EKC wederom onderuit tegen SIOS

De voetbaldames van EKC ontvingen zaterdag 9 maart op sportpark Eenrum kampioenskandidaat SIOS uit Sauwerd. Uit had EKC met 5-1 verloren dus men was gewaarschuwd. Onder leiding van scheidsrechter J. Wierenga uit Kloosterburen gingen beide elftallen er voor. Er werd met veel strijdlust gespeeld waardoor er aan beide kanten kansen ontstonden. Het benutten was voor beide teams een tweede. Zo stond het bij de rust dan ook nog 0-0.

In de tweede helft kwam SIOS toch meer opzetten. Aanvankelijk wist EKC nog tegengas te geven maar in de 52e minuut was het wel raak. Na een corner was het Noortje Roggeveld die haar ploeg aan de leiding bracht: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar kreeg twee minuten later na een aanval door het midden de 0-2 van Trienke de Haan om de oren. De gasten roken meer en in de 57e minuut lag de bal alweer in het net. Wederom werd er uit een corner gescoord en nu door Aranka Huisman: 0-3. Vlak hierna werd Marlies Tammens naar de kant gehaald ten faveure van Johanna van de Steeg. EKC kwam er niet door. SIOS dat wel meer voorin was had nu ook last van hetzelfde euvel. In de 65e minuut viel EKC-keepster Nikki Werkman geblesseerd uit. Anouk Koster nam haar positie in het doel over en kon gelijk aan de bak. Ook Iris Knol werd in de 74e minuut gewisseld voor Sanne Werkman. EKC deed nog wat pogingen om iets terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Aan de andere kant wist keepster Koster nog enkele SIOS-inzetten te keren maar in de 88e minuut was het Larissa Dijk die vanuit een corner de eindstand op 0-4 bepaalde. Hiermee blijft EKC in de onderste regionen van de ranglijst staan en gaat het aankomende zaterdag naar de dames van vv Buitenpost.

EKC – SIOS 0-4 (0-0). 52. Noortje Roggeveld 0-1; 54. Trienke de Haan 0-2; 57. Aranka Huisman 0-3; 88. Larissa Dijk 0-4.
Scheidsrechter: J. Wierenga (Kloosterburen)
EKC: Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Judith Zuidersma, Nikki Werkman (65. Anouk Koster), Joni Lukkien, Marlies Tammens (57. Johanna van de Steeg), Chantal Hofman, Iris Knol (74. Sanne Werkman), Marjon Bos, Rebecca Postma.