EKC 2 dames bedwingen VVSV’09 2  

EKC 2 dames bedwingen VVSV’09 2

 De dames-reservevoetballers van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) blijven op de goede weg met hun wedstrijden. Woensdagavond 2 mei was het tweede elftal van VVSV’09 uit Ulrum te gast op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen. Uit had EKC een 2-4 voorsprong uit handen gegeven tot een 4-4 gelijkspel iets wat het nu niet van plan was. Daar VVSV’09 versterkt was met eerste elftalspeelsters deden bij EKC Michelle Koster (alleen eerste helft) en Nicky Knol mee. Knol kreeg de opdracht de zeer snelle Domenica Hoeksema van VVSV’09 aan de ketting te houden iets waar ze goed in slaagde. EKC begon slecht want al na 2 minuten stond de defensie even verkeerd en de eerder genoemde Domenica Hoeksema profiteerde gelijk: 0-1. De gasten wilden meer maar stuitten op keepster Maaike Adema die ook deze wedstrijd in goeden doen was. In de 6e minuut lukte het EKC gelijk te komen. Via allerlei schijven belandde de bal bij Chantal Hofman die de 1-1 op het scorebord zette. Beide ploegen speelden in een behoorlijk hoog tempo en deden niet voor elkaar onder. Het was nu EKC dat in de 15e minuut de leiding nam. Inge Mulder vond Chantal Hofman die andermaal het net deed bollen: 2-1. De thuisploeg bouwde een overwicht op maar moest blijven oppassen voor de snelle tegenstoten van VVSV’09. Vooral de eerder genoemde Hoeksema was een gesel voor de EKC-defensie (Marlies Tammens, Mila Bolt, Nicky Knol, Joni Lukkin en Sanne Werkman). Daarnaast waren er mogelijkheden – meer dan voor VVSV’09 – voor EKC. Na een tweetal corners van Chantal Hofman in de 17e en 18e minuut schoot Inge Mulder naast. De thuisploeg zocht duidelijk meer de aanval. Het moest echter VVSV’09 in de gaten blijven houden. In de 24e minuut leek Hofman weer te scoren maar de bal werd net voor de lijn weggehaald. Tien minuten later ging Michelle Koster alleen door maar schoot helaas naast. EKC liet VVSV’09 soms ver komen maar dit leverde verder geen averij op. Het was wederom EKC dat in de 35e minuut haar voorsprong verder uitbreidde. Charlotte van Dort vond Chantal Hofman die doorging en de 3-1 binnen knalde. Vervolgens zag Michelle Koster haar inzet in de 42e minuut gestopt door VVSV’09-keepster Jolanda van Dijk terwijl twee minuten later een vrije trap van Sanne Werkman via Michelle Koster bij Chantal Hofman belandde die de bal aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Tot de rust bleef het bij 3-1. In de rust verliet Michelle Koster het elftal om mee te gaan trainen met de eerste selectie maar bleef Nicky Knol.

De tweede helft was twee minuten oud toen EKC al op 4-1 kwam. Mila Bolt kreeg de bal bij Chantal Hofman die het doel van VVSV’09 onder vuur nam. Keepster Van Dijk wilde de bal met de voet stoppen maar zag tot haat afgrijzen het leer over haar schoen in het doel verdwijnen. Daarna wilde EKC meer en zette dan ook aan. Het kreeg ook kansen maar het benutten lukte niet meer zo. Bij VVSV’09 moest men het hebben van de snelle Domenica Hoeksema maar ook zij werd aardig in toom gehouden door Nicky Knol alhoewel zij zeer gevaarlijk bleef. In de 50e minuut wist het duo Marlies Tammens en Mila Bolt tenauwernood een VVSV-aanval af te stoppen. Twee minuten later was het de beurt aan EKC. Via Sanne Werkman en Chantal Hofman kwam de bal bij Charlotte van Dort maar zij stuitte op keepster Jolanda van Dijk. Vervolgens was Domenica Hoeksema ineens los maar gelukkig voor de thuisploeg schoot zij naast. Ook in de tweede helft bleef het speeltempo hoog iets wat men niet vaak ziet in de 5e klasse. VVSV’09 gaf het echter nog niet op en EKC moest dan ook alle zeilen bijzetten om de blauwe aanvalsgolven af te stoppen. Gelukkig was op de kritische momenten keepster Maaike Adema ter plaatse om eventueel onheil te pareren. De betere kansen waren ook nu voor de thuisploeg. Zo ook in de 68e minuut. Inge Mulder vond Chantal Hofman die haar schot over zag gaan. Twee minuten later deed zich de volgende mogelijkheid voor. Charlotte van Dort vond Chantal Hofman die op keepster Van Dijk stuitte. De daarop volgende corner van Anouk Koster kreeg geen vervolg. Aan de andere kant mocht Hoeksema het weer eens proberen maar lag keepster Adema in de weg. En dan ineens ontsnapte Domenica Hoeksema in de 75e minuut aan alle aandacht, stoof op snelheid weg en schoot de 4-2 binnen. VVSV’09 kreeg weer meer hoop en EKC moest oppassen dat het niet meer averij zou oplopen. VVSV’09 mocht ver komen maar wist hier verder niets meer mee te doen. Zo stuitte weer Domenica Hoeksema in de 80e minuut op keepster Maaike Adema. Daarna was het weer de beurt aan EKC. Een minuut later werd een vrije trap van Sanne Werkman gepakt door keepster Van Dijk en weer een minuut hierna lag Van Dijk ook in de weg op een schot van Joni Lukkin na een corner van Anouk Koster en de pass van Maaike Remijn. Het verbazende hoge tempo bleef gehandhaafd en meerdere speelsters begonnen te kampen met vermoeidheidsverschijnselen. In de slotfase moest keepster Adema nog enkele malen handelend optreden en zag Chantal Hofman haar inzet naast gaan maar nadat de goed leidende scheidsrechter G. Adema voor het einde floot stond de 4-2 overwinning voor EKC 2 nog op het scorebord. De thuisploeg heeft zich nu permanent in de top van het klassement genesteld en speelt komende zaterdag in Zeerijp tegen laagvlieger De Fivel, aanvang 10.45 uur. Wel dienen de speelsters op te passen voor onderschatting.

 

EKC 2 – VVSV’09 2 4-2 (3-1). 2. Domenica Hoeksema 0-1; 6. Chantal Hofman 1-1; 15. Chantal Hofman 2-1; 35. Chantal Hofman 3-1; 47. Chantal Hofman 4-1; 75. Domenica Hoeksema 4-2.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)

EKC 2: Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Sanne Werkman, Chantal Hofman, Mila Bolt, Marlies Tammens, Liesanne Tammens, Romy Rijzinga, Nicky Knol, Michelle Koster.

 

http://ekcdames.nl/gallery/ekcvr2-vvsv09vr2--65-.jpg

Chantal Hofman aan de bal

 

 Met vriendelijke groeten, Jitse Drent