EKC weet overwinning niet over de streep te trekken

De voetbalsters van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) troffen zaterdag 6 april op sportpark Eenrum het lager geklasseerde GSVV The Knickerbockers 2 uit Groningen. Uit had EKC met 4-1 verloren dus men wilde revanche en ook waren de drie punten nodig om wat verder bij de promotie/degradatiewedstrijden weg te komen. Het mocht echter niet zo zijn. Onder leiding van scheidsrechter F. van der Heide uit Niekerk kwam EKC gelijk al onder zware druk te staan en bleef het ternauwernood overeind. Echter een afstandsschot in de 13e minuut betekende 0-1 voor de stadjers. Nu moest EKC in feite komen maar het had het drukker met het tegenhouden van Knickerbockers dan dat het zelf aanvallend iets terug kon doen. Pas in de 33e minuut lukte het EKC om toch langszij te komen. Marjon Bos vond Sarah Rijzinga die de keepster omspeelde en de 1-1 noteerde. Een minuut later stond EKC ineens aan de leiding toen de bal bij Marjon Bos terecht kwam die hier wel raad mee wist: 2-1. Maar zo snel de thuisploeg een voorsprong nam zo snel gaf men het ook weer weg toen Knickerbockers in de 35e minuut nu op hun beurt langszij wist te komen: 2-2. Intussen was Michelle Koster in de 33e minuut vervangen door Chantal Hofman. Toch lukte het EKC om nog in de eerste helft de leiding weer te nemen. Een verkeerde uittrap van de studentenkeepster in de 45e minuut werd door Sarah Rijzinga onderschept en tot doelpunt gepromoveerd: 3-2. Dit werd uiteraard ook de ruststand.

Na de rust bewoog het spel heen en weer zonder dat één van beide partijen echt door drukte. Wel kwam Knickerbockers wat meer opzetten maar echte schade leverde dit evenwel nog niet op. Aan de andere kant wist ook EKC haar voorsprong niet verder uit te bouwen wat zeker de nekslag voor de studentes zou zijn geweest. In de 67e minuut kon Joni Lukkien niet verder en kwam de van een reis naar Australië teruggekeerde Marije Roelink in het veld. Het bleef ongemeen spannend daar EKC ook fouten begon te maken waardoor Knickerbockers heel dichtbij kon komen. Echter EKC bleef met veel kunst en vliegwerk overeind en kwam enkele malen goed weg. Aanvallend had EKC echter niets meer in de melk te brokkelen maar het wist haar voorsprong vast te houden. Echter de druk van Knickerbockers dat toch wat vrijer en rustiger speelde dan de gastdames werd groter en groter. Toch leek het dat EKC de drie punten in huis kon houden toen de 90e minuut aanbrak. Een verkeerde keuze in de defensie leidde alsnog tot 3-3. Nog even probeerde EKC de bakens te verzetten maar het bleef 3-3 waarmee EKC eigenlijk niet veel opschoot. Net als tegen Sint Annaoarochie (2-2) wist EKC ook nu niet de overwinning over de streep te trekken. Daar de naaste concurrenten onderin ook allen gelijk speelden veranderde er niets op de ranglijst. Komende zaterdag zal er uit bij VVK in Groningen toch wel weer eens drie punten gepakt moeten worden.

EKC – GSVV The Knickerbockers 2 3-3 (3-2). 13. TKB 0-1; 32. Sarah Rijzinga 1-1; 33. Marjon Bos 2-1; 35. TKB 2-2; 45. Sarah Rijzinga 3-2; 93. TKB 3-3.

Scheidsrechter: F. van der Heide (Niekerk)

EKC: Emma Postma, Nicky Knol, Marjon Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga, Nikki Werkman, Michelle Koster (33. Chantal Hofman), Joni Lukkien (67. Marije Roelink), Irene Bos.