De Zaterdagochtend

Het is weer zaterdagochtend, vroeg uit de veren dus, voetbal is dan bij ons het middelpunt. Kop koffie, een broodje en even op de app kijken of voetbal wel door gaat. En ja hoor de velden in Kloosterburen zijn goed bevonden! Ook de app van het team van onze oudste zoon is alweer in volle beweging. "He pap, we moeten er om negen uur zijn, er wordt een groepsfoto gemaakt, dus moet ik op tijd zijn". "Ja ja, we gaan al kerel", samen op de fiets naar het sportveld. 
Onderweg worden de technieken uitvoerig besproken. Aangekomen op het sportveld zie ik dat de O-17 aan het warmlopen is op het hoofdveld. Dan denk ik, tjonge over een paar jaar loopt mijn zoon hier ook zo. Eerst in de kantine maar eens een lekkere kop koffie drinken. Daar hoorde ik dat het veld voor de O-9 al was klaar gezet met pionnen, zodat er lijnen getrokken konden worden.  Maar helaas, voetbalde de O-9 niet thuis en konden de lijntjes weer worden uitgeveegd. 
De leiders van de O-11 verzochten mij een stukje te schrijven omdat mijn zoon aanvoerder is vandaag. Dus pen en papier maar in de aanslag. Ikzelf vind het niet zo nodig om een stukje te schrijven waarin beschreven wordt wie er gescoord hebben etc. Ik vind het belangrijker dat mijn zoons het naar hun zin hebben bij het sporten. Als ik kijk hoeveel plezier er is bij 0-11 dan is dit zeker het geval! Ze willen voor elkaar wat doen en coachen elkaar op een leuke manier. De leiders wisselen lekker door, iedereen speelt op verschillende posities. Het is leuk om naar te kijken. Aan de zijlijn worden de laatste roddels door genomen en nieuwe jassen worden geshowd door de mama's Oh jee, de 1e helft is alweer afgelopen, we staan met 1-0 voor op Ezinge. Op naar de kantine maar weer. Ik kijk nog even naar het hoofdveld, ben blij dat mijn zoons daar nog niet voetballen. De tegenpartij speelt nog maar met 9 man. 
De koffie, thee of ranja is weer op, de spelers staan weer klaar op het veld en de scheidsrechter blaast op zijn fluit. Er wordt nog beter gevoetbald dan in de 1e helft. Ik weet niet wat er door de ranja zat.... maar na het laatste fluitsignaal hebben ze gewonnen met 6-1 

Een mooi wedstrijd, met mooie doelpunten, leuke acties en vooral veel plezier! Met een sportieve groet,

Johan de Vries