VV Kloosterburen 09-1G — Poolster(Spijk) 09-1

Vandaag wederom een thuiswedstrijd voor het team 0-9(1). Op bezoek zijn de voetballers van -voetbalvereniging Poolster uit Spijk. Maar voordat er gevoetbald mag worden wordt er eerst een foto gemaakt door huisfotograaf dhr. Gerdez. Na het fotomoment wordt de yell luidkeels geoefend. Voor wie de volgende keer mee wil doen; yell, yell, yell doe mij maar een frikadel! Op naar het veld. Na een goede opwarming en de belofte van elftalleider Gert dat er bij winst getrakteerd wordt op frikadellen in de kantine geeft arbiter Olger het startsein.

Er wordt begonnen met Rik, Joah, Elin, Tara, Gert-Jan, Jesse en Jarno op goal. De Spiekster Blaauwboksems spelen in het geel. Bij aanvang lijken de ploegen aan elkaar gewaagd. En worden over en weer kansen gecreëerd. Punten blijven uit. Na een minuut of 7 weet Spijk voor doel te komen. Maar keeper
Jarno weet zijn doel schoon te houden. Meer en meer begint Spijk de druk op te bouwen. En het lukt ze om na ca 10 minuten op voorsprong te komen. Er wordt gewisseld Vera komt in het spel en Joah gaat op de bank. Door een slordigheidje van de keeper (laat de bal los) weet Vera bijna te scoren. Helaas. Dan wisselt Gert Joeri in en Tara naar de bank. Halverwege de wedstrijd gaat een ongelukkige terugspeelbal bijna het doel in maar gelukkig weet keeper Jarno de zaak veilig te stellen. Maar Spijk raakt op stoom en komt vaker en gevaarlijker voor het doel. Er wordt wederom gewisseld Joah in en Vera op de bank. Helaas valt nog voor rust de tweede en derde tegen goal.

Zoals al vaker gebeurd mis ik de aftrap van de tweede helft. Gert kiest er voor om zonder Elin en Tara te beginnen. De fans zijn vol goede moed en hopen dat de ranja de spelers extra energie geeft om de 3-0 achterstand in te lopen. Het is zeker nog geen gelopen race. De teams zijn aan elkaar gewaagd en wie weet helpt het dat we in de tweede helft voor de wind spelen..... ik heb geen idee, pa is geen voetballer. Al snel wordt duidelijk dat de thuisploeg geen voordeel ervaart van de wind in de rug. Spijk scoort nummer vier en vijf voor de 55e minuut. De coach haalt alles uit de kast. Er wordt weer gewisseld Elin erin en Jesse naar de bank. Maar de ook de frisse spelers kunnen niet tot scoren komen. Aan inzet geen gebrek er wordt keihard gewerkt door de jongens en meiden. Aan de zijlijn hoor ik lovende woorden als; mooi positiespel en ze lopen goed vrij. Oh shit, nog een doelpunt tegen. Oei oei oei kunnen ze het tij nog keren? En dan ineens weet Rick los te komen van z’n tegenstander en passeert de doelman van Spijk. Yes! Rick scoort voor de thuisploeg. Kort daarna weet Rick nog eens te scoren en het tij lijkt te keren. De Kloosterboersters weten in de laatste fase vaker voor het doel te komen. Er komt nog een voorzet. Helaas lukt het Tara niet om hem af te maken.
De druk neemt toe maar de tijd is te kort om verder in te lopen. Het fluitsignaal klinkt en daarmee is de eindstand 2-6. Ondanks de nederlaag lof voor keeper Jarno. De gerichte keepertraining sterkt hem in z’n rol en werpt vruchten af.
Het was een spannende wedstrijd. De grote opkomst van trouwe fans van de thuisploeg en de motiverende aanmoedigingen maakten dat de wedstrijd in een goede sfeer gespeeld kon worden. Als afsluiter de penalty’s met doelpunten voor; Gert-Jan, Joah, Tara, Rick en Jarno. Spijk scoorde 2 uit 7 schoten op doel. Hier waren de Kloosterboersters sterker. Het was een leuke sportieve ochtend. Volgende week uit naar Ulrum-VVSV’09.

Selectie; Vera Dijkstra, Elin van der Klei, Tara Bos, Joeri Rispens, Joah Vlemings, Jarno Jansen, Gert Jan Mulder, Jesse Werkman, Rick Staal. Geblesseerd; Jens Oostema

Gr. P-E