t Daarde van Klooster oet vs Stadspark

Onze eerste wedstrijd tegen Stadspark in Groningen op het zogenaamde kunstgras met bolletjes. Ga er maar aanstaan, tegen een team dat gemiddeld 20+ jaar jonger was. In eerste instantie was de wedstrijd in evenwicht, waarbij Stadspark wat gemakkelijker combineerde. Helaas kwamen we in een tijdsbestek van 15 minuten op een 3-0 achterstand omdat het kunstmatige gras hen vleugeltjes gaf en ons juist wat afremde. Gelukkig slaagde René erin om 3-1 te scoren door een verdedigingsfout af te straffen. We kregen weer hoop en kansjes, maar helaas besloot Herman Stok om met de tegenpartij mee te gaan doen. Een terugspeelbal werd op die manier een keurige voorzet en dat betekende 4-1, een duidelijke flop dus! Obi Wan voorkwam op schitterende wijze nog de 5-1, zodat de rust aanbrak met een schijnbare hopeloze achterstand.

Na de rust werd er echter uit een ander vaatje getapt. Wat omzettingen resulteerden in een groot overwicht en al snel scoorde René zijn tweede door een vlotte aanval keurig af te maken. Stadspark werd overvleugeld en na een uurtje spelen scoorde Hans keurig de aansluitingstreffer, 4-3. Eigenlijk kwam Stadspark er niet meer aan te pas en 10 minuten voor tijd scoorde René via een schitterende vrije trap.
Helaas drukten we niet door, hoewel er nog wel wat kansen kwamen, maar ook Stadspark werd af en toe wat dreigender. Uiteindelijk werd de uitslag 4-4, in een wedstrijd met twee gezichten.

Harry