Reanimatie en EHBO cursus VV Kloosterburen

Reanimatie en EHBO cursus VV Kloosterburen

Maandag 24 oktober vond, in de kantine, onder leiding van Piet Stuive, weer de jaarlijkse bijscholing reanimatie, AED-training en EHBO plaats.De cursus was bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de club, daarom was het ietwat teleurstellend dat ca. 15 personen aanwezig waren op deze avond. Basale kennis is onontbeerlijk om in noodgevallen op de juiste wijze in te kunnen grijpen. 
 

In de cursus werd in eerste instantie een stukje theorie behandeld, gelardeerd met wat filmpjes. Daarna was het praktijkgedeelte aan de beurt, waarbij geoefend werd in het alarmeren en op de juiste wijze reanimeren. Tevens werd met de AED geoefend. Vooral rustig blijven en daarbij de juiste beslissingen nemen, is uiterst belangrijk.
Dat bleek wel toen op het trainingsveld een wat oudere man met twee nieuwe knieën een ernstige blessure aan zijn onderbeen had opgelopen. Gelukkig werd hij op adequate wijze geholpen en snel gestabiliseerd. Het ging hier vanzelfsprekend om dhr Stuive, die zich had getransformeerd tot slachtoffer.

De aanwezigen vonden eensgezind dat het een zeer nuttige avond was geweest en de VV Kloosterburen kan gerust ademhalen, want de zorg voor mensen in nood is weer up to date!
 

Harry

Auteur
Harry