EKC geflatteerd onderuit tegen Be Quick Dokkum

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 27 november voor de tweede keer thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het hoger geklasseerde CSV Be Quick Dokkum uit het gelijknamige Friese dorp. Twee weken eerder had EKC in de beker met 1-5 verloren dus men was gewaarschuwd voor een zware wedstrijd. Amber Meijer, Irene Bos en Nicky Bos waren nu afwezig terwijl een niet geheel fitte Rebecca Postma op de bank begon.

EKC pakt punt in Groningen

Op een kil sportpark Corpus den Hoorn te Groningen speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zaterdag 20 november tegen thuisploeg en hoger geklasseerde GV Groen Geel. Bij EKC ontbraken Rebecca Postma, Amber Meijer, Nicky Bos en Iris Knol. Gelukkig was Sarah Rijzinga wel weer van de partij alhoewel zij nog niet helemaal wedstrijdfit was. Ook verdedigsters Wendy Reitsma en Desie Tjoelker waren niet helemaal fit.

EKC dames liggen uit beker

Zaterdag 13 november startte de knock-out fase van de Noordelijke beker voor de vrouwen na een overtuigende winst in de poulefase in augustus en september. De dames van EKC ontvingen competitiegenoot CSV Be Quick Dokkum uit het gelijknamige dorp op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen. EKC kampte met de afwezigheid van maar liefst 4 speelsters te weten Noor Veldink, Nicky Bos, Irene Bos en Rebecca Postma. Ook Be Quick moest haar opstelling omzetten wegens enkele afwezigen.

’t Daarde op stoom, ook zonder vriendje Bertje M.

Het gaat goed met ’t Daarde, we doen mee voor de prijzen dit jaar en tot op heden hebben we één keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen. Evenals de tegenstander van afgelopen zondag, het altijd lastige Winsum 2. Naast Winsum lijkt het zondagse Noordpool  in aanmerking te komen voor de bovenste plaatsen, want zij hebben nog geen verliespunten.

Uitgerekend op de zondag dat wij tegen Winsum moesten, besloot vriendje Bert om mee te doen aan een charmeoffensief met Wieger, Hansje B., Ardje T. en Johannes S. Hij besloot mee te doen met ons eerste elftal!  Zijn meedoen aan het eerste had slechts ten doel om in het gevlei te komen met genoemde heren, al kregen we voor Bertje Niels als vervanger.

EKC dames op karakter naar gelijkspel

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) traden zaterdag 6 november op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen aan tegen het iets hoger geklasseerde FC Burgum uit het Friese Bergum. In de eerste helft was EKC de bovenliggende partij. Het kreeg de betere kansen maar het benutten was een tweede. En het was niet dat Burgum niets deed maar in deze eerste helft was toch meer voor EKC.

Eervolle nederlaag EKC 2

Het tweede elftal van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelde zaterdag 6 november thuis in Kloosterburen tegen het sterke CVV VEV’67 uit Leek. De gasten vielen aan en stonden na 5 minuten al met 0-1 voor. VEV’67 was de bovenliggende partij maar EKC wist goed tegengas te geven. Er waren ook wat kleine kansen voor EKC. Een corner van Sanne Werkman in de 8e minuut werd net door de VEV-keepster gepakt. In de 22e minuut verscheen Femke de Vries voor het Leekster doel maar zij wist hier niets van te maken evenals vlak daarna Inge Mulder. Het was juist VEV’67 dat in de 23e minuut op 0-2 kwam toen de communicatie tussen de defensie en keepster Merel Bakker mis ging. VEV bleef de dominerende partij maar slaagde er niet meer in haar doelscore op te voeren. Aan EKC-zijde stuitte Femke de Vries nog op de VEV-keepster maar daar bleef het dan ook bij.

Na de rust ontplooide EKC wat meer aanvallende initiatieven. Al na een minuut schoot Mila Bolt na een corner van Marjon Bos net naast. Het was toch weer VEV dat in de 53e minuut doorbrak en de stand naar 0-3 tilde. VEV bleef wel de dominante ploeg maar kwam er vooralsnog niet door. In de 67e minuut viel echter de 0-4 toen na een corner via een hoge bal het leer het net bolde. Doch EKC wist in de 72e minuut iets terug te doen. VEV verdedigde recht voor haar doel uit en Liene de Windt onderschepte de bal en schoot de 1-4 binnen. Echter VEV raakte hiervan niet van de wijs en bleef aanvallen. Gelukkig voor EKC wist ze niet meer te doelpuntten mede door goed keeperswerk van Merel Bakker. Zelf kreeg EKC in de 75e minuut nog een kans toen Liene de Windt de bal bij Marjon Bos kreeg. Bos schoot helaas over en zo bleef het 1-4 waarmee EKC gezien de wedstrijd kon leven. Komende zaterdag speelt men in Groningen tegen GSVV The Knickerbockers 5.

EKC 2 – CVV VEV’67 1-4 (0-2). 5. VEV 0-1; 23. VEV 0-2; 53. VEV 0-3; 67. VEV 0-4; 72. Liene de Windt 1-4.

Scheidsrechter: O. Jonker (Kloosterburen)

EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Kiki van der Horn, Merel Bakker,  Mila Bolt, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Marjon Bos, Maud Diemer, Yaël Folkerts, Femke de Vries, Liene de Windt, Iris Knol, Inge Mulder.

Onderschrift foto: Doelpuntenmaakster Liene de Windt met de bal; op de achtergrond kijkt Marlies Tammens toe.