't Daarde komt uit de kast

’t DAARDE KOMT UIT DE KAST
 

Het seizoen 2018-2019 is ten einde en het is tijd om het elftal eens aan een grondige evaluatie te onderwerpen.
We hebben een leuk seizoen gedraaid, met wat wisselende resultaten. Met name de twee nederlagen tegen ’t Twaide geven stof tot nadenken. Maar algemeen kan gesteld worden dat we met zijn allen weer veel plezier hebben beleefd aan het edele voetbalspel en de daarmee samenhangende spirituele uitspattingen. Helaas kregen we ook het blessurevirus op bezoek, waardoor we niet altijd in onze sterkste samenstelling konden spelen. Daardoor en alléén daardoor hebben we twee keer verloren van ’t Twaide.

 

Door wettelijke bepalingen in het kader van de privacywet ben ik helaas beperkt in mijn mogelijkheden. Ik kan de verschillende spelers niet meer bij naam noemen en ben genoodzaakt om synoniemen dan wel pseudoniemen te gebruiken. Het is aan de lezer om de namen te achterhalen. Mocht men er niet uit komen dan is de redactie gaarne bereid om te helpen, met als voorwaarde dat een kratje bier ter beschikking wordt gesteld.
Dan volgt nu de evaluatie, over de inhoud mag gecorrespondeerd worden.

 

Het brein;
bovenmatig intelligente speler, die helaas, door te klein gekochte schoenen, slechts zeer weinig speelminuten heeft gemaakt. Heeft een “neus” voor tactische oplossingen en is dan ook een welkome aanvulling bij het coaching team.

Luis (Louis, Lowietje);
eveneens intelligente speler met schoenen op maat. Verkoopt in zijn vrije tijd alles wat los en vast zit. Speler heeft kenmerken van een spitsspeler van FC Barcelona. Versiert d.m.v. fraaie valbewegingen nog wel eens een penalty. Tijdens de valbeweging zijn vaak uiteenlopende oerwoudgeluiden te horen.

Uwe (spreek uit; Oewe);
ruim behaarde spitsspeler, met oog voor de kleine ruimtes, is lichtelijk claustrofobisch. Uitstekend kopper, maar doet dat eigenlijk nooit. Heeft een vlammend schot, waardoor de onderbenen nog wel eens te heet worden. Blinkt uit onder de douche, zit weer te wachten op een fotosessie.

Gemini;
geen familie van Ieniemienie. Gedreven middenvelder. Schiet thuis vaker raak dan op het voetbalveld. Scorend vermogen moet dan ook omhoog. Krijgt volgend jaar specifieke afrondingsoefeningen. Trekt zijn benen tijdens een duel absoluut niet terug.

Herman Stok;
geen familie van bakker Stok. Tijdens de wedstrijd meer flop dan top. Moet zich sterk verbeteren, anders dreigt een terugkeer naar zijn oude team. Traint duidelijk te weinig wat zijn weerslag heeft op zijn prestaties. Belooft beterschap.

Directeurtje;
onmisbare schakel op het middenveld. Scoort regelmatig, maar de uitkering blijft wat achter. Kan het voetballen niet missen en wij kunnen hem niet missen, dus deze rekensom is niet zo moeilijk. Houdt van gebak bij de koffie.

IJzeren Tinus;
één van de revelaties van dit seizoen. Onvermoeibaar, gaat voor niemand opzij. Blijft, ondanks of dankzij blessures, op de been. Neemt wel eens een beentje mee, maar altijd onopzettelijk.

Brownie;
is gek op chocola en dat beïnvloedt zijn loopvermogen. Verre neef van Peter R de Vries. Kan woorden niet altijd omzetten in daden. Blijft desondanks positief. Wil wat meer gaan trainen en daarom heeft hoofdtrainer Wieger een speciaal schema voor hem gemaakt. Is gek op glijbanen en water.

Professor Joachim Sickbock;
hoewel zijn naam anders doet vermoeden, is onze Joachim niet behaard. Uitvinder van beroep, zijn bijnaam is dan ook the Deerhunter. Is altijd op winst uit, maar zit veelal op zwart zaad. Gezegend met een zuiver afstandsschot en bekend van de subtiele slidings. Kent weinig scrupules.

Gibbs;
naast zijn werkzaamheden voor NCIS groot liefhebber van het edele voetbalspel. Enorm loopvermogen, helaas zonder echte versnelling. Gaat daar mee aan de slag. Neemt ons binnenkort mee voor een bootcamp. Kan Brigadier Snuf tot zijn kennissenkring rekenen.

Jozef Prlwytzkofsky;
broer van Zbygniew Prlwytzkofski. Jozef is dorpsfenomenoloog, maar bovenal voetballer. Bijnamen zijn o.a. Prillewiets en Plofski omdat uitspraak van achternaam wat te moeilijk is. Gaat nog een jaartje door en zal daarna toetreden tot de staf. Kan zonder aanleiding enorm boos worden en probeert dan tegenstanders waar dan ook te raken, hetgeen helaas niet lukt. Ondanks alles goed seizoen gedraaid.

Long Tall Ernie;
in het dagelijkse leven boomchirurg, maar bij ’t Daarde niet onverdienstelijk voetballer. Bij gelegenheid uitstekend zanger. Gezegend met uitstekende techniek en eigenlijk onmisbaar op het middenveld. Helaas blessuregevoelig. Daardoor lange tijd niet inzetbaar.

Mike Hailwood;
brommerrijder bij uitstek. Kan ook prima sleutelen, zit daardoor wat te vaak op zijn knieën, wat zorgt voor een chronisch knieprobleem. Eenmaal in het veld niet te stuiten. Moet wat minder op zijn knieën zitten en wat meer trainen. Eigenlijk het gehele seizoen geblesseerd.

Peter Stuyvesant;
is tabakstester bij Douwe Egberts, maar rookt zelf eigenlijk niet. Door werkzaamheden helaas weinig aanwezig. Is zonder de bal de beste man van het veld, maar helaas met bal een stukje minder. Heeft nog niet gescoord.

Gert Bals;
levensgenieter pur sang, daardoor af en toe nog niet helemaal wakker als de wedstrijd al is begonnen. Maakt dan wel eens een blundertje. Is, als hij eenmaal wakker is, niet meer te passeren. Er worden voor het a.s. seizoen afspraken gemaakt t.a.v. zijn uitstapjes.

Barry Hulshorst;
nog altijd prima voorstopper, die helaas ook regelmatig geblesseerd is. Mogelijk dat echtgenote te veeleisend is omdat m.n. de rug toch wat gevoelig is. Onze verzorger, doctor Zhivago, zal nader onderzoek gaan doen. Blijft gelukkig fanatiek.

Karl Heinz;  
Multi-inzetbare speler met leidinggevende kwaliteiten. Soms wat (te) kritisch, maar nog altijd een speler die een wedstrijd kan beslissen. Heeft ondanks leeftijd nog steeds een behoorlijk Laufpensum. Aankomend seizoen zal zijn specialiteit, de vrije schop, weer veel doelpunten opleveren.

Der Alte;
hoewel naam anders doet vermoeden, een voor zijn leeftijd nog zeer jeugdige voetballer. Dit seizoen helaas voornamelijk geblesseerd, maar altijd aanwezig tijdens wedstrijden en training. Liefhebber van vlammetjes. Indien fit, een zekere basisspeler, uitstekende voorstopper. 

Kapitein Rob;
door knieproblemen eigenlijk geen praktiserend voetballer meer. Was in het bezit van een uitstekend linkerbeen, maar nu ook het rechterbeen het begeven heeft, is voetballen niet meer mogelijk. Indien aanwezig altijd duidelijk hoorbaar langs de lijn. Betrokken.

John Wayne; ondanks trainingsachterstand in het bezit van groot uithoudingsvermogen. In het dagelijkse leven cowboy op het grootste boerenerfgoed van Groningen. Gezegend met een prima trap. Wil soms wel erg graag wisselen.

Piet Wijngaard;
in het dagelijkse leven truckdriver. Tenminste als hij niet geblesseerd is. Grijpt tijdens de wedstrijden ieder moment aan om maar een tikkie te krijgen. Gelukkig voor hem is hij daar in de wedstrijd tegen Zeester in geslaagd. Aanvaller van professie. Heeft capaciteiten die hij niet altijd optimaal benut. Tactisch moet het allemaal wat beter.

Obi Wan Kenobi;
zwaaiend met zijn vlag als een jedi met zijn lichtzwaard, zo kennen we deze, inmiddels lichtjaren oude, strijder. Altijd klaar voor de strijd en daar waar nodig het veld betredend. Fluwelen techniek en oog voor detail. Helpt ons regelmatig door een moeilijke periode heen. Kan nog jaren mee!

Doctor Zhivago;
gerenommeerd trauma-arts, bij ons verzorger, met grote handen.

Meneer Aart;
hoofdcoach, zijn wil is wet. Heeft de zaakjes prima voor elkaar.

Old Shatterhand;
zit de puntjes op de i, schiet waar nodig te hulp.

Moeder Theresa; boegbeeld van ons team. Zorgt zichtbaar en onzichtbaar voor iedereen die met het team te maken heeft. Krikt met haar aanwezigheid de mentale weerbaarheid enorm op. Had bij onze wedstrijden tegen ’t Twaide iets te veel aandacht voor bepaalde spelers van de tegenpartij.

 

Verder willen we natuurlijk onze hoofdsponsor bedanken. In dit geval mag ik wel de volledige naam gebruiken omdat het een bedrijf betreft. Dakdekkersbedrijf Medema bedankt!

Verder natuurlijk de jongens die ons hebben geholpen toen we zoveel geblesseerde spelers hadden.

Daarnaast wil ik de supporters bedanken, die ons in weer en wind hebben gesteund.

En natuurlijk de heren fluitisten en het barpersoneel!

 

21 september sluiten we het seizoen af en beginnen we weer met een nieuw seizoen! Tot dan.