EKC1 dames laten overwinning glippen

EKC dames laten overwinning glippen

 De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) stonden zaterdag 23 maart op sportpark Eenrum tegenover koploper en kampioenskandidaat Sint Annaparochie uit het gelijknamige Friese dorp. Eerder had EKC met 3-1 verloren dus men was gewaarschuwd. In de eerste helft zag men twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren alhoewel Sint-Anna toch wat gemakkelijker voetbalde. Beide ploegen kregen dan ook kansen maar het benutten was een tweede. Keepster Nikki Werkman bij EKC en de Sint-Anna-keepster hielden hun doel schoon zij het met moeite. Zo redde Nicky Knol met het hoofd op de lijn in de 31e minuut. Zo stond het bij de rust nog 0-0. In de rust bleek dat Michelle Koster niet verder kon en nam Nina Korhorn haar plaats in.

Na de rust zocht EKC nadrukkelijker de aanval. Het zag in de 62e minuut Desie Tjoelker ook uitvallen en Marjon Bos nam haar positie over. EKC begon meer aan te dringen en dat betaalde zich in de 64e minuut uit. Sarah Rijzinga vond Emma Postma die nadat de keepster mistte haar schot via de paal in het doel zag verdwijnen: 1-0. Echter ook Sint-Anna gaf het niet op wat soms voor wat paniek zorgde voor het EKC-doel. EKC was evenwel doeltreffender want in de 81e minuut nam het een voorsprong. Emma Postma was nu de aangever en Sarah Rijzinga knalde de bal in de linkerbovenhoek: 2-0. EKC leek op rozen te zitten maar het liep echter geheel anders. Sint-Anna legde zich evenwel niet neer bij een nederlaag en zette aan wat hun twee minuten resultaat opleverde. Een aanval werd door de defensie niet goed weggewerkt en het stond weer 2-1. Nu zette Sint-Anna nog meer aan en kwam EKC onder druk. Het deed nog een poging de score weer uit te breidden maar het was Sint-Anna dat door een aanval over links in de 91e minuut en een mooi doelpunt alsnog met 2-2 een punt meer naar huis nam en daar dan ook behoorlijk blij mee was terwijl EKC teleurgesteld was omdat een zekere overwinning alsnog werd weggegeven. Zaterdag 6 april komen de dames van GSVV The Knickerbockers 2 uit Groningen naar Eenrum.

 

EKC – Sint Annaparochie 2-2 (0-0). 64. Emma Postma 1-0; 81. Sarah Rijzinga 2-0; 83. Sint-Anna 2-1; 91. Sint-Anna 2-2.

Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)

EKC: Emma Postma, Nicky Knol, Desie Tjoelker (62. Marjon Bos), Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga, Nikki Werkman, Michelle Koster (46. Nina Korhorn), Joni Lukkien, Irene Bos.

 

 Met vriendelijke groeten, Jitse Drent