EKC sleept punt mee uit Assen

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 25 januari in Assen tegen het elftal van de v.v. Asser Boys. Deze wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor 8 februari maar vanwege het overlijden van Annemieke de Lange, een speelster van Asser Boys, werd deze wedstrijd naar voren gehaald op verzoek van de thuisclub waaraan EKC graag gehoor gaf om haar eer te bewijzen daar er meer is dan voetbal. EKC wenst de thuisclub dan ook veel sterkte met dit verlies. Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden en speelde de thuisclub met rouwbanden. Eerder had EKC Asser Boys met 4-1 bedwongen maar deze middag liep het toch wat anders. De thuisploeg was in de eerste helft toch meer de bovenliggende partij. Toch leek EKC in de 15e minuut een voorsprong te nemen toen Sarah Rijzinga Emma Postma bereikte maar de grensrechter van Asser Boys vlagte onterecht voor buitenspel. In de consternatie daarna schakelde Asser Boys snel om en nam een minuut later wel een 1-0 voorsprong. Asser Boys drong meer aan maar EKC liet zich niet wegdrukken en kreeg ook wel haar mogelijkheden. Echter corners van Janet Toonder kregen geen vervolg en Sarah Rijzinga en Nicky Knol stuitten op de keepster. Het was juist Asser Boys dat in de 27e minuut op 2-0 kwam toen EKC overdwars voor het doel probeerde uit te verdedigen. Verdere schade wisten de gasten te voorkomen maar waren niet meer bij machte om voor de rust nog wat terug te doen. Zo bleef het 2-0. In de rust bleek dat Rebecca Postma niet verder kon en werd dan ook vervangen door Maaike Remijn.

Na een donderpreek in de rust verscheen er een ander EKC in het veld. De Noord-Groningers namen nu het initiatief en zetten aan. Dit resulteerde al na 2 minuten in de aansluitingstreffer. Sarah Rijzinga ontving op rechts de bal, kapte en draaide en knalde zo de 2-1 binnen. De gasten roken nu meer en speelden daar dan ook naar. Echter voorin wilde het niet lukken. Wel moest het blijven oppassen voor de aanvallen van Asser Boys maar keepster Marieke Wilpstra verkeerde in uitstekende vorm en pareerde elke poging. In de 64e minuut gaf ook Desie Tjoelker aan niet verder te kunnen en kwam Joni Lukkien in het veld. De betere kansen waren voor EKC maar het duurde tot de 85e minuut voordat de verdiende gelijkmaker viel. Janet Toonder vond Sarah Rijzinga die van rechts met een diagonaal schot de 2-2 op haar nam zette. In de resterende tijd werd het nog even spannend maar het bleef 2-2 waarmee EKC dan ook meer dan tevreden was. Na afloop van de wedstrijd kregen de speelsters van EKC van Asser Boys drinken en hartige hapjes voor het feit dat ze de wedstrijd wilden verplaatsen. Door dit resultaat staat EKC nu 2e op de ranglijst en mag het komende zaterdag de krachten gaan meten met de dames van v.v. Nieuw Roden.

Asser Boys – EKC 2-2 (2-0). 16. Asser Boys 1-0; 27. Asser Boys 2-0; 47. Sarah Rijzinga 2-1; 85. Sarah Rijzinga 2-2.

Scheidsrechter: F. Kooijman (Assen)

EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Gretha Annema, Judith Zuidersma, Desie Tjoelker (64. Joni Lukkien), Marije Roelink, Janet Toonder, Nicky Knol, Johanna van de Steeg, Rebecca Postma (46. Maaike Remijn).

Foto: Doelpuntenmaakster Sarah Rijzinga passeert twee tegenstanders.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent