EKC 2 gelijk tegen De Fivel

De reserves van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 14 december onder leiding van scheidsrechter M. Rozema uit Leens op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen het altijd lastige De Fivel uit Zeerijp. De Fivel is een tegenstander die EKC niet ligt. Deze keer waren beide voetbalploegen gelijkwaardig aan elkaar. EKC nam als eerste een voorsprong. Een steekpass van Mila Bolt bereikte Chantal Hofman die met een diagonaal schot haar ploeg op 1-0 zette. Echter De Fivel voerde de druk op en bij een aanval van hen verdween de bal via Liesanne Tammens in het doel: 1-1. Verder op in de wedstrijd overkwam haar dit helaas opnieuw en stond De Fivel ineens met 1-2 voor. Gelukkig wisten de voetbaldames van EKC nog voor de rust langszij te komen. Chantal Hofman vond Romy Rijzinga die van ruime afstand de bal heel fraai over de keepster lobte: 2-2. Dit bleef het tot de rust.

Na de rust was het niveau van een minder gehalte. EKC creëerde zich geen echte kansen meer. De Fivel had wel de betere kansen maar door onzorgvuldigheid in haar voorhoede wist ook zij hier niet van te profiteren. Ook kreeg EKC nog een tegenslag te verwerken toen topscoorster Chantal Hofman met een knielblessure uitviel. Zo werd de 2-2 ruststand ook de eindstand waarmee EKC in ieder geval één punt binnensleepte. Al in januari zijn inhaalwedstrijden gepland maar het zal aan het weer liggen of deze doorgang kunnen vinden.

Jitse Drenth