Winst EKC VR2

Klinkende overwinning voor EKC 2

De voetbaldames van EKC 2 hebben zaterdag 18 november een klinkende overwinning behaald. Thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen werd SV Bedum 3 met 7-0 opgerold. EKC ging gelijk als een raket uit de startblokken want al in de 1e minuut onderschepte Charlotte van Dort de bal van de Bedum-keepster en knalde de 1-0 binnen. Echter ook SV Bedum deed van zich spreken maar was in aanvallend opzicht onmachtig. Toch was EKC wat meer de bovenliggende partij want nadat Liza Huizingh nog op de keepster stuitte was het in de 30e minuut wel weer raak. Na het voorbereidende werk van Marjon Bos was het Loes Korhorn die via de paal de 2-0 binnen schoot. Nu was de thuisploeg los want in de 34e minuut was het andermaal raak. Liza Huizingh kreeg de bal bij Liene de Windt die met boogbal de keepster van SV Bedum verschalkte: 3-0. EKC wilde nog meer. SV Bedum deed een tegenpoging zonder succes waarna EKC in de 42e minuut op 4-0 kwam. Een schot van de rechterflank van Marjon Bos was in één keer raak. Tot de rust bleef het hierbij.

Ook in de tweede helft was EKC de betere ploeg. Al na vier minuten konden de gastdames wederom juichen. Uit een corner van Liza Huizingh was Loes Korhorn opnieuw succesvol: 5-0. EKC wilde nu doordrukken. SV Bedum probeerde nog wat terug te doen maar kwam daarmee niet ver. In de 61e minuut deed zich een incident voor. Scheidsrechter R. Scholtens uit Leens kreeg een bal tegen zijn hoofd en zeeg ter aarde. Hij kon niet meer verder fluiten. Gelukkig was penningmeester en speler van Kloosterburen 1 Henk Struiksma bereid om de wedstrijd verder te leiden wat hem goed afging. Nadat een corner van SV Bedum was weggewerkt sloeg EKC in de 66e minuut weer toe. Loes Korhorn zette door en tilde de stand naar 6-0. EKC creëerde zich meer mogelijkheden maar vooreerst wilde het niet lukken met doelpunten. Edoch in de 80e minuut was het evenwel weer raak. Liene de Windt kreeg de bal bij Judith Zuidersma die doorging en de stand op 7-0 zette. In de resterende tijd waren de kansen er wel maar doelpunten bleven verder uit. Aan de andere kant kende EKC-keepster Maaike Adema een rustige middag daar SV Bedum haar doel niet eens bereikte. Met deze 7-0 behaalde EKC haar grootste overwinning van dit seizoen. Komende zaterdag treft men thuis Corenos uit Roodeschool.

EKC 2 – SV Bedum 3 7-0 (4-0). 1. Charlotte van Dort 1-0; 30. Loes Korhorn 2-0; 34. Liene de Windt 3-0; 42. Marjon Bos 4-0; 49. Loes Korhorn 5-0; 66. Loes Korhorn 6-0; 80. Judith Zuidersma 7-0.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens) (61. H. Struiksma Kloosterburen)
EKC 2: Inge Mulder, Maaike Adema, Sophie Rozema, Liza Huizingh, Birgit Bruinink,  Ann Hazenberg, Sanne Werkman, Sophie van Tilburg, Marlies Tammens, Loes Korhorn, Iris Knol, Judith Zuidersma, Marjon Bos, Charlotte van Dort, Liene de Windt.