Sportquiz wederom prooi voor FC Prügel

De 11de Willibrord Sportquiz die afgelopen Zaterdag werd gehouden is na een zenuwslopende finale gewonnen door team FC Prügel die daarmee de quiz voor de vierde keer wist te winnen. Met 19 teams van drie deelnemers blijkt dat de quiz ook na 11 jaar nog niets aan populariteit heeft ingeboet. Met deelnemers uit onder meer Leens, Eenrum, Ten Boer, Uithuizen en zelfs Utrecht was Café Restaurant Willibrord het podium van een zeer geslaagde en gezellige sport avond voor jong en oud.

De quiz bestaat uit 4 voorrondes met in totaal 70 vragen, bedacht en samengesteld door de organisatie en gepresenteerd door het aloude duo Jack (Harry Reitsma) en van Gelder (Ron Bolt). De nummers 1 en 2 gaan direct door naar de finale. In dit geval waren dat de teams FC Prügel en Zoetemelk. Team Zoetemelk, al jaren een gevaarlijke outsider voor de titel, bestaat uit de leden Hans Baarslag, Pieter Oosterhuis en Marco Reitsma. FC Prügel, al jaren bestaand uit de leden Peter Reitsma en Robbert en Bert Stiekema, beginnen steevast als favoriet en maakten dat dus ook al vier keer waar. Het derde team dat de finale haalde was het team van de Ommelander Courant. Dit team met Johan Staal, Erik Post en Hielko Merkus zijn ook al jaren samen en eerder al twee keer winnaar van de quiz. De Ommelander Courant behaalde de finale door het winnen van de petje op, petje af ronde waar het de teams Odivia Eenrum en de Timmer Bitches te slim af was door het aantal tot nu behaalde WK punten van Lewis Hamilton goed te raden.
De finale dan! Die bestaat uit 15 vragen van gemakkelijk tot zeer moeilijk en staat onder leiding van de zeer kundige juryleden Jan Muller, Han Bos en Jan van der Klei. Waar het in de finale meestal gauw tot een schifting komt bleef het nu tot de allerlaatste vraag spannend en omdat niemand wist wie dit jaar de Griekse eredivisie won (Paok Saloniki) werd de beker andermaal uitgereikt aan team FC Prügel.

Volgend jaar zal de 12de editie van de Willibrord Sportquiz op 28 maart worden gehouden! Noteer die datum alvast in uw agenda!

Eric Huizenga
Team "Stoet Op Plaank"