Van de jeugdbestuurstafel

Van de jeugdbestuurstafel,

Het jeugdbestuur (en leiders en trainers!!) zitten zeker niet stil.

We hebben 2 april een voorwedstrijd geregeld tussen O 11 en Kids United. Een geweldige wedstrijd en veel publiek. De kids hebben genoten en dat was de opzet. Dit krijgt jaarlijks een vervolg!!

Ook is er voor de oudere jeugd een trainerscursus gestart. Deze wordt gegeven in Eenrum. We hopen dat hier trainers uit voort vloeien voor onze jongere jeugd.

Trainers en leiders is een punt waar we als jeugdbestuur tegen aan lopen. Helaas is er geen kast waar je deze even uit kunt halen. Daarom onze vraag lijkt het u/je leuk leider of trainer te worden bij de jeugd??? Aarzel niet en vraag naar de mogelijkheden. Ja zal je denken een training voorbereiden is niks voor mij. Geen probleem wij maken gebruik van VTON. Deze organisatie heeft een leerlijn gemaakt vanaf de O9 tot O 19. Alle trainingen van het hele jaar staan op een app. Hierin wordt de training duidelijk uitgelegd en hoe je het veld uitzet voor de training. Zelfs handig voor mensen die geen voetbalkennis hebben en toch een goeie training kunnen geven.

Ook hebben we een oefentoernooi gehouden in februari met de nieuwe spelregels van de KNVB. De jongere jeugd uit de gemeente de Marne was hier voor uitgenodigd. Jeugdcoordinator Roelof Rozema heeft deze training en schema in elkaar gezet, en we kunnen met een tevreden gevoel terug kijken naar deze dag.
Het aankomende seizoen wordt er bij O 9 gestart met de nieuwe regels en het jaar daarop begint het bij O 11.
Voor en tegenstander van het nieuwe systeem hou je toch, maar samen de schouders eronder en er wat van maken.

17 juni wordt er s`morgens het Opa Henk Cup toernooi georganiseerd. Het bestuur en de Opa Henk commissie zijn druk bezig met de voorbereidingen.
s`Middags is er de clubdag waar weer vele activiteiten voor de jeugd zullen zijn. Hier is de clubdagcommissie ook druk mee bezig.

Zo bent u even weer op de hoogte waar de jeugdafdeling/bestuur mee bezig is.

Tot de volgende van de jeugdbestuurstafel.

Jeugdvoorzitter Klara Bolt