal Hofman.

Foto: De voorbereiders van de 1-1 Emma en Rebecca Postma in actie

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 2 dames verliezen van SC Stadspark

EKC 2 dames verliezen van SC Stadspark


De voetbaldames van EKC 2 (Eenrum/Kloosterburen) traden zaterdag 26 september op sportpark Eenrum aan tegen het stadjer SC Stadspark. De stadjers bleken de sterkere partij maar de thuisploeg bood goed tegenstand. Echter aanvallend had EKC weinig in de melk te brokkelen. Het moest duidelijk meer verdedigen dan dat het aan aanvallen toekwam. Nadat een doelpunt wegens buitenspel niet doorging namen de stadjers in de 25e minuut na een mooie aanval wel de leiding: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar incasseerde in de 33e minuut de 0-2 wat drie minuten later gevolgd werd door de 0-3. EKC moest duidelijk meer verdedigen maar hield het tot de rust de schade beperkt.

Na de rust kwam EKC er evenwel meer uit. Wel bleef Stadspark meer de bovenliggende partij maar EKC vertoonde nu meer aanvallende initiatieven. Helaas moest EKC wel na 4 minuten de 0-4 slikken. De thuisploeg liet het er evenwel niet bij zitten en kreeg ook haar mogelijkheden. Echter vooreerst waren Loes Korhorn en Liene de Windt niet succesvol. In de 81e minuut was het evenwel wel raak. Loes Korhorn noteerde de 1-4. Drie minuten later was het weer raak. Iris Knol vond wederom Loes Korhorn die met een stift de stand naar 2-4 tilde. EKC kreeg weer hoop op meer maar werd helaas niet beloond. Het laatste woord was evenwel aan Stadspark dat de eindstand in de 91e minuut bepaalde op 2-5. Ondanks de nederlaag liet EKC een goede partij voetbal zien wat zeker meer beloofd voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag gaat het uit naar Groningen tegen VVK 2.


EKC 2 – SC Stadspark 2-5 (0-3). 25. SC Stadspark 0-1; 33. SC Stadspark 0-2; 36. SC Stadspark 0-3; 49. SC Stadspark 0-4; 81. Loes Korhorn 1-4; 84. Loes Korhorn 2-4; 91. SC Stadspark 2-5.

Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)

EKC 2: Mila Bolt, Iris Knol, Floor Knook, Inge Mulder, Marlies Tammens, Annika Werkman, Sanne Werkman, Loes Korhorn, Sylina Reitzema, Sabina Huitema, Liene de Windt, Joni Meurs, Nikki Werkman, Celina Diephuis.

Foto: Aangeefster Iris Knol feliciteert Loes Korhorn met de 2-4

 
Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC opent met nederlaag

EKC opent met nederlaag

 De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zijn de competitie zaterdag 19 september niet goed begonnen. In het Friese Bergum leed men een 6-2 nederlaag tegen fusieclub FC Burgum. In het eerste half uur ging het nog redelijk gelijk op. Er waren aan beide kanten wat kleine kansen maar vooralsnog vielen er geen treffers. In de 28e minuut veranderde dit. Een corner van Burgum werd niet goed weggewerkt en ineens stond het 1-0. EKC moest nu op jacht naar de gelijkmaker maar had in de 37e minuut scheidsrechter K. Spinder niet mee toen er binnen het Burgum-strafschopgebied hands werd gemaakt. Toch lukte het EKC om in de 40e minuut langszij te komen. Gretha Annema vond Sarah Rijzinga die succesvol uithaalde. Helaas wist EKC dit niet vast te houden want op slag van rust in de 45e minuut werd een vrije trap middels een voorzet verlengd en was het nu 2-1 voor de thuisploeg.

Na de rust zakte EKC binnen 10 minuten door het ijs. In de 49e minuut kwam FC Burgum middels slecht uitverdedigen van EKC op 3-1 en 3 minuten later stond het na een snelle aanval ook 4-1 en liep EKC achter de feiten aan. De gasten misten duidelijk scherpte. Marije Roelink werd in de 56e minuut naar de kant gehaald ten faveure van Mila Bolt. EKC probeerde wel wat terug te doen maar het wilde niet lukken. Burgum was niet echt beter dan EKC maar speelde gretiger en scherper waardoor ze optisch beter leken. In de 75e minuut leverde hun dit wel de 5-1 op. Drie minuten later werd een moegestreden Joni Lukkien gewisseld voor Iris Knol. Het kon het naderend onheil niet meer keren want 2 minuten later plofte ook de 6-1 binnen de touwen. Wel was het laatste woord aan EKC in de 91e minuut. Een corner van Sarah Rijzinga werd door Gretha Annema fraai ingeschoten: 6-2. Een wedstrijd om snel te vergeten voor EKC dat komende zaterdag in Eenrum (14.00 uur) Heerenveense Boys 2 ontvangt.

 

FC Burgum – EKC 6-2 (2-1). 28. FC Burgum 1-0; 40. Sarah Rijzinga 1-1; 45. FC Burgum 2-1; 49. FC Burgum 3-1; 52. FC Burgum 4-1; 75. FC Burgum 5-1; 80. FC Burgum 6-1; 91. Gretha Annema 6-2.

Scheidsrechter: K. Spinder (Bergum)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien (78. Iris Knol), Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Amber Meijer, Marije Roelink (56. Mila Bolt).

 

Onderschrift foto: Gretha Annema, Emma Postma en Desie Tjoelker wachten af.

 Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC1 dames bekeren door

EKC1 dames bekeren door

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 12 september op sportpark Eenrum hun derde en laatste bekerwedstrijd tegen derdeklasser vv Opende. Beide ploegen vielen aan en waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Toch waren de betere kansen voor EKC. Zo stuitte Sarah Rijzinga meerdere malen op de Opende-keepster en kopte Rebecca Postma naast. Ook Amber Meijer zag haar inzet naast gaan. Aan de andere kant moest Joni Lukkien in de 23e minuut redding brengen op de lijn anders had Opende de leiding genomen. Toch kwam EKC meer opzetten en dat betaalde zich in de 36e minuut uit. Een vrije trap van Desie Tjoelker belandde uiteindelijk bij Sarah Rijzinga die de 1-0 binnen schoot. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werd Judith Zuidersma gewisseld voor Noor Veldink van dames 3.

In de tweede helft kwam EKC nog meer opzetten. Rebecca Postma raakte de lat en zus Emma zag haar schot naast gaan. Ook na een corner van Noor Veldink was ook Gretha Annema onfortuinlijk door naast te schieten. In de 59e minuut was het evenwel wel raak. Via Desie Tjoelker en Rebecca Postma kwam de bal bij Sarah Rijzinga die andermaal in de roos trof: 2-0. Even probeerde Opende wat terug te doen maar keepster Marieke Wilpstra verijdelde dit. In de 62e minuut deed EKC een dubbele wissel. Joni Lukkien en Amber Meijer werden naar de kant gehaald en Iris Knol en Marlies Tammens van dames 2 werden hun vervangers. Opende deed nog wat pogingen om de stand een dragelijker aanzicht te geven maar zag haar pogingen falen. Het was de thuisploeg dat goede kansen kreeg. Echter het afwerken was een probleem. In de 77e minuut was het wel raak. Na een samenwerking tussen Rebecca Postma en Sarah Rijzinga met daarbij het storende werk van Marlies Tammens kon Rijzinga er 3-0 van maken. EKC wilde meer en wisselde in de 86e minuut Rebecca Postma nog voor Mila Bolt van dames 2. Ondanks enkele goede kansen wilde de bal er niet meer in maar met de 3-0 overwinning staat EKC in de volgende bekerronde. Komende zaterdag gaat het uit naar Bergum voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Burgum.

EKC – vv Opende 3-0 (1-0). 36. Sarah Rijzinga 1-0; 59. Sarah Rijzinga 2-0; 77. Sarah Rijzinga 3-0.
Scheidsrechter: R. Wieringa (Eenrum)
EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien (62. Iris Knol), Rebecca Postma (86. Mila Bolt), Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Judith Zuidersma (46. Noor Veldink), Amber Meijer (62. Marlies Tammens).

Foto: Noor Veldink in actie tegen een Opende-speelster

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 3 dames openen met overwinning

EKC 3 dames openen met overwinning

De voetbaldames van EKC 3, het voormalige Eenrum MO-17, speelden zaterdag 12 september hun eerste competitiewedstrijd tegen voormalig vierdeklasser (in seizoen 2019-2020) ST Middelstum/KRC uit Middelstum en Kantens. Het nieuwe team legde een puike voetbalspel op de grasmat.  Aanvankelijk waren beide ploegen gelijkwaardig. Er waren wat kansen over en weer maar zowel EKC-keepster Jet Pankras als de Middelstum/KRC-keepster hielden hun doelen schoon. Het was toch EKC dat in de 12e minuut de leiding nam. Noor Veldink brak over de rechterflank door en noteerde de 1-0. Middelstum/KRC probeerde wat terug te doen en slaagde daar in de 18e minuut in. EKC kreeg de bal voor haar eigen doel niet weg en de gasten profiteerden: 1-1. Beide ploegen drongen aan zonder dit vooreerst in resultaat om te zetten. In de 39e minuut sloeg EKC alsnog toe. Amber Meijer vond Amelie Bippes die haar ploeg op een 2-1 voorsprong zette. EKC ging door en Amber Meijer raakte ook nog de lat. In de 44e minuut was het wederom raak. Noor Veldhuis gaf een goede voorzet – iets wat ze de gehele wedstrijd al deed – die met het hoofd door wederom Amelie Bippes werd afgerond: 3-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft was EKC de bovenliggende partij. Het kreeg de betere kansen maar het benutten was nu een tweede. Joni Meurs zag haar schot naast gaan en Amber Meijer stuitte op de keepster. De weinige tegenstoten van de gasten werden door de EKC-defensie onder leiding van aanvoerster Maud Diemer alle afgestopt. En mocht de defensie het even mis hebben stond keepster Jet Pankras klaar. De thuisploeg drong nog meer aan maar treffers wilden er niet meer vallen. Middelstum/KRC was ook uitgeblust zodat de 3-1 ruststand ook de eindstand werd en EKC haar eerste wedstrijd in 3 punten omzette. Een goede prestatie van dit nieuwe team.
 
EKC 3 – ST Middelstum/KRC 3-1 (3-1). 12. Noor Veldink 1-0; 18. Middelstum/KRC 1-1; 39. Amelie Bippes 2-1; 44. Amelie Bippes 3-1.
Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)
EKC 3: Joni Meurs, Sophie de Valk, Liene de Windt, Tetske Oostenbrink, Jet Pankras, Celina Diephuis, Maud Diemer, Noor Veldink, Kiki van der Horn, Nuura Sahrif, Manon Krans, Amber Meijer, Kim van der Meer, Amelie Bippes, Fleur Nienhuis, Elise Bijlholt.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent