Nieuws

Carnavals Corona sale

Beste leden, donateurs, vrienden en sponsoren,
I.v.m. het a.s. carnavalsweekend gaan we de voorraad van de kantine voor carnavaleske prijzen verkopen.
Wees er snel bij want de restanten bier en fris en versnaperingen gaan heel snel.
Voor een kratje bier, zowel alcoholisch als non-alcoholisch vragen wij de minimumprijs van € 11,11
Ook voor een krat met een scala aan frisdrankjes vragen we € 11,11. Alles inclusief emballage. Mocht U de voetbalvereniging extra willen ondersteunen, kunt U vanzelfsprekend de lege kratten eventueel weer inleveren, maar dat hoeft dus niet!
Tevens hebben we nog flessen AA en sportdrank in de aanbieding voor € 0,51 per flesje. Dit omdat de carnavalsvereniging, zoals iedereen wel weet, inmiddels 51 jaar oud is. Bij afname van 11 flesjes is het 11e flesje geheel gratis.
Ook is er nog een klein restant aan chips, doritos en paprikachips, ook daarvoor de minimumprijs van € 0,51 en het 11e zakje gratis (over de 12e valt te onderhandelen)
De bestelde goederen worden thuis bij U afgeleverd door Bart Korhorn en Harry Reitsma.
U kunt cash betalen, maar ook via een tikkie kan betaald worden.
Voor mensen die buiten de oude gemeente Kloosterburen wonen, vragen we een kleine vergoeding van 0,11 cent per kilometer.

Bestel zo snel mogelijk, want op is op.

Dat kan bij Bart: 06-53928319 of Harry 06-20473096. Rest mij nog te vermelden dat wij ons vanzelfsprekend aan de hygiëneregels houden.

Gratis smartphone handschoenen + een dagpas van FOX Sports voor leden

VV Kloosterburen heeft een fantastische actie. In samenwerking met KPN kunnen wij onze leden (wie het eerst komt, wie het eerst) maalt een gratis setje smartphonehandschoenen aanbieden en een dagpas voor FOX Sports.
Dat houdt in dat jij gratis een dag FOX Sports kunt bekijken. Wil je meedoen met deze actie? Dan kun je de dagpas en handschoenen ophalen bij de secretaris Bart Korhorn, Stiekemastraat 2 te Kloosterburen.

N.B. Gelieve alleen in de avond op te halen.

Gratis mondkapje bij je bestelling in de clublijn!

De winterdagen zijn in volle gang, maar helaas staan de sportclubs (gedeeltelijk) al een tijd stil. Desalniettemin komen de feestdagen er weer aan, en daarom willen wij van Sporthuis Winsum de clublijn van VV Kloosterburen promoten. Om de leden in deze tijden wat cadeau te geven bieden wij de volgende actie aan. ''Bij besteding vanaf €25,- krijg je een gratis mondkapje met clublogo cadeau!''

EKC 1 dames nog puntloos

EKC 1 dames nog puntloos

In Leeuwarden speelden de damesvoetballers van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 3 oktober tegen het elftal van CSV De Leeuwarder Zwaluwen. In de eerste helft ging het nog redelijk. EKC kreeg wel haar kansen maar wist hier geen enkele van te benutten. De thuisploeg wist wel één keer door te breken wat een 1-0 ruststand opleverde.

In de tweede helft ging het mis. Door persoonlijke fouten vond de thuisploeg maar liefst viermaal de weg naar het doel wat haar een 5-0 voorsprong opleverde. EKC wist hier niets tegenover te stellen zodat 5-0 ook de eindstand werd. Door dit resultaat staat EKC nu nog puntloos onderaan. Aankomende zaterdag komt VVK uit Groningen op bezoek in Eenrum.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC dames 3 trekken overwinning over de streep

EKC dames 3 trekken overwinning over de streep

De voetbalwedstrijd op sportpark Eenrum zaterdag 3 oktober zonder publiek tussen de dames van EKC 3 en De Fivel uit Zeerijp was er één met twee gezichten. Een superieur EKC in de eerste helft en een duidelijk meer overwicht hebbende De Fivel in de tweede helft. Door de afwezigheid van libero Maud Diemer en Celina Diephuis werd spits Amelie Bippes naar achteren gehaald. Van EKC MO17 kwam Femke de Vries EKC 3 versterken terwijl later ook Annika Werkman van dames 2 zich bij de thuisploeg aansloot. Onder leiding van een goed leidende scheidsrechter K. Nienhuis ging EKC fel van start. Dat leverde gelijk een aantal kansen op die vooreerst niet werden benut. Alhoewel EKC in deze helft een duidelijk overwicht had moest het wel oppassen voor de mindere aanvallen van De Fivel. De betere kansen waren voor EKC maar Amber Meijer en Noor Veldink waren vooreerst onfortuinlijk. EKC-keepster Jet Pankras hield aan de andere kant de zaak dicht maar had in de 28e minuut de hulp nodig van Liene de Windt die op de lijn redding bracht. Vlak daarna knalde De Fivel ook nog eens tegen de paal waarmee EKC goed wegkwam. Het sloeg zelf in de 29e minuut wel toe. Amber Meijer passte naar rechts af op Noor Veldink die het leer voorzette. Femke de Vries, normaliter acterend in EKC MO17, maakte het af: 1-0. De Fivel probeerde wat terug te doen maar weer was het EKC dat in de 36e minuut weer toesloeg. Amber Meijer vond Elise Bijlholt die de 2-0 op haar naam zette. Een minuut later vloog een voorzet  van rechts van Noor Veldink zo het doel binnen en leek de buit binnen: 3-0. Vlak voor rust kwam De Fivel er nog goed door maar keepster Pankras verhinderde een treffer zodat EKC met een 3-0 voorsprong de rust inging.

Na de rust ging het mis. EKC dacht er al te zijn en dat werd door De Fivel afgestraft. Een vrije trap in de 50e minuut vloog zo het EKC-doel binnen: 3-1. De gasten roken meer en drongen meer aan. Ook bouwden zij nu een overwicht op terwijl EKC moeite had de oranjehemden af te stoppen. In de 55e minuut stond EKC zo onder druk dat Manon Krans ongelukkigerwijs de bal in eigen doel kopte: 3-2. Nu werd het spannend. De Fivel rook meer en EKC begon steeds meer onrustiger te spelen. Gelukkig voor de thuisploeg was De Fivel voorin onzorgvuldig zodat er geen treffers vielen. EKC wist daar met wat kleine kansen niet zoveel tegenover te zetten maar bleef overeind. De Fivel raakte het zijnet of vond keepster Jet Pankras op haar weg. Bij de thuisploeg zagen Amber Meijer en Noor Veldink hun pogingen niet lukken. In de 82e minuut vond een leuke feit plaats. Het eerste buitenspel in de wedstrijd viel. Het was EKC dat dit overkwam. In de 85e minuut leek EKC wederom de zege veilig te stellen. Een voorzet van Amber Meijer vanaf de rechterflank werd nu door een De Fivel-speelster in eigen doel gewerkt: 4-2. Hiermee waren de eigen doelpunten weer in evenwicht. Toch liet EKC De Fivel ver komen en twee minuten later werd hun dit fataal: 4-3. De Fivel wilde nu meer en de laatste minuten waren dan ook spannend maar EKC wist de overwinning over de streep te trekken en is nu nog steeds ongeslagen in de competitie iets wat de leiders van het team, Johan Bos en Marije Pankras, zeker niet hadden verwacht. Komende zaterdag wacht de zware wedstrijd tegen nummer twee ZEC in Zandeweer.

EKC 3 – De Fivel 4-3 (3-0). 29. Femke de Vries 1-0; 36. Elise Bijlholt 2-0; 37. Noor Veldink 3-0; 50. De Fivel 3-1; 55. Manon Krans (eigen doel) 3-2; 85. De Fivel 4-2 (eigen doel); 87. De Fivel 4-3.
Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)
EKC 3: Joni Meurs, Sophie de Valk, Liene de Windt, Tetske Oostenbrink, Jet Pankras, Noor Veldink, Kiki van der Horn, Manon Krans, Amber Meijer, Amelie Bippes, Fleur Nienhuis, Elise Bijlholt, Femke de Vries, Annika Werkman.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

Inzet EKC 1 dames niet beloond

Inzet EKC dames niet beloond

 Zaterdag 26 september zagen de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hun inzet en passie niet beloond. Op sportpark Eenrum kwam het Friese Heerenveense Boys 2 uit Heerenveen op bezoek. EKC stond blijkbaar nog te slapen want vanuit de aftrap kwam Heerenveense Boys ineens op 0-1. Daarna was EKC wakker geschud en ontspon zich een boeiende partij. De thuisploeg speelde met volledige inzet en passie en in een hoog tempo. De Friezinnen konden dit eveneens bijbenen zodat het publiek vermaakt werd. De betere kansen waren voor EKC maar ook de gasten lieten zich niet helemaal onbetuigd. Zo moest keepster Marieke Wilpstra enkele malen kordaat ingrijpen en redde verdedigster Marije Roelink net voor de doellijn. Uiteindelijk werd de inzet van EKC beloond. In de 32e minuut belandde de bal na een samenwerking tussen de zussen Rebecca en Emma Postma bij Sarah Rijzinga die er 1-1 van maakte. Hierna zakte het tempo wat maar de wedstrijd bleef boeiend. Tot de rust bleef de 1-1 gehandhaafd.

Ook in de tweede helft werd er met volle inzet en passie gestreden door beide ploegen. EKC drong nu meer aan en kreeg ook nu goede kansen. Zo zag Sarah Rijzinga al na 2 minuten haar inzet via onderkant lat terug het veld invliegen. De aanstormende Amber Meijer pikte de bal op maar stuitte vervolgens op de keepster. De gasten bleven evenwel ook gevaarlijk en keepster Wilpstra en verdedigster Roelink moesten dan ook ingrijpen. En toch vloog in de 66e minuut een verrassende boogbal van de Friezinnen in het doel: 1-2. Zo moest EKC evenwel weer op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg drong aan en zette zich volledig in. Echter het mocht voorin blijkbaar niet gelukken. Zo waren de spitsen Chantal Hofman en Sarah Rijzinga onfortuinlijk in hun afwerking. In de 77e minuut kwam Mila Bolt van dames 2 er nog in voor Amber Meijer van dames 3. Wat EKC ook probeerde het bleef 1-2. Gelukkig wist aan de andere kant keepster Wilpstra erger te voorkomen maar de Friezinnen namen wel de 3 punten mee naar huis waar een gelijkspel meer terecht was geweest. Hierdoor staat EKC evenwel onderaan de ranglijst en mag het komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen proberen de eerste punten binnen te halen.

 

EKC – Heerenveense Boys 1-2 (1-1). 1. Heerenveense Boys 0-1; 32. Sarah Rijzinga 1-1; 66. Heerenveense Boys 1-2.

Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Rebecca Postma, Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Amber Meijer (77. Mila Bolt), Marije Roelink, Chantal Hofman.

Foto: De voorbereiders van de 1-1 Emma en Rebecca Postma in actie

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent