EKC 2 onderuit tegen Oosterparkers

EKC 2  onderuit tegen Oosterparkers

Op zaterdag 4 november speelden de voetbalsters van EKC 2 op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het elftal van v.v. Oosterparkers uit Groningen. Op een zwaar veld met veel blaadjes en onder de goede leiding van scheidsrechter G. Adema werd het een ongelukkige wedstrijd voor EKC. Oosterparkers speelde over de hele linie wat gemakkelijker en was ook sneller in de omschakeling. Al na 6 minuten moest keepster Maaike Adema zich gewonnen geven: 0-1. Wel waren er mogelijkheden voor de thuisploeg maar Oosterparkers wist dit adequaat te pareren. Toch duurde het tot de 27e minuut eer de stadjes weer een gaatje vonden in de EKC-defensie: 0-2. In de 36e minuut was het evenwel weer raak voor Oosterparkers: 0-3. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft probeerde EKC wat terug te doen maar slaagde daar niet in. Het was weer Oosterparkers dat in de 51e minuut op 0-4 kwam. Eerst wist keepster Adema de inzet nog te stoppen maar in de herkansing was het wel raak. EKC deed nog verscheidene pogingen om de stand een beter aanzien te geven maar dat mocht niet meer gelukken. De ploeg mistte stootkracht voorin. Wel hield men de gelederen achterin goed gesloten zodat er geen verdere tegentreffers vielen zodat 0-4 ook de eindstand werd. Komende zaterdag gaat het uit naar Noordpool-U.F.C. te Uithuizen.

EKC 2 – Oosterparkers 0-4 (0-3). 6. Oosterparkers 0-1; 27. Oosterparkers 0-2; 36. Oosterparkers 0-3; 51. Oosterparkers 0-4.
Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)
EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Sophie Rozema, Mila Bolt, Liza Huizingh, Birgit Bruinink,  Ann Hazenberg, Fleur Kijlstra, Manon Faber, Sanne Werkman, Sophie van Tilburg, Marlies Tammens, Rebecca Postma, Kawthar Aldougheim.