Van de bestuurstafel

In de afgelopen periode heeft het bestuur niet stilgezeten. Via deze weg willen wij jullie laten weten waar wij mee bezig zijn / zijn geweest.

• Roland Staal is begin 2017 toegetreden tot het bestuur als algemeen bestuurslid. Wij zijn hier erg blij mee en hopen dat Roland zich thuis voelt en taken op kan pakken die hij leuk vindt om te doen.

• Er is een plan ingediend bij Gemeente De Marne over samenwerking tussen de vijf voetbalverenigingen. Het doel hierbij is om voetbal in de vijf dorpen te behouden. Binnenkort zal dit plan in een raadsvergadering worden gepresenteerd.

• De plannen voor een energiezuinig sportpark zijn weer een stuk concreter. Momenteel zijn wij hierover met Gemeente De Marne in gesprek. Wij kunnen op dit moment nog niet veel vertellen over het plan dat er nu ligt, het is namelijk een ambitieus plan, waarvoor wij nog in contact moeten met diverse partners. Zodra het plan concreet is en wij enkele partners achter ons hebben, zullen wij jullie verder informeren.

• Helaas hebben nog steeds niet alle vrienden de bijdrage voor de Vrienden van Kloosterburen overgemaakt. Wij verzoeken dit alsnog te doen.

• 18 mei is de 3e Abiant Netwerkavond.

• Aan het einde van dit seizoen loopt het contract van de hoofdsponsor Kloosterboeren af. Momenteel maakt de sponsorcommissie een ronde bij alle boeren om het contract te verlengen.

• Wij hebben een bijdrage ontvangen van de Rabobank van € 300.

Deze bijdrage samen met de bijdrage van NL Doet, De Kloosterboeldag en een deel van de opbrengst van de grote verloting zal besteed worden aan het opknappen van de kantine.

• De commissie voor de kantine onder leiding van Ko Mellema en Roland Staal zijn al bij elkaar geweest. Twee plannen die in elk geval worden opgepakt zijn: het verven van de kantine en meer ruimte creëren om snoep, chips etc te presenteren achter de bar.

• We hebben meegedaan aan een actie van de ING om 50 hesjes te krijgen. De hesjes zijn toegezegd en zijn in gebruik.

Verzoek aan iedereen om de hesjes na gebruik ook weer netjes op te hangen (bovenste rij maat XL en onderste rij maat S en de overige hesjes).

• Hetzelfde geldt ook voor de andere ruimtes in het kleedgebouw. Wil iedereen alle spullen weer terugleggen waar hij/zij het vandaan haalt. De klussers zijn momenteel erg veel tijd kwijt om spullen op te ruimen.

• Er wordt gewerkt aan een extra televisie in de kantine waar informatie over de club, voetbalprogramma etc. gepresenteerd kan worden.

• Vanuit de club zijn we aanwezig geweest bij een sponsorbijeenkomst van FC Groningen. Tijdens deze bijeenkomst is onder andere aan Ron Bolt gevraagd toelichting te geven over onze hoofdsponsor ‘De Kloosterboeren’.

• Huis van de Sport heeft namens VV Kloosterburen, basisschool Mandegoud, Gemeente De Marne, Fysio de Marne (locatie Kloosterburen) een aanvraag ingediend voor een subsidie. Het doel van deze subsidie is een traject te realiseren om de jeugd meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. Met de subsidie kan lesmateriaal worden aangeschaft en wordt er een begeleider aangesteld die het traject zal begeleiden. In juni horen wij of wij volgend seizoen/schooljaar dit traject kunnen starten.

• De ladiesnight is geweest en was weer een groot succes! Dit zal volgend jaar weer worden georganiseerd.

• Ook de vrijwilligersavond was weer een gezellige avond met hapjes van Café Willibrord en een terugblik in de geschiedenis van de vereniging.

• Wij zijn blij dat Harry Reitsma het beheer van de kantine over wil nemen van Bea Baarslag en Wies Gerdez. Wij zijn nog steeds op zoek naar een collega beheerder. Dus lijkt het u / jou leuk om samen met Harry de kantine te beheren dan horen wij dit graag!

• Robert Benes heeft afscheid genomen als trainer/leider van de dames. Anoesjka Bolt zal Joost Gerdez ondersteunen bij de laatste wedstrijden van EKC Dames 1.

• De glas- en kledingcontainer staan tegenwoordig op de parkeerplaats van ons sportpark.

• Het bestuur is de laatste tijd bij verschillende leden langs geweest op kraamvisite. Goed nieuws voor de toekomst!

Met vriendelijke groet,