EKC pakt punt in Groningen

In Groningen speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 23 november tegen naaste belager SV Lycurgus. Onder leiding van scheidsrechter P.J.L. Nieuwland, die een goede wedstrijd floot, sloeg EKC al na 5 minuten toe. Vanaf de linkerflank gaf Sarah Rijzinga de bal voor waarna Emma Postma deze binnenschoot: 0-1. EKC wilde meer en speelde daar dan ook naar. Het leverde wel enkele kansen op die echter onbenut bleven. Zo kregen vrije trappen van Janet Toonder geen vervolg en was Johanna van de Steeg bij één net iets langzamer dan de Lycurgus-keepster. Lycurgus kwam ook enkele malen dreigend opzetten maar behoudens een schot naast in de 31e minuut leverde hun dit ook niets op. Tot de rust bleef het 0-1.

De tweede helft begon met een kans voor EKC maar nadat Sarah Rijzinga na een minuut Emma Postma vond schoot laatstgenoemde net naast. Daarna kende EKC wat tegenslag. Janet Toonder kreeg dermate last van een eerder opgelopen blessure dat zij in de 47e minuut uitviel. In de consternatie daarna en het nog warmlopen van wissel Chantal Hofman kwam Lycurgus plotseling in de 48e minuut ineens langszij: 1-1. Nu kwam Lycurgus duidelijk meer opzetten dan in de eerste helft. Het zette meer druk waardoor de defensie onder leiding van libero Desie Tjoelker, die de afwezige Wendy Reitsma verving, het behoorlijk drukker kreeg dan in de eerste helft. EKC liet zich echter niet helemaal wegdrukken en sloeg in de 54e minuut opnieuw toe. Rebecca Postma kreeg op de rechterflank de bal bij Sarah Rijzinga die de bal richting het Groninger doel schoot. Het leer vloog via de lat en de paal het doel binnen: 1-2. Nu kwam Lycurgus nog meer opzetten maar EKC gaf praktisch niets weg. Wel vloog een schot van Lycurgus in de 58e minuut nog naast. Aan de andere kant zag Rebecca Postma haar inzet in de 63e minuut net gestopt. Toch wist Lycurgus in de 68e minuut langszij te komen. Een vrije trap werd fraai ingekopt: 2-2. Nu wilde de thuisploeg meer maar EKC gaf haar daartoe geen kans. De blauwhemden waren wel meermaals dreigend maar echte kansen kreeg het niet alhoewel keepster Marieke Wilpstra in de 76e minuut wel redding moest brengen. De betere kansen waren evenwel voor EKC. In de 75e minuut vond Chantal Hofman Sarah Rijzinga die echter net op de keepster stuitte. Lycurgus bleef wel meer de bovenliggende partij. In de 81e minuut kwam Marije Roelink er nog in voor Joni Lukkien. Twee minuten later was Nicky Knol net op tijd om een voorsprong van Lycurgus te verijdelen. Zo bleef het spannend tot het eind want de wedstrijd kon nog alle kanten op. Ook EKC kreeg nog een riante mogelijkheid in de 87e minuut toen Sarah Rijzinga Chantal Hofman vond. Hofman kwam echter niet uit met haar passen en deze kans ging verloren. Zo bleef het 2-2 waarmee gezien het wedstrijdbeeld EKC tevreden was alhoewel er wel meer in had gezeten. Komende zaterdag komt het Groninger GV Groen Geel naar Kloosterburen.

SV Lycurgus – EKC 2-2 (0-1). 5. Emma Postma 0-1; 48. Lycurgus 1-1; 54. Sarah Rijzinga 1-2; 68. Lycurgus 2-2.

Scheidrechter: P.J.L. Nieuwland (Groningen)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Rebecca Postma, Gretha Annema, Judith Zuidersma, Johanna van de Steeg, Desie Tjoelker, Joni Lukkien (81. Marije Roelink), Janet Toonder (47. Chantal Hofman), Nicky Knol.

Op de foto: Judith Zuidersma in de clinch met een Lycurgiaanse. Desie Tjoelker en Gretha Annema kijken toe.