EKC VR18+ oefende tegen SV Onderdendam

Het nieuwe team van de vrouwen18+ van EKC speelde vrijdagavond 15 september in Eenrum een oefenduel tegen toekomstig competitiegenoot SV Onderdendam dat al een seizoen actief is. Zonder scheidsrechter – wat uitzonderlijk goed ging – speelde men drie periodes van 20, 18 en 15 minuten. Al gauw was EKC de bovenliggende partij maar wist de haar geboden kansen vooreerst niet te verzilveren. In de 2e minuut was het evenwel raak. Een intrap van Tetske Oostenbrink vloog zo in één keer in het Onderdendam-doel: 1-0. EKC bleef meer voorin maar allengs kwam ook Onderdendam wat meer opzetten wat resulteerde in de gelijkmaker in de 11e minuut na een corner: 1-1. De gasten roken meer en vier minuten later stond het ook al 1-2. De thuisploeg probeerde de bakens weer te verzetten maar Maud Diemer schoot naast terwijl Joni Meurs op de keepster stuitte. In de 20e minuut redde keepster Fleur Nienhuis eerst nog om vervolgens in tweede instantie geklopt te worden: 1-3. In de beide andere periodes zag men een hard werkend EKC dat er meerdere malen dicht bij was maar net niet het beslissende zetje kon geven. Onderdendam liet zich wat terug dringen maar hield het achterin zoals gemeld wel dicht. Zelf waren de gasten minder voorin dan de thuisploeg maar toch lukte het hun om in de 55e minuut nog op 1-4 te komen. Dit werd ook de eindstand. Gezien het spelbeeld zal dit EKC VR18+ zeker geen slecht figuur slaan in de competitie maar moet er nog wel gewerkt worden aan de afwerking.

EKC – SV Onderdendam 1-4. 2. Tetske Oostenbrink 1-0; 11. SVO 1-1; 15. SVO 1-2; 20. SVO 1-3; 55. SVO 1-4.
EKC: Sophie de Valk, Fleur Nienhuis, Celina Diephuis, Joni Meurs, Manon Krans, Tetske Oostenbrink, Ann Hazenberg, Kiki van der Horn.