EKC1 neemt sportieve revanche op SIOS

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 26 oktober op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen de dames van SIOS uit Sauwerd. Eerder leed EKC tegen SIOS in de eerste bekerwedstrijd een 1-4 nederlaag maar nu staat SIOS praktisch onderaan terwijl EKC in de middenmoot meedraait. Tevens wilde de thuisploeg een duidelijk betere prestatie neerzetten dan tegen Helpman (1-7 nederlaag). EKC zat er gelijk bovenop. Het speelde gretiger en feller. EKC ging in de aanval en nam na 7 minuten dan ook de leiding. Een hoekschop vanaf links door Sarah Rijzinga werd door Janet Toonder binnen geschoten: 1-0. EKC was wel meer de bovenliggende partij maar liet bij tijd en wijle SIOS toch ver komen. Gelukkig wist SIOS hier niets mee te doen. Echter ook EKC kwam er voorin niet meer door zodat 1-0 ook de ruststand werd. In de rust werd Nicky Knol die niet in de wedstrijd zat gewisseld voor Rebecca Postma.

Ook na de rust toog EKC naar voren en al na twee minuten was het raak. Emma Postma vond Sarah Rijzinga die op het SIOS-doel schoot. MO17-keepster Annemarie Derksen liet de bal echter doorglippen zodat het 2-0 stond. Nu wilde EKC meer en drong het meer aan. Achterin liet het soms wel wat steken vallen maar de defensie van EKC waaronder een goed spelende Gretha Annema gaf niets weg zodat SIOS hier geen gebruik van wist te maken. In de 54e minuut werd Joni Lukkien naar de kant gehaald en nam Marije Roelink haar plaats in. De thuisploeg zette meer aan en nadat Marjon Bos nog op keepster Derksen stuitte was het in de 63e minuut wel raak. Een vrije trap van Janet Toonder werd door keepster Derksen weg gebokst maar helaas voor haar net voor de voeten van Sarah Rijzinga die zich dit buitenkansje niet liet ontgaan: 3-0. Een tegenstoot van SIOS twee minuten later belandde net tegen onderkant lat waarna keepster Marieke Wilpstra de bal pakte. Aan de andere kant kreeg EKC nu meer kansen maar het afwerken lukte niet zo. Zo schoot Sarah Rijzinga in de 66e minuut na een voorzet van Marjon Bos net naast. Een hoekschop van Janet Toonder leverde ook niets op terwijl in de 73e minuut Judith Zuidersma na een pass van Marjon Bos het leer aan de verkeerde kant van de doelpaal zag verdwijnen. Een minuut hierna kwam Maaike Remijn Zuidersma vervangen. EKC zette nog meer aan. SIOS probeerde nog wel wat terug te doen maar moest toch haar meerdere erkennen in de thuisploeg. In de 87e minuut was dan ook raak. Een aanval van EKC zorgde voor veel consternatie voor het SIOS-doel alwaar Rebecca Postma profiteerde en de stand op 4-0 zette. Een  minuut later vond Sarah Rijzinga Marjon Bos maar Bos schoot naast. SIOS testte nog éénmaal keepster Wilpstra uit waarna scheidsrechter Tammens voor het einde floot. EKC nam sportieve revanche voor de bekernederlaag en nestelde zich nu mooi in de middenmoot van de ranglijst. Komende zaterdag komt Asser Boys uit Assen op bezoek.

EKC – SIOS 4-0 (1-0). 7. Janet Toonder 1-0; 47. Sarah Rijzinga 2-0; 63. Sarah Rijzinga 3-0; 87. Rebecca Postma 4-0.

Scheidsrechter: E. Tammens (Leens)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Nicky Knol (46. Rebecca Postma), Gretha Annema, Judith Zuidersma (74. Maaike Remijn), Wendy Reitsma, Desie Tjoelker, Janet Toonder, Joni Lukkien (54. Marije Roelink).