EKC 2 op 7 vs 7 toernooi Zeester

De v.v. Zeester te Zoutkamp organiseerde op vrijdagavond 21 juni het BB-damestoernooi voor zeventallen op sportpark “De Toercamp”. In poule A streden Zeester 1, VVSV’09 uit Ulrum, Eenrum 3 uit het gelijknamige dorp en De Lauwers uit Warfstermolen om de ereplaatsen.

In poule B waren Zeester 2, Zuidhorn uit het gelijknamige dorp, EKC 2 – de samenwerkingsclub van Eenrum en Kloosterburen – en GSVV uit Gerkesklooster-Stroobos actief. EKC bestond bij deze gelegenheid uit Mila Bolt, Maaike Remijn, Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Inge Mulder, Claudia van der Horn en Marieke Roggeveld. Hun uitslagen waren:

GSVV – EKC 2 1-2
Na aftastend voetbal nam GSVV na 2 minuten de leiding: 1-0. EKC moest nu komen en deed dat ook maar kwam er vooralsnog niet door. Chantal Hofman zag haar inzet gestopt terwijl Inge Mulder naast schoot. Tussendoor moest keepster Mila Bolt ook nog eens redding brengen. Nadat GSVV de paal raakte sloeg EKC aan de andere kant toe. Chantal Hofman bracht haar ploeg in de 7e minuut langszij: 1-1. Uiteraard was EKC hiermee nog niet tevreden en coach Nikki Werkman stuurde haar ploeg dan ook naar voren. GSVV schoot nog eens over en Chantal Hofman zag haar inzet naast gaan maar in de 13e minuut greep EKC alsnog de zege toen Chantal Hofman goed doorging en de 1-2 er in schoot.

EKC 2 – Zeester 2 1-0
 EKC toog gelijk naar voren maar kwam er niet door. Toch gelukte het in de 5e minuut de leiding te nemen. Inge Mulder vond Maaike Remijn die de 1-0 noteerde. Zeester gaf het evenwel nog niet op maar de betere kansen waren wel voor EKC. Echter het wilde niet meer lukken. Chantal Hofman schoot nog over, Inge Mulder raakte het zijnet en Maaike Remijn schoot en naast en zag haar inzet gestopt. Gelukkig wist EKC-keepster Mila Bolt haar doel schoon te houden zodat de 3 punten wel naar EKC gingen.

Zuidhorn – EKC 2 1-0
De laatste wedstrijd tegen de latere toernooiwinnaar verliep moeilijker. Zuidhorn was goed opgewassen tegen EKC.  Het ging dan ook aardig gelijk op. Het was evenwel Zuidhorn dat in de 6eminuut de leiding nam: 1-0. Natuurlijk zette EKC wel aan maar Zuidhorn wist al haar pogingen af te stoppen. Chantal Hofman zag twee inzetten over gaan en één naast. Aan de andere kant moest keepster Mila Bolt twee keer reddend optreden om EKC voor een grotere achterstand te behoeden. Het bleef echter 1-0 waarmee EKC veroordeeld was te strijden om de 3e en 4e plaats.

Eenrum 3 – EKC 2 3-1
Beide teams troffen elkaar in deze “zusterstrijd”. EKC toog gelijk naar voren en voerde aanvankelijk de boventoon. Na 4 minuten de eerste kans. Een corner van Claudia van der Horn werd door Inge Mulder overgeschoten. Een minuut later lette de EKC-defensie even niet op en Sarah Rijzinga sloeg gelijk toe: 1-0. Een minuut later raakte ze ook nog het zijnet. Eenrum kwam meer opzetten maar het was EKC dat in de 11e minuut langszij kwam. Chantal Hofman nam de bal aan, draaide en schoot de 1-1 binnen. Echter twee minuten later zette Eenrum de zaken weer rechts. Tot tweemaal toe was Sarah Rijzinga te snel voor de EKC-defensie en stond het 3-1. EKC probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Aan de andere kant wist EKC-keepster Mila Bolt in de slotfase nog driemaal redding te brengen zodat het bij 3-1 bleef.

Om de 1e en 2e plaats
De Lauwers – Zuidhorn 0-4