EKC dames verliezen van VVK

Op zaterdag 7 maart was het eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd van een seniorenteam op het door de vereniging Eenrum zelf bekostigde nieuwe en verfraaide hoofdveld. De dames van EKC1 en VVK1 hadden de 'eer'. Eerder had EKC dit team met 1-3 verslagen maar deze middag liep het toch wat anders. VVK speelde meer doortastend dan EKC in de eerste helft. De gasten uit Groningen drongen dan ook meer aan en kregen mogelijkheden. Vooralsnog wist EKC deze af te weren maar in de 24e minuut was het wel raak: 0-1. Een vrije trap werd vervolgens door een voorwaartse binnen gewerkt. EKC wist hier niets tegenover te stellen . Het was wederom VVK dat haar voorsprong in de 36e minuut uitbreidde. Een ongelukkige handsbal leidde tot een strafschop die door VVK benut werd: 0-2. EKC probeerde wat terug te doen maar Sarah Rijzinga zag haar pogingen strandden. Tot de rust bleef het 0-2. In de rust bleek Judith Zuidersma door een enkelblessure niet verder te kunnen. Maaike Remijn werd haar vervangster.

In de tweede helft zette EKC duidelijk meer. Het zocht meer de aanvallen en kreeg ook kansen. Echter spits Sarah Rijzinga was ongelukkig in de afwerking. Meerdere malen stuitte zij op de VVK-keepster of zag haar inzetten over en naast gaan. Ook Chantal Hofman zag haar schot over gaan. VVK bleef bij tijd en wijle ook dreigend wat hen in de 77e minuut de 0-3 opleverde toen een aanval over rechts goed werd afgerond. Drie minuten later deed EKC eindelijk iets terug. Sarah Rijzinga passte op Chantal Hofman die de 1-3 noteerde. EKC zette in de resterende tijd nog meer aan maar zowel Sarah Rijzinga (keepster in de weg) als Maaike Remijn (naast) zagen hun pogingen niet gelukken zodat 1-3 ook de eindstand werd. Door deze en andere uitslagen kruipt alles weer dichterbij elkaar en dient EKC nu ook weer naar beneden te kijken. Komende zaterdag wacht in Sauwerd het elftal van SIOS, aanvang 12.15 uur.

EKC - VVK 1-3 (0-2). 24. VVK 0-1; 36. VVK 0-2 (strafschop); 77. VVK 0-3, 80. Chantal Hofman 1-3.
Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)
EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Gretha Annema, Judith Zuidersma (46. Maaike Remijn),  Desie Tjoelker, Marije Roelink, Rebecca Postma, Janet Toonder, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman.

Met vriendelijke groet, Jitse Drent