EKC1 dames bekeren door

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 12 september op sportpark Eenrum hun derde en laatste bekerwedstrijd tegen derdeklasser vv Opende. Beide ploegen vielen aan en waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Toch waren de betere kansen voor EKC. Zo stuitte Sarah Rijzinga meerdere malen op de Opende-keepster en kopte Rebecca Postma naast. Ook Amber Meijer zag haar inzet naast gaan. Aan de andere kant moest Joni Lukkien in de 23e minuut redding brengen op de lijn anders had Opende de leiding genomen. Toch kwam EKC meer opzetten en dat betaalde zich in de 36e minuut uit. Een vrije trap van Desie Tjoelker belandde uiteindelijk bij Sarah Rijzinga die de 1-0 binnen schoot. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werd Judith Zuidersma gewisseld voor Noor Veldink van dames 3.

In de tweede helft kwam EKC nog meer opzetten. Rebecca Postma raakte de lat en zus Emma zag haar schot naast gaan. Ook na een corner van Noor Veldink was ook Gretha Annema onfortuinlijk door naast te schieten. In de 59e minuut was het evenwel wel raak. Via Desie Tjoelker en Rebecca Postma kwam de bal bij Sarah Rijzinga die andermaal in de roos trof: 2-0. Even probeerde Opende wat terug te doen maar keepster Marieke Wilpstra verijdelde dit. In de 62e minuut deed EKC een dubbele wissel. Joni Lukkien en Amber Meijer werden naar de kant gehaald en Iris Knol en Marlies Tammens van dames 2 werden hun vervangers. Opende deed nog wat pogingen om de stand een dragelijker aanzicht te geven maar zag haar pogingen falen. Het was de thuisploeg dat goede kansen kreeg. Echter het afwerken was een probleem. In de 77e minuut was het wel raak. Na een samenwerking tussen Rebecca Postma en Sarah Rijzinga met daarbij het storende werk van Marlies Tammens kon Rijzinga er 3-0 van maken. EKC wilde meer en wisselde in de 86e minuut Rebecca Postma nog voor Mila Bolt van dames 2. Ondanks enkele goede kansen wilde de bal er niet meer in maar met de 3-0 overwinning staat EKC in de volgende bekerronde. Komende zaterdag gaat het uit naar Bergum voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Burgum.

EKC – vv Opende 3-0 (1-0). 36. Sarah Rijzinga 1-0; 59. Sarah Rijzinga 2-0; 77. Sarah Rijzinga 3-0.
Scheidsrechter: R. Wieringa (Eenrum)
EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien (62. Iris Knol), Rebecca Postma (86. Mila Bolt), Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Judith Zuidersma (46. Noor Veldink), Amber Meijer (62. Marlies Tammens).

Foto: Noor Veldink in actie tegen een Opende-speelster

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 3 dames openen met overwinning

De voetbaldames van EKC 3, het voormalige Eenrum MO-17, speelden zaterdag 12 september hun eerste competitiewedstrijd tegen voormalig vierdeklasser (in seizoen 2019-2020) ST Middelstum/KRC uit Middelstum en Kantens. Het nieuwe team legde een puike voetbalspel op de grasmat.  Aanvankelijk waren beide ploegen gelijkwaardig. Er waren wat kansen over en weer maar zowel EKC-keepster Jet Pankras als de Middelstum/KRC-keepster hielden hun doelen schoon. Het was toch EKC dat in de 12e minuut de leiding nam. Noor Veldink brak over de rechterflank door en noteerde de 1-0. Middelstum/KRC probeerde wat terug te doen en slaagde daar in de 18e minuut in. EKC kreeg de bal voor haar eigen doel niet weg en de gasten profiteerden: 1-1. Beide ploegen drongen aan zonder dit vooreerst in resultaat om te zetten. In de 39e minuut sloeg EKC alsnog toe. Amber Meijer vond Amelie Bippes die haar ploeg op een 2-1 voorsprong zette. EKC ging door en Amber Meijer raakte ook nog de lat. In de 44e minuut was het wederom raak. Noor Veldhuis gaf een goede voorzet – iets wat ze de gehele wedstrijd al deed – die met het hoofd door wederom Amelie Bippes werd afgerond: 3-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft was EKC de bovenliggende partij. Het kreeg de betere kansen maar het benutten was nu een tweede. Joni Meurs zag haar schot naast gaan en Amber Meijer stuitte op de keepster. De weinige tegenstoten van de gasten werden door de EKC-defensie onder leiding van aanvoerster Maud Diemer alle afgestopt. En mocht de defensie het even mis hebben stond keepster Jet Pankras klaar. De thuisploeg drong nog meer aan maar treffers wilden er niet meer vallen. Middelstum/KRC was ook uitgeblust zodat de 3-1 ruststand ook de eindstand werd en EKC haar eerste wedstrijd in 3 punten omzette. Een goede prestatie van dit nieuwe team.

EKC 3 – ST Middelstum/KRC 3-1 (3-1). 12. Noor Veldink 1-0; 18. Middelstum/KRC 1-1; 39. Amelie Bippes 2-1; 44. Amelie Bippes 3-1.
Scheidsrechter: D. Meijer (Eenrum)
EKC 3: Joni Meurs, Sophie de Valk, Liene de Windt, Tetske Oostenbrink, Jet Pankras, Celina Diephuis, Maud Diemer, Noor Veldink, Kiki van der Horn, Nuura Sahrif, Manon Krans, Amber Meijer, Kim van der Meer, Amelie Bippes, Fleur Nienhuis, Elise Bijlholt.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

In Memoriam Ite Mulder

Zaterdag 22 augustus is Ite Mulder overleden. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies en verliezen in hem een zeer gewaardeerde vrijwilliger van onze club.

In Memoriam Ite Mulder, geschreven door Bennie Huizenga.

Ite begon als vrijwilliger voor de voetbalclub in 1973: Toto en Lotto formulieren ophalen in Kleine Huisjes. Zo ging dat in die jaren.

Toen er een kantine werd gebouwd is deze eerst verpacht. Na een aantal jaren bleek dit niet meer haalbaar en gingen vrijwilligers onder leiding van een kantinebeheerder de kantine runnen. Ite was vrijwilliger van  het eerste uur..

EKC langs vv Winsum 2

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 22 augustus op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen een vriendschappelijke wedstrijd tegen derdeklasser vv Winsum 2 uit het gelijknamige dorp. EKC was wel de meer aanvallende ploeg maar Winsum deed zeker goed mee.