EKC VR 2 in tweede helft langs Noordpool Ufc VR1

KLOOSTERBUREN – De voetbaldames van EKC 2 uit Eenrum en Kloosterburen speelden zaterdag 19 oktober het inhaalduel tegen de dames van Noordpool UFC uit Uithuizen op sportpark Westerklooster in Kloosterburen.

De wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter Korhorn uit Kloosterburen. In de eerste helft ging het moeizaam. EKC was wel wat de bovenliggende partij maar ook Noordpool deed goed mee. EKC-keepster Nikki Werkman moest dan ook behoorlijk vaak ingrijpen om groter onheil te voorkomen. Wel waren de betere kansen voor EKC maar het schortte aan de afronding. Aan de andere kant liet men Noordpool geregeld ver komen waardoor het meerdere malen hachelijk werd voor het EKC-doel. Gelukkig was daar zoals eerder genoemd keepster Werkman alert. Ook hadden de spitsen van Noordpool het vizier duidelijk niet op scherp staan. Echter voorin wilde het deze helft niet lukken met EKC. Dit kwam mede door het goede keeperswerk van de Noordpool-doelvrouwe die alles pakte. Zo zagen Chantal Hofman, Romy Rijzinga, Inge Mulder, Johanna van de Steeg en Maaike Remijn hun pogingen strandden op deze keepster of vloog het leer over en naast. Dus stond het bij de rust nog 0-0.

In de tweede helft kreeg EKC meer de overhand. Noordpool probeerde wel het niveau van de eerste helft te halen maar allengs zakten de gasten meer weg. In het begin van deze tweede helft kwam Noordpool nog voor het doel van EKC alwaar keepster Werkman en de defensie alle pogingen smoorden. EKC begon meer aan te dringen maar vooreerst leverde dat niets op. Maaike Remijn, Romy Rijzinga en Chantal Hofman zagen hun pogingen geen vervolg krijgen. In de 74e minuut werd de ban gebroken. Libero Marlies Tammens vond Judith Zuidersma die op haar beurt Chantal Hofman bediende. Hofman maakte vanaf de linkerflank met een schuiver in de verre hoek 1-0 van. Nu wilde EKC meer maar kreeg eerst in de 76e minuut een tegenslag te verwerken toen keepster Nikki Werkman geblesseerd uitviel. Verdedigster Iris Knol nam haar taak over. Maar EKC speelde nu dermate sterk dat zij meer niet in problemen kwam. Echter er was wel wat hulp van Noordpool nodig om de voorsprong uit te breidden. In de 79e minuut werd Maaike Remijn binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende strafschop werd door Chantal Hofman door het midden ingeschoten: 2-0.

Noordpool deed nog wat pogingen maar het echte geloof was bij haar al helemaal weg. In de 88e minuut viel dan ook de 3-0. Een combinatie tussen Judith Zuidersma en Johanna van de Steeg bereikte Chantal Hofman die haar hattrick van deze middag voltooide. In de slotfase waren er nog twee goede kansen voor EKC maar Maaike Remijn raakte het zijnet na een pass van Joni Lukkien en Chantal Hofman schoot na een pass van Romy Rijzinga naast zodat 3-0 ook de eindstand werd. Door dit resultaat staat EKC nu gedeeld 1e samen met DIVA’83 uit Groningen maar één wedstrijd meer. Komende zaterdag gaat het naar Roodeschool voor de wedstrijd tegen Corenos (aanvang 11.30 uur).

Jitse Drent