EKC onderuit tegen Buitenpost

De voetbaldames van EKC speelden zaterdag 16 maart in Buitenpost tegen de dames van de v.v. Buitenpost die nog meedoen voor het kampioenschap. Thuis had EKC met 0-5 verloren. De eerste aanval was voor EKC maar later kwam ook Buitenpost opzetten. Na 5 minuten gad Emma Postma een voorzet die door Judith Zuidersma net werd naast geschoten. Het was Buitenpost dat middels een aanval over de linkerflank in de 9e minuut de leiding nam: 1-0. Nadat twee corners van Chantal Hofman geen vervolg kregen zag ook Emma Postma haar inzet over gaan. In de 25e minuut kreeg EKC een tegenslag te verwerken toen libero Desie Tjoelker geblesseerd uitviel. Liza Huizingh werd haar vervangster. EKC probeerde een opening te vinden maar kreeg in de 33e minuut de 2-0 om de oren. Gelijk hierna kreeg Emma Postma de bal bij Chantal Hofman die helaas over schoot. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft legde EKC meer aanvalsdrift op de grasmat. Zo vond Joni Lukkien Emma Postma die net naast schoot. Het was weer de thuisploeg dat haar voorsprong in de 54e minuut verder uitbreidde. Eerst redde keepster Nikki Werkman nog maar in de rebound werd ze alsnog geklopt: 3-0. EKC gaf evenwel niet op en legde verder wel een goede partij voetbal op de grasmat. Helaas leverde hun dat niet het gewenste resultaat meer op daar treffers uit bleven. Een corner van Judith Zuidersma werd niet benut evenals een voorzet van  Chantal Hofman. Zuidersma stuitte ook nog op de Buitenpost-keepster terwijl Joni Lukkien na een pass van Chantal Hofman net naast schoot. Aan de andere kant kwam ook Buitenpost er niet meer door zodat de schade beperkt bleef tot een 3-0 nederlaag. Komende zaterdag komt Zevenhuizen op bezoek in Eenrum.

Buitenpost – EKC 3-0 (2-0). 9. Buitenpost 1-0; 33. Buitenpost 2-0; 54. Buitenpost 3-0.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechter v.v. Buitenpost
EKC: Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker (25. Liza Huizingh), Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Iris Knol, Marjon Bos, Rebecca Postma.