In memoriam Jacob Hofman

In Memoriam Jacob Hofman

Afgelopen vrijdag is op 92 jarige leeftijd Jacob Hofman overleden.

Hij was gedurende tientallen jaren vrijwilliger van onze vereniging.

Hoe lang is niet meer uit de boeken terug te  halen, maar zeker is dat hij zijn “carriere” begon  als  terreinknecht eind jaren zeventig of begin jaren tachtig.

Dit werk heeft hij tot 1993 gedaan. Ook was hij gedurende vele jaren actief als kantine vrijwilliger: Elke zaterdagochtend stond hij klaar en de hele voetballende jeugd van Kloosterburen kende hem. Ook was hij actief toen er dug-outs gebouwd moesten worden. Gerard Teuben en Laurens van der Maar waren de metselaars en Jacob zorgde voor de aanvoer van stenen en cement.

Later was hij samen met Pe Bolt actief als verkoper van toegangskaartjes en lootjes bij de wedstrijden van het 1e elftal. Dit laatste heeft hij tot voor enkele jaren terug gedaan, totdat zijn gezondheid hem in de steek liet. Hij genoot zichtbaar als hij samen met Pe Bolt na de trekking van de verloting een paar biertjes dronk.

Zolang hij kon kwam hij met zijn rollator ’s-Morgens zo nu en dan nog naar de kantine om samen met de klusploeg een bakje koffie te drinken.

Opvallend was dat gedurende zijn lange periode als vrijwilliger hij zelden of nooit langs de lijn stond te kijken.

We verliezen in Jacob Hofman een kei van een vrijwilliger van het oude stempel.

Wij wensen de familie Hofman veel sterkte.