EKC onderuit tegen GV Groen Geel

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) ontmoetten zaterdag 30 november op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen de dames van GV Groen Geel. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt was het begin van de wedstrijd duidelijk voor EKC. Het speelde met een goede inzet en kreeg dan ook riante mogelijkheden. In de 8e minuut nam het dan ook verdiend de leiding. Judith Zuidersma vond Sarah Rijzinga die haar ploeg op 1-0 zette. EKC drong meer aan en kreeg zoals eerder gemeld kansen. Het schortte helaas aan de afwerking. Het was dan ook Groen Geel dat in de 23e minuut kans zag om langszij te komen: 1-1. EKC zette nog meer aan maar zonder effect. Het lukte de voorwaartsen niet om een bres te slaan in de Groen Geel-defensie. Het was juist Groen Geel dat middels een fraaie aanval in de 45e minuut de ruststand op 1-2 zette.

In de tweede helft wilde EKC wel maar zag het Groen Geel meer en meer opkomen. Gelukkig was keepster Marieke Wilpstra, die een goede wedstrijd speelde, goed op dreef en voorkwam zij dat EKC vooralsnog meer schade opliep. In de 58e minuut werd Judith Zuidersma gewisseld voor Johanna van de Steeg. Groen Geel wist in de 61e minuut opnieuw toe te slaan. Uit een corner werd de 1-3 binnen geschoten. EKC probeerde wel wat terug te doen maar liet ook toe dat Groen Geel meermaals heel ver kon komen. Zelf wist EKC niets meer terug te doen. Het wisselde nog wel tweemaal. In de 71e minuut kwam Maaike Remijn erin voor Nicky Knol en 79e minuut Joni Lukkien voor Marije Roelink. Het kon het tij niet meer keren. Voorin wilde het niet meer lukken maar achterin bleef EKC wel overeind maar leed met 1-3 wel een nederlaag en kan zich nu gaan opmaken voor de uitwedstrijd komende zaterdag tegen hekkensluiter LAC Frisia 1883 in Leeuwarden. Dan zullen er zeker punten gepakt moeten worden.

EKC – GV Groen Geel 1-3 (1-2). 8. Sarah Rijzinga 1-0; 23. Groen Geel 1-1; 45. Groen Geel 1-2; 61. Groen Geel 1-3.

Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Wendy Reitsma, Marieke Wilpstra, Rebecca Postma, Gretha Annema, Judith Zuidersma (58. Johanna van de Steeg), Desie Tjoelker, Marije Roelink( 79. Joni Lukkien), Janet Toonder, Nicky Knol (71. Maaike Remijn).

Op de foto: Maaike Remijn achtervolgt een stadjer. Wendy Reitsma (3) volgt het geheel.