EKC1 dames laten punten liggen

Op Sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen ontmoetten zaterdag 29 september de damesvoetbalelftallen van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) en FC Wolvega uit het gelijknamige Friese dorp elkaar voor het eerst in de competitie. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen was het de thuisploeg die na een aftastend begin het initiatief naar zich toe trok. Het kreeg verscheidene kansen maar vooreerst wilde niets lukken. Zo waren Emma Postma, Nicky Knol en Sarah Rijzinga onfortuinlijk. FC Wolvega probeerde ook wat terug te doen maar het was nu toch meer EKC dat de boventoon voerde. In de 27e minuut nam EKC dan alsnog verdiend de leiding. Sarah Rijzinga was vanaf de linkerflank de aangeefster en Emma Postma knalde het leer tegen de touwen: 1-0. Hierna waren de betere kansen voor EKC maar voor de rust werd er door de thuisploeg niet meer gescoord. FC Wolvega van haar kant liet ook niet veel zien zodat 1-0 ook de ruststand werd.

Ook in de tweede helft drong EKC aan maar kampte met het zelfde euvel als voor de rust. Het lukte niet om de haar geboden kansen af te werken. Ook FC Wolvega kwam deze tweede helft wat meer opzetten maar was nog steeds de mindere van de thuisploeg. Wel zorgde ze nu voor meer dreiging en moest EKC-keepster Nicky Bos nu wat vaker ingrijpen. In de 63e minuut werd de moegestreden Desie Tjoelker vervangen door Rebecca Postma. Vijf minuten later kwam ook Suzanne Bergstra erin voor Marije Roelink. Voorin wilde het met EKC niet lukken en coach Gerdez gooide zijn laatste wissel erin. Marjon Bos kwam in de 78e minuut naamgenoot Irene Bos vervangen. Het mocht niet baten. EKC begon nu ook mindere fases te spelen maar vooralsnog leverde niet geen schade op. Net toen het begon te lijken dat de thuisploeg de 1-0 over de eindstreep zou trekken sloeg het noodlot in de 85e minuut toe. Bij een aanval van EKC werd de bal verspeelt, overgenomen door de gasten die na een snelle omschakeling via een kopbal ineens op 1-1 stonden. Het was qua wedstrijdbeeld niet verdiend maar wel een feit. In de slotfase zette EKC nog flink aan – onderwijl FC Wolvega van verdere treffers afhoudende – maar het mocht niet meer baten. Het bleef 1-1 wat voor EKC toch een teleurstellend resultaat was gezien het wedstrijdbeeld. Komende zaterdag gaat het naar Dokkum voor de wedstrijd tegen het met overgekomen VIOD-speelsters versterke CSV Be Quick Dokkum.

EKC – FC Wolvega 1-1 (1-0). 27. Emma Postma 1-0; 85. FC Wolvega 1-1.

Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)

EKC: Emma Postma, Marije Roelink (68. Suzanne Bergstra), Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Diny Bouius, Gretha Annema, Wendy Reitsma, Nicky Knol, Irene Bos (78. Marjon Bos), Michelle Koster, Desie Tjoelker (63. Rebecca Postma).