Geflatteerde nederlaag EKC1 dames

Op Sportpark Tolhuispark te Dokkum speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) tegen de dames van CSV Be Quick Dokkum. Pupil van de week Ilse Leffring ging met beide teams en de scheidsrechter S.S. van der Zee het veld op en verrichtte de aftrap vandaag. Zij kon genieten van een spectaculaire wedstrijd.

Het was een boeiende strijd tussen Be Quick, de nummer 4 van de ranglijst tegen de runner up van de tweede klasse D, de combinatieclub EKC van de twee Groninger dorpen Eenrum en Kloosterburen. Vanaf de start was Be Quick scherp en bijzonder gedreven maar dat gold eveneens voor EKC. Hinke Rozema ontsnapte  op snelheid vanaf de flank en zette mooi voor. Regina de Groot stapte handig over de bal en Marijke Kooistra kon in de derde minuut daardoor bekeken de 1-0 van afstand binnen schieten. De bezoeksters lieten zich niet onbetuigd en in de tegenaanval kregen zij een kans op de gelijkmaker, maar Be Quick werd in de 4e minuut gered door de paal. Wendy Reitsma vond Marjon Bos die het ijzerwerk trof. Be Quick bleef sterk voetballen en bij een hoekschop van de thuisclub in de 8e minuut kopte Marije Procee fraai binnen voor de 2-0. Vlak na deze 2-0, in de 9e minuut,  kregen de Groninger vrouwen een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar het harde schot van Judith Zuidersma spatte van de lat uit de doelmond. De thuisclub bleef uiterst geconcentreerd en vanuit de organisatie werd er zeer dreigend gevoetbald doch dat gold eveneens voor EKC. In de 20e minuut kreeg Regina de Groot de kans om uit te halen en haar geplaatste schot verraste keepster Marieke Wilpstra van EKC en verdween in de bovenhoek voor de 3-0 voorsprong. Echter ook EKC liet zich gelden. Een corner van Janet Toonder in de 24e minuut werd weggekopt terwijl een minuut later Sarah Rijzinga na een pass van Wendy Reitsma naast schoot. In de 29e minuut was Marjon Bos de aangeefster maar zag Rijzinga ook deze inzet naast gaan. De Dokkumer dames moesten even slikken in de 45e minuut toen plotsklaps EKC vlak voor rust de 3-1 maakte. Een kopbal vanuit de Dokkumer verdediging werd door Emma Postma vol op de slof genomen.

Na de warme thee begon de tweede helft met twee ploegen die vanuit de organisatie voetbalden en was het even wachten op meer acties in beider strafschopgebieden. Het centrale verdedigende duo van Be Quick Dokkum Laudy Bouma en Marije Procee was solide en voorkwam veel dreiging van EKC. Dit ondervond Rebecca Postma na een pass van Desie Tjoelker in de 53e minuut evenals Sarah Rijzinga die vier minuten later na een voorzet van Rebecca Postma net iets langzamer was dan de Friese keepster. In de 61e minuut werd bij EKC Judith Zuidersma gewisseld voor Johanna van de Steeg. Na een aantal speldenprikjes van beide kanten was het Be Quick dat in de 65e minuut de 4-1 aantekende. Hinke Rozema werd gelanceerd en via de achterlijn stoomde zij op naar het doel. Uit een moeilijke hoek prikte zij de bal in het doel. In de 74e minuut  gooide zij het duel volledig in het slot toen ze oog in oog met  keepster Marieke Wilpstra van EKC de 5-1 binnen tikte. Twee minuten hierna werd de moegestreden Marjon Bos bij EKC vervangen door Maaike Remijn. Na het missen van de kans op een grotere voorsprong door Be Quick in de 78e minuut toen een schot naast ging tekende EKC in de 80e minuut voor de 5-2. Wendy Reitsma vond invalster Johanna van de Steeg die raak schoot. In dezelfde  minuut werd ook Desie Tjoelker gewisseld voor Joni Lukkien. De thuisclub gaf extra gas in de laatste fase van de strijd. In de 81e minuut maakte Sam Bosma de 6-2, toen ze uiterst attent reageerde op balverlies van EKC. Drie minuten later maakte zij ook de 7-2. EKC wist hier niets meer tegenover te stellen zodat 7-2 ook de eindstand werd. EKC leed een geflatteerde nederlaag daar het wel goed speelde maar haar kansen niet benutte terwijl de thuisploeg dit wel uiterst effectief deed. Be Quick rukt hierdoor op naar de tweede plaats op de ranglijst terwijl EKC terugzakte naar de 3e plaats. Komende zaterdag spelen de dames van EKC uit bij GSVV The Knickerbockers 2.

CSV Be Quick Dokkum – EKC 7-2 (3-1). 3. Marijke Kooistra 1-0; 8. Marije Procee 2-0; 20. Regina de Groot 3-0; 45. Emma Postma 3-1; 65. Hinke Rozema 4-1; 74. Hinke Rozema 5-1; 80. Johanna van de Steeg 5-2; 81. Sam Bosma 6-2; 84. Sam Bosma 7-2.

Scheidsrechter: S.S. van der Zee (Dokkum)

EKC: Emma Postma, Marjon Bos (76. Maaike Remijn), Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Rebecca Postma, Gretha Annema, Judith Zuidersma (61. Johanna van de Steeg), Wendy Reitsma, Desie Tjoelker (80. Joni Lukkien), Janet Toonder, Nicky Knol.

Op de foto: Janet Toonder, Wendy Reitsma en Nicky Knol zoeken de bal