EKC dames oefenen tegen eersteklasser

In Groningen speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) dinsdagavond 11 september een oefenwedstrijd tegen de studentes van eersteklasser GSVV The Knickerbockers. Alhoewel de gastvrouwen beter waren kon EKC goed meekomen. Het kreeg ook zelf kansen maar het was de thuisploeg dat in de 14e minuut doorbrak en de stand op 1-0 zette. Knickerbockers wilde meer maar EKC wist haar vooralsnog tegen te houden. Echter in de 24e minuut was het wel raak. Een voorzet van links werd tot doelpunt gepromoveerd: 2-0. Daarna kende EKC goede momenten maar doelpunten wilde dit niet opleveren. Aan de andere kant liet ook Knickerbockers zich niet onbetuigd maar de EKC-defensie en keepster Nicky Bos hielden alles verder dicht zodat 2-0 ook de ruststand werd.

Na de rust kon Diny Bouius niet verder en schakelde coach Joost Gerdez met Sarah Rijzinga en Nina Korhorn voorin over op 4-4-2. Toch was het wederom de thuisploeg dat na 3 minuten spelen ineens doorbrak en de 3-0 scoorde. Daarna zag men een goed opererend EKC dat ook haar kansen kreeg zonder deze echter te benutten. Een wel beter Knickerbockers – wat hun als eerste klasser natuurlijk ook verplicht – drong ook aan maar wederom waren defensie en keepster Bos een struikelblok zodat ook de stadjers geen verdere treffers wisten te plaatsen. Eveneens is vermeldenswaardig dat de scheidsrechter die deze wedstrijd leidde dat op een bijzonder goede manier deed. Het bleef dan ook bij de 3-0 wat een uitslag was waarmee EKC tevreden van het veld stapte. Komende zaterdag wacht het bekertreffen met CSV Be Quick Dokkum 2 dat ook dinsdagavond met 9-2 onderuit ging tegen het Sauwerder SIOS.

GSVV The Knickerbockers – EKC 3-0 (2-0). 14. TKB 1-0; 24. TKB 2-0; 48. TKB 3-0.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter The Knickerbockers

EKC: Emma Postma, Marije Roelink, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Bos, Diny Bouius, Gretha Annema, Michelle Koster, Joni Lukkin, Wendy Reitsma, Nina Korhorn, Suzanne Bergstra, Marjon Bos.