Bekernederlaag EKC dames

De voetbaldames van EKC speelden zaterdag 31 augustus op sportpark Westerklooster te Kloosterburen voor de eerste wedstrijd in de beker tegen competitiegenoot SIOS uit Sauwerd. EKC had zich versterkt met de van Zeester overgekomen Judith Zuidersma en van v.v. Zuidhorn keepster Marieke Wilpstra. Ook was Janet Toonder weer van de partij. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen speelde SIOS meer gedreven. Bij EKC wilde het niet zo lukken. Er sloop onnauwkeurigheid in de ploeg en in de onderlinge communicatie haperde het ook. Het was SIOS dat na 21 minuten de leiding nam door Trienke de Haan: 0-1. Drie minuten later viel Janet Toonder helaas geblesseerd uit en werd vervangen door Joni Lukkien. EKC ging op zoek naar de gelijkmaker maar dat wilde helaas niet lukken. Het liet SIOS soms behoorlijk ver komen en gelukkig behoedde keepster Wilpstra EKC voor meer schade. De thuisploeg kreeg ook wel enkele kansen maar zag wederom SIOS verder uitlopen. In de 39e minuut omspeelde  Trienke de Haan keepster Wilpstra en noteerde de 0-2. Drie minuten later zorgde De Haan ook voor 0-3 en was de wedstrijd min of meer gespeeld. Hierna waren er nog enkele kansen voor Sarah Rijzinga maar bij de rust stond het nog 0-3.

De tweede helft was een minuut oud toen ook de 0-4 viel. Trienke de Haan was wederom de doelpuntenmaakster alhoewel hier volgens EKC een buitenspelluchtje aan hing. EKC probeerde wat terug te doen maar had ook de grootste moeite om SIOS van een nog hogere score af te houden. Wel waren er mogelijkheden voor EKC maar deze werden helaas niet benut. In de 63e minuut werd Judith Zuidersma gewisseld voor Marije Roelink. EKC begon wel wat meer aan te zetten maar het duurde tot de 86e minuut eer dit resultaat kreeg. Een pass van Desie Tjoelker bereikte Sarah Rijzinga die daarmee de eer redde van EKC: 1-4. Daarna raakte Sarah Rijzinga nog het zijnet en schoot Maaike Remijn over maar bleef het 1-4 waarmee het bekeravontuur van EKC niet goed startte. Komende zaterdag gaat het uit naar de SV Bedum.

EKC – SIOS 1-4 (0-3). 21. Trienke de Haan 0-1; 39. Trienke de Haan 0-2; 42. Trienke de Haan 0-3; 46. Trienke de Haan 0-4; 86. Sarah Rijzinga 1-4.

Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)

EKC: Maaike Remijn, Emma Postma, Rebecca Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Judith Zuidersma (63. Marije Roelink), Nicky Knol, Gretha Annema, Janet Toonder (24. Joni Lukkien), Wendy Reitsma, Desie Tjoelker.