EKC MO17 gelijk tegen SC Loppersum

De MO17-speelsters van EKC speelden in Eenrum tegen SC Loppersum uit het gelijknamige dorp. De wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter K. Nienhuis. Doordat de gasten een negental waren werd er op een iets kleiner veld gespeeld. Uit had EKC eerder met 8-4 verloren dus men was gewaarschuwd. Echter al na drie minuten brak SC Loppersum over links door en stond het 0-1. EKC moest nu op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte een minuut later al. Een vrije trap van Myrthe Staal was in één keer raak: 1-1. Eenrum was iets meer voorin dan SC Loppersum maar moest wel oppassen als deze uitbrak. Zo wist Kawthar Aldougheim in de 18e minuut een gevaarlijke aanval af te stoppen. Het was wederom EKC dat in de 22e minuut de leiding nam. Iris Smits vond Anouk Faber die er 2-1 van maakte. Helaas wist EKC dit niet vast te houden want in de 26e minuut kwam SC Loppersum alweer langszij: 2-2. Tot de rust (MO17 speelt twee keer 40 minuten)  bleef het hierbij.

In de tweede helft stond Daniek de Boer op doel en was Amarens van der Pol veldspeelster. Eenrum toog naar voren wat na 8 minuten effect kreeg. Anouk Faber vond Myrthe Staal die EKC aan de leiding bracht: 3-2. EKC rook meer en nadat het SC Loppersum enkele malen had afgestopt sloeg het in de 55e minuut weer toe. Anouk Faber brak over rechts door en knalde de 4-2 binnen. Helaas lukte het EKC niet deze stand vast te houden. De gasten kwamen allengs meer en meer opzetten en kwamen in de 63e minuut terug. Na een handsbal werd de vrije trap over de muur ingeschoten: 4-3. Aan de andere kant was Anouk Faber nogb tweemaal dicht bij een treffer maar helaas voor EKC viel het doelpunt aan de andere kant. In de 67e minuut werd het uit een voorzet 4-4. En het werd nog erger want in de 72e minuut werd het zelfs 4-5. Gelukkig wist de thuisploeg een minuut later de stand alsnog weer gelijk te trekken. Anouk Faber vond Myrthe Staal die de stand op 5-5 zette. Beide ploegen wilden nog meer maar hier bleef het bij. Komende zaterdag gaat het uit naar SV Lycurgus.

EKC – SC Loppersum 5-5 (2-2). 3. SC Loppersum 0-1; 4. Myrthe Staal 1-1; 22. Anouk Faber 2-1; 26. SC Loppersum 2-2; 48. Myrthe Staal 3-2; 55. Anouk Faber 4-2; 63. SC Loppersum 4-3; 67. SC Loppersum 4-4; 72. SC Loppersum 4-5; 73. Myrthe Staal 5-5.
Scheidsrechter: K. Nienhuis (Eenrum)
EKC: Baraa Aldougheim, Kawthar Aldougheim, Isabella Bippes, Mila van Bolhuis, Indy Cordes, Anouk Faber, Manon Faber, Esther Hendriksen, Sophie Rozema, Mikal Senay Girmay, Iris Smits, Lenthe Solinger, Myrthe Staal, Amarens van der Pol, Daniek de Boer, Ayla Piek.