EKC 2 dames nemen revanche op Middelstum/KRC

EKC 2 dames nemen revanche op Middelstum/KRC

 De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 23 maart op sportpark Eenrum de return tegen het hoger geklasseerde ST Middelstu,/KRC uit Middelstum en Kantens. Eerder had EKC ongelukkigerwijs met 5-3 verloren dus men wilde nu revanche. Onder leiding van scheidsrechter H. Luit zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Al na 3 minuten werd een aanval door het midden succesvol door Middelstum/KRC afgerond: 0-1. Nu moest EKC komen en na een aantal gemiste kansen was het in de 10e minuut dan ook raak. Een voorzet van Inge Mulder van rechts belandde via Maaike Remijn bij Chantal Hofman die de 1-1 noteerde. Lang kon EKC hier geen plezier aan beleven want drie minuten later greep de defensie niet goed in en stond het 1-2. Nog in dezelfde minuut vloog ook de 1-3 binnen en liep EKC achter de feiten aan. Echter de thuisploeg rechtte de rug en begon aan te dringen.  Wel moest het voorkomen dat Middelstum/KRC verder zou uitlopen maar keepster Maaike Adema was verhoedde dit. Het was juist EKC dat in de 23e minuut dichterbij kroop. Nikki Werkman wist Chantal Hofman te bereiken die de keepster uitspeelde en de 2-3 binnen schoof. En het werd nog mooier voor EKC want nog voor de rust in de 34e minuut kwam men op gelijke hoogte. Maaike Remijn werd goed aangespeeld en zij speelde de keepster ook uit en zette de stand op 3-3. De gasten probeerden de bakens nog even te verzetten maar keepster Adema voorkwam erger.  Zo bleef het tot de rust 3-3.

Na de rust ging EKC naar voren en nam na 2 minuten al de leiding. Chantal Hofman zette vanaf de rechterflank voor waarna Loes Korhorn mooi inkopte: 4-3. De gasten zagen de bui al hangen en zetten ook aan maar keepster Adema was paraat evenals de defensie zodat dit niets opleverde. Aan de andere kant leek het bij EKC nu wel te lopen want in de 62e minuut kwam een pass bij Chantal Hofman die doorging en de keepster kansloos liet: 5-3. Middelstum/KRC evenwel bleef dreigend maar echt gevaarlijk wist ze niet meer te worden. Het was weer EKC dat de score in de 71e minuut verder opvoerde zij het op een wat merkwaardige manier. Een voorzet van Maaike Remijn leek voor het doel langs te gaan maar bleek door een gat in het net achter het doel te belandden dus wel een doelpunt aldus scheidsrechter Luit: 6-3. EKC ging door en vier minuten later was het andermaal raak. Chantal Hofman raakte de paal waarna Loes Korhorn de 7-3 alsnog inschoot. Middelstum/KRC probeerde wanhopig nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Echter ook EKC wist geen treffer meer te plaatsen ondanks mogelijkheden van Chantal Hofman en Johanna van de Steeg. Het bleef bij 7-3 voor de thuisploeg die daarmee sportieve revanche nam voor de uitwedstrijd. Zaterdag 6 april is SV Bedum 3 in Eenrum de tegenstander.

 

EKC 2 – ST Middelstum/KRC 7-3 (3-3). 3. M/K 0-1; 10. Chantal Hofman 1-1; 13. M/K 1-2 en 1-3; 23. Chantal Hofman 2-3; 34. Maaike Remijn 3-3; 47. Loes Korhorn 4-3; 62. Chantal Hofman 5-3; 71. Maaike Remijn 6-3; 75. Loes Korhorn 7-3.

Scheidsrechter: H. Luit (Eenrum)

EKC 2: Inge Mulder, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Yaël Folkers, Sanne Werkman, Maaike Remijn, Marlies Tammens, Maaike Adema, Nikki Werkman, Loes Korhorn, Minke Bergstra, Annika Werkman, Iris Knol, Eva Pijpstra.

  

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent