EKC1 dames bekeren door

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 12 september op sportpark Eenrum hun derde en laatste bekerwedstrijd tegen derdeklasser vv Opende. Beide ploegen vielen aan en waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Toch waren de betere kansen voor EKC. Zo stuitte Sarah Rijzinga meerdere malen op de Opende-keepster en kopte Rebecca Postma naast. Ook Amber Meijer zag haar inzet naast gaan. Aan de andere kant moest Joni Lukkien in de 23e minuut redding brengen op de lijn anders had Opende de leiding genomen. Toch kwam EKC meer opzetten en dat betaalde zich in de 36e minuut uit. Een vrije trap van Desie Tjoelker belandde uiteindelijk bij Sarah Rijzinga die de 1-0 binnen schoot. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werd Judith Zuidersma gewisseld voor Noor Veldink van dames 3.

In de tweede helft kwam EKC nog meer opzetten. Rebecca Postma raakte de lat en zus Emma zag haar schot naast gaan. Ook na een corner van Noor Veldink was ook Gretha Annema onfortuinlijk door naast te schieten. In de 59e minuut was het evenwel wel raak. Via Desie Tjoelker en Rebecca Postma kwam de bal bij Sarah Rijzinga die andermaal in de roos trof: 2-0. Even probeerde Opende wat terug te doen maar keepster Marieke Wilpstra verijdelde dit. In de 62e minuut deed EKC een dubbele wissel. Joni Lukkien en Amber Meijer werden naar de kant gehaald en Iris Knol en Marlies Tammens van dames 2 werden hun vervangers. Opende deed nog wat pogingen om de stand een dragelijker aanzicht te geven maar zag haar pogingen falen. Het was de thuisploeg dat goede kansen kreeg. Echter het afwerken was een probleem. In de 77e minuut was het wel raak. Na een samenwerking tussen Rebecca Postma en Sarah Rijzinga met daarbij het storende werk van Marlies Tammens kon Rijzinga er 3-0 van maken. EKC wilde meer en wisselde in de 86e minuut Rebecca Postma nog voor Mila Bolt van dames 2. Ondanks enkele goede kansen wilde de bal er niet meer in maar met de 3-0 overwinning staat EKC in de volgende bekerronde. Komende zaterdag gaat het uit naar Bergum voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Burgum.

EKC – vv Opende 3-0 (1-0). 36. Sarah Rijzinga 1-0; 59. Sarah Rijzinga 2-0; 77. Sarah Rijzinga 3-0.
Scheidsrechter: R. Wieringa (Eenrum)
EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Joni Lukkien (62. Iris Knol), Rebecca Postma (86. Mila Bolt), Johanna van de Steeg, Marieke Wilpstra, Judith Zuidersma (46. Noor Veldink), Amber Meijer (62. Marlies Tammens).

Foto: Noor Veldink in actie tegen een Opende-speelster

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent