EKC 2 pakt overwinning

Het tweede elftal van EKC trof op zaterdagmorgen 1 oktober op sportpark Eenrum het elftal van ST Middelstum/KRC uit Middelstum en Kantens. Onder leiding van scheidsrechter H. Struiksma uit Kloosterburen startte EKC goed. Nadat EKC enkele malen was afgestopt was het in de 7e minuut wel raak. Marlies Tammens zette van rechts de bal voor waarna Charlotte van Dort de keepster van ST Middelstum/KRC verraste: 1-0. EKC ging goed door want vijf minuten later plofte een afstandsschot van Sanne Werkman zo in het Middelstumer doel: 2-0. De thuisploeg wilde meer maar het was deze keer Middelstum/KRC dat dichterbij kroop. In de 22e minuut was keepster Mila Bolt net te langzaam en profiteerde een aanvalster: 2-1. EKC probeerde nog voor de rust haar voorsprong uit te breidden maar slaagde daar niet in. Het was wederom Middelstum/KRC dat in de 29e minuut ineens langszij kwam: 2-2. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust was EKC wat anders opgesteld en dit pakte goed uit. De thuisploeg was nu meer voorin en kreeg ook de nodige kansen. Echter het benutten was een tweede. Zo zagen Anouk Koster, Chantal Hofman en Sanne Werkman hun pogingen strandden. Echter in de 71e minuut was het ineens wel raak. Een corner van Chantal Hofman belandde voor de voeten van Amarens van der Pol die pardoes uithaalde: 3-2. Middelstum/KRC evenwel legde zich hier niet bij neer en poogde nog de gelijkmaker te forceren. Gelukkig voor EKC faalden ze hierin. Ook EKC poogde haar score nog verder op te voeren maar slaagde daar ook niet meer in maar pakte met 3-2 wel de eerste overwinning in haar openingswedstrijd. Komende zaterdag is men competitievrij.

EKC 2 – ST Middelstum/KRC 3-2 (2-2). 7. Charlotte van Dort 1-0; 12. Sanne Werkman 2-0; 22. Middelstum/KRC 2-1; 29. Middelstum/KRC 2-2; 71. Amarens van der Pol 3-2
Scheidsrechter: H. Struiksma (Kloosterburen)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Birgit Bruinink, Sanne Werkman, Chantal Hofman, Liene de Windt, Kim van der Meer, Sophie van Tilburg, Amelie Bippes, Charlotte van Dort, Anouk Koster, Amarens van der Pol, Lisa Huizingh.