Oskerd 2 - 't Daarde

Deze keer geen voorbeschouwing, maar een beschouwing achteraf. De kop is eraf en we hebben ons eerste puntje binnen. Daartoe moesten we afreizen naar Oskerd. Het altijd lastige Oskerd twai was onze tegenstander. Een sympathiek team, dat helaas weer versterkt was met de bij de Gilette-fabrieken werkzame Jos v.d. M. Hoewel Jos buiten het veld prima te verteren is, is dat binnen het veld vaak niet het geval. Te weinig rekening houdend met andermans ledematen en daardoor een gevaar op het veld.

Het grootste gedeelte van de wedstrijd was sprake van een sportieve strijd, waarbij wij de eerste helft op voorsprong kwamen via een intikkertje van Richard. We hadden in de eerste helft het beste van het spel, maar verzuimden meer afstand te nemen. Ron schoot op de lat, Johan miste van drie meter afstand, Ron had nog twee keer kunnen scoren, maar bij de rust stond het 0-1. Na de rust speelden we te onrustig, waardoor Oskerd het heft in handen kon nemen. Een niet geheel terechte pennel werd nog gekeerd door de uitstekend keepende Jelmer, maar ook hij kon niet voorkomen dat Oskerd twee keer scoorde. De in eerste instantie prima leidende scheidsrechter Medemblik kreeg wat conditionele problemen en verloor enigszins het overzicht. De altijd rustige Hansie M. kreeg nog 10 minuten aan de broek en helaas kwamen toen ook enkele niet bestrafte scheermesactiviteiten aan de orde. Kort daarvoor had Ron ons met een prima vrij trap op 2-2 gebracht en omdat ons dat wel een terechte einduitslag leek, werd besloten om de wedstrijd te beëindigen. 2-2 einduitslag.

Harry Reitsma