Nieuws

EKC 2 onderuit tegen Omlandia 

EKC 2 onderuit tegen Omlandia                                                     

De reserves van EKC speelden zaterdag 11 juni op sportpark Eenrum tegen het hoger geklasseerde Omlandia  uit Ten Boer hun laatste competitiewedstrijd. Uit had EKC al met 6-0 verloren en ook deze middag zaten er geen punten in. In de eerste helft ging het aanvankelijk nog redelijk. Omlandia was wel de bovenliggende ploeg en nam na 4 minuten dan ook de leiding doordat EKC te passief handelde: 0-1. Een minuut later trok EKC de stand alweer gelijk. Liene de Windt vond Chantal Hofman die de 1-1 binnen schoot. Even leek EKC wat meer naar voren te komen maar Omlandia strafte dit gelijk weer af. Verkeerde uitkomen van keepster Mila Bolt betekende in de 13e minuut de 1-2 terwijl een minuut later een corner niet goed werd weggewerkt en ook deze binnen vloog: 1-3. EKC probeerde wat terug te doen maar kreeg in de 21e minuut ook de 1-4 om de oren. Daarna wist EKC geruime tijd Omlandia tegen te houden terwijl het zelf in de 37e minuut een kans kreeg. Een inzet van Iris Knol werd gestopt terwijl Inge Mulder vastliep in de defensie. Een minuut later nam Omlandia een corner van Chantal Hofman over, schakelden razendsnel om en knalde de 1-5 binnen. Dit bleef het tot de rust. In de rust bleek dat Mila Bolt, die eigenlijk al min of meer geblesseerd aan de wedstrijd begon, niet verder kon en kwam Inge Mulder op het doel.

De tweede helft begon goed want na 4 minuten kon Liene de Windt zo doorgaan en de 2-5 op het scorebord zetten. Veel plezier liet Omlandia EKC hier niet aan beleven want met een mooi doelpunt in de 51e minuut stond het alweer 2-6. Omlandia drong aan en in de 59e en 60e minuut vlogen de 2-7 en 2-8 binnen. EKC probeerde wat terug te doen maar kreeg tot overmaat van ramp in de 70e minuut ook nog een strafschop tegen: 2-9. Vier minuten later lag ook de 2-10 in het netje. Toen deed EKC even wat terug in de 75e minuut. Liene de Windt kreeg de bal bij Chantal Hofman die haar tweede van die middag maakte: 3-10. Vervolgens maakte Omlandia het af en bepaalde met twee treffers in de 79e en 87e minuut de eindstand op 3-12. Hiermee eindigde EKC 2 op de 11e plaats met 6 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 32 voor en 146 tegen. Komende seizoen zal EKC 2 weer in de 5e klasse spelen en dan zullen er zeker meer punten worden gepakt dan in de 4e klasse.

EKC 2 – Omlandia 3-12 (1-5). 4. Omlandia 0-1; 5. Chantal Hofman 1-1; 13. Omlandia 1-2; 14. Omlandia 1-3; 21. Omlandia 1-4; 38. Omlandia 1-5; 49. Liende de Windt 2-5; 51. Omlandia 2-6; 59. Omlandia 2-7; 60. Omlandia 2-8; 70. Omlandia 2-9; 74. Omlandia 2-10; 75. Chantal Hofman 3-10; 79. Omlandia 3-11; 87. Omlandia 3-12.
Scheidsrechter: T.E. de Haan (Eenrum)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Amarens van der Pol, Birgit Bruinink, Sanne Werkman, Inge Mulder, Chantal Hofman, Liza Huizingh, Liene de Windt, Kim van der Meer, Liene de Windt.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 1 besluit competitie met overwinning

EKC 1 besluit competitie met overwinning

 De laatste competitiewedstrijd speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) woensdagavond 8 juni tegen hekkensluiter en degradant FC Wolvega uit het gelijknamige dorp. Uit had EKC met 1-2 gewonnen maar om de nacompetitie theoretisch nog te kunnen ontlopen was een 23-0 overwinning nodig. Dit was helaas te hoog gegrepen maar EKC bleek wel de bovenliggende partij. Het speelde duidelijk veel meer naar voren en kreeg ook mogelijkheden. Echter het afwerken hiervan lukte niet zo. Wolvega kwam er sporadisch uit maar moest zich grotendeels beperken tot het tegenhouden van de thuisclub. Als ze er wel een keer doorkwam klapte de buitenspelval van EKC perfect open. In de 13e minuut nam EKC de leiding. Sarah Rijzinga kreeg uiteindelijk de bal bij Amber Meijer die de keepster op het verkeerde been zette en de 1-0 binnen schoot. EKC wilde meer maar het wilde voorin niet lukken. Nadat een uitval van Wolvega naast ging was het in de 23e minuut wel weer raak. Rebecca Postma vond Sarah Rijzinga die met een soort boogbal de stand naar 2-0 tilde. Even spartelde Wolvega wat tegen maar keepster Irene Bos die de afwezige Nikki Werkman verving stond een treffer in de weg. Echter in de 45+2e minuut ging het wel mis. Bij een aanval van Wolvega kwam keepster Bos uit haar doel waarvan de spits profiteerde: 2-1. In de rust werd Amber Meijer gewisseld voor Marije Roelink.

Ook in de tweede helft was EKC de dominerende partij. Het drong duidelijk meer aan maar helaas schortte het ook nu aan het afronden van de kansen. Maar in de 50e minuut was het evenwel weer raak. Vanuit keepster Irene Bos belandde de bal uiteindelijk bij Nicky Bos die de 3-1 op haar naam zette. EKC wilde nu meer en kreeg hierin zelfs de hulp van Wolvega bij. Bij een aanval in de 54e minuut werd Sarah Rijzinga omver geduwd en kreeg een strafschop mee. Hierover maakte de leider van de Friezinnen zich dermate kwaad over dat scheidsrechter Wierenga hem achter het hek zette. Sarah knalde de strafschop goed binnen: 4-1. De thuisclub bleef aanvallen maar zag wel in dat 23-0 allang niet meer haalbaar was en de nacompetitie dus een feit werd. In het kader hiervan werd Joni Lukkien in de 61e minuut vervangen door Johanna van de Steeg. Wolvega verscheen even voor het EKC-doel zonder evenwel echt gevaarlijk te worden. Geruime tijd wist Wolvega EKC af te stoppen maar in de 73e minuut braken de gastdames door. Rebecca Postma vond op de rechterflank Noor Veldink die vanaf die positie ook de 5-1 binnen haalde. EKC bleef aanvallen en was in de 78e minuut weer succesvol wederom door toedoen van de gasten. Wederom werd Sarah Rijzinga neergelegd en legde scheidsrechter Wieringa onder protest van Wolvega de bal op de stip. In eerste instantie zag Rijzinga haar strafschop nog gestopt maar in de rebound sloeg ze wel toe: 6-1. In dezelfde minuut werd ook Desie Tjoelker vervangen door Iris Knol. EKC bleef nog stormen maar het lukte niet meer de score nog verder op te voeren. Wolvega schoot nog een keer over en zag keepster Bos op haar weg maar wist de score niet verder op te voeren zodat 6-1 ook de eindstand werd. Met deze uitslag gaat EKC wel met een goed gevoel de nacompetitie om lijfsbehoud in. De combinatie eindigde dit seizoen op een 9e plaats met 22 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 41 voor en 65 tegen. De 41 doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 15, Nicky Bos 7, Noor Veldink 6, Irene Bos 4, Amber Meijer 4, tegenstander 2, Emma Postma 1, Rebecca Postma 1 en Judith Zuidersma 1.

 EKC – FC Wolvega 6-1 (2-1). 13. Amber Meijer 1-0; 23. Sarah Rijzinga 2-0; 45. FC Wolvega 2-1; 50. Nicky Bos 3-1; 54. Sarah Rijzinga 4-1 (pen.); 73. Noor Veldink 5-1; 78. Sarah Rijzinga 6-1.
Scheidsrechter: R. Wieringa (Kloosterburen)
EKC: Emma Postma, Joni Lukkien (61. Johanna van de Steeg), Nicky Bos, Gretha Annema, Noor Veldink, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker (78. Iris Knol), Irene Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Amber Meijer (46. Marije Roelink).

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

E.K.C. VR1 - Zuidhorn VR1 2-3 nv.

EKC verliest van Zuidhorn en degradeert
In de 1e ronde van de nacompetitie om degradatie stuitten de voetbaldames van EKC zaterdag 11 juni op derdeklasser Zuidhorn uit het gelijknamige dorp. In een oefenduel had EKC met 2-3 verloren maar men was nu vol goede moed. De thuisploeg zocht gelijk de aanval wat resulteerde in verscheidene kansen. Helaas door onrustig spelen faalde men in de afwerking. Zuidhorn deed ook mee maar toch iets minder dan EKC

SV Bedum 2  verslaat EKC 2  

SV Bedum 2  verslaat EKC 2                                                          

 Het tweede elftal van EKC reisde zaterdag 4 juni af naar Bedum voor de competitiewedstrijd tegen SV Bedum 2. Thuis had EKC met 1-5 verloren dus men zag een moeilijke wedstrijd tegemoet. Dat bleek mee te vallen. Weliswaar werd er verloren maar het was een mooie en sportieve wedstrijd waarbij alle speelsters van EKC zich volledig inzetten. Het was Bedum dat na 5 minuten op 1-0 kwam toen een schot via het been van Floor Knook in het doel vloog: 1-0.  Evenwel treurde EKC daar niet lang om want zes minuten later viel de gelijkmaker al. Marije Roelink kreeg de bak bij Chantal Hofman die voorzette. De inkomende Loes Korhorn joeg het leer tegen de touwen: 1-1. De gasten wilden nu meer en probeerden het met goed samenspel op te lossen. Evenwel bleef de thuisploeg ook gevaarlijk. In de 18e minuut werd EKC een strafschop onthouden toen Chantal Hofman binnen de beruchte lijnen werd neer gelegd. Aan de andere kant moest keepster Mila Bolt reddend optreden maar in de 22e minuut was ze kansloos op een overigens simpel doelpunt: 2-1. EKC probeerde wel wat terug te doen en was daar in de 26e minuut dichtbij. Liene de Windt vond Loes Korhorn die Chantal Hofman bediende. Hofman zag haar inzet helaas naast gaan. Twee minuten kwam Bedum door een boogbal wel op 3-1. EKC trachtte voor de rust nog de aansluiting te vinden maar moest in de 39e minuut middels een afstandsschot ook de 4-1 incasseren. Vlak voor de rust bracht Chantal Hofman tweemaal Liza Huizingh in stelling maar beide inzetten gingen over.
Na de rust was het EKC dat al na een minuut toesloeg. Een schot van Amber Meijer werd door de keepster tot corner verwerkt. Deze werd genomen door Chantal Hofman waarna het Yaël Folkers met een omhaal lukte om de 4-2 te noteren. Er leek weer hoop voor EKC want even later raakte Amber Meijer ook nog de paal. Toch bleek Bedum beter in het afronden van haar kansen want uit een corner in de 50e minuut werd het alweer 5-2. Bedum kwam meer opzetten en in de 57e minuut vloog ook de 6-2 binnen voor de paarshemden. Toch liet EKC het er niet bij zitten en bleef de aanval zoeken. Nadat Loes Korhorn en Irene Bos over schoten was het in de 78e minuut opnieuw raak. Een corner van Loes Korhorn werd door Irene Bos raak geschoten: 6-3. EKC leek er hierna nog in te geloven maar werd niet meer beloond voor haar inspanningen. Ook Bedum kwam er niet meer door maar pakte met 6-3 wel de overwinning en de punten. EKC krijgt te gemakkelijk doelpunten tegen terwijl het zelf voorin moeite heeft om te scoren. Komende zaterdag wacht de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Omlandia uit Ten Boer, aanvang 12.00 uur sportpark Eenrum.

 

SV Bedum 2 – EKC 2 6-3 (4-1). 5. SV Bedum 1-0; 11. Loes Korhorn 1-1; 22. SV Bedum 2-1; 28. SV Bedum 3-1; 39. SV Bedum 4-1; 46. Yaël Folkers 4-2; 50. SV Bedum 5-2; 57. SV Bedum 6-2; 78. Irene Bos 6-3.
Scheidsrechter: L.J. Gorree (Bedum)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Birgit Bruinink, Inge Mulder, Chantal Hofman, Liza Huizingh, Manoek Zaagman, Yaël Folkers, Loes Korhorn, Liene de Windt, Sophie van Tilburg, Irene Bos, Amber Meijer, Marije Roelink.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC 2 onderuit tegen GSVV The Knickerbockers 5     

EKC 2 onderuit tegen GSVV The Knickerbockers 5                   

Op maandagavond 30 mei speelde het tweede elftal van EKC op sportpark Eenrum tegen het vijfde team van GSVV The Knickerbockers uit Groningen. Uit had EKC al met 5-0 verloren dus men hoopte de schade te beperken. Onder leiding van scheidsrechter W. Nubé bleek al gauw dat TKB de bovenliggende partij was. Het was meer voorin dan de thuisploeg maar moest tot de 12e minuut wachten toen een verrassend schot de 0-1 betekende. Twee minuten later vloog ook de 0-2 al binnen. EKC probeerde wel wat terug te doen maar kon aanvallend geen vuist maken. TKB had daar wat minder moeite mee want in de 18e minuut vloog een hoog schot over keepster Mila Bolt in het doel: 0-3. Nadat Liza Huizingh nog naast schoot en keepster Bolt een corner onschadelijk maakte was het in de 33e minuut wel weer raak: 0-4. Vier minuten later kreeg de defensie van EKC de bal niet goed weg en stond het 0-5. Daarna kwam Chantal Hofman nog voor het TKB-doel maar zag haar inzet naast gaan. Zo bleef het tot de rust 0-5.

De tweede helft was een minuut oud toen het ineens 0-6 stond. Daarna was het de beurt aan EKC om kansen te krijgen. In de 47e minuut mistte Inge Mulder net de bal voorin na een vrije trap van Sanne Werkman terwijl een minuut later Chantal Hofman doorging maar helaas net over mikte. Nog in dezelfde minuut werd een corner van Hofman door Liza Huizingh binnen geschoten maar helaas in buitenspelpositie. In de 54e minuut zag Sanne Werkman haar inzet naast gaan. Hierna kwam TKB weer meer opdringen maar keepster Bol lag meerdere malen een treffer in de weg en ook werd éénmaal de verkeerde kant van de paal gepasseerd. In de 65e minuut werd het alsnog 0-7 maar hierna had TKB haar kruit verschoten. De studentes kwamen er niet meer door en overleefden nog drie goede kansen van de gastdames. Eerst was daar Liza Huizingh die in de 68e minuut Chantal Hofman bediende die vastliep op de keepster. Nadat TKB de bal over schoot was het weer aan EKC in de 76e minuut. Via Sanne Werkman en Chantal Hofman kwam de bal bij Iris Knol die net niet wist af te maken. En in de 80e minuut was het Hofman zelf die de bal over schoot. TKB deed ook niets meer zodat 0-7 ook de eindstand werd. Komende zaterdag is SV Bedum 2 uit de tegenstander.

EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 5 0-7 (0-5). 12. TKB 0-1; 14. TKB 0-2; 18. TKB 0-3; 33. TKB 0-4; 37. TKB 0-5; 46. TKB 0-6; 65. TKB 0-7.
Scheidsrechter: W. Nubé (Eenrum)
EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Amarens van der Pol, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Inge Mulder, Iris Knol, Chantal Hofman, Liza Huizingh, Daniek de Boer, Manoek Zaagman.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent

EKC laat punten liggen in Groningen

EKC laat punten liggen in Groningen

 In Groningen op het universiteitscomplex voetbalden de dames van EKC zaterdag 28 mei tegen het hoger geklasseerde GSVV The Knickerbockers 2. Eerder verloor EKC met 0-6 maar nu was een overwinning noodzakelijk om uit de zone van de promotie/degradatiewedstrijden weg te komen. EKC zat er direct boven op maar ook TKB liet van zich horen. Zo ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij de betere kansen voor EKC waren. Helaas werd er slechts één benut en dan ook nog met hulp van de thuisploeg. In de 22e minuut passte Emma Postma de bal op Sarah Rijzinga die voorzette. In alle consternatie schoot een TKB-er in eigen doel: 0-1. Echter EKC wist dit niet verder uit te bouwen en kreeg dan ook in de 37e minuut de deksel op de neus toen na verkeerd uitverdedigen de 1-1 gelijkmaker viel. Tot de rust bleef het hierbij. In de rust werd Irene Bos gewisseld voor Rebecca Postma.

De tweede helft was nog niet begonnen of EKC nam de leiding. Johanna van de Steeg vond Sarah Rijzinga die door ging en 1-2 scoorde. EKC wilde nu meer maar moest zeker blijven oppassen voor TKB. Toch lukte het de gasten de score verder uit te bouwen. Sarah Rijzinga brak in de 59e minuut door de TKB-defensie en noteerde ook de 1-3. Het leek dus een goede middag te worden voor EKC. In de 60e minuut werd Nicky Bos vervangen door Gretha Annema. De gasten bleven aandringen maar slaagden er niet in een bres te slaan in de TKB-defensie. Daar kwam nog bij dat scheidsrechter J. Jonker, een speler van één van de vele herenteams van de thuisclub, al meer en meer in het voordeel van zijn club ging fluiten. Zelfs als EKC de bal speelde kreeg het toch nog een vrije trap tegen terwijl de TKB-ers zich duidelijk veel meer konden veroorloven zonder dat dit gevolgen had. Daar EKC verzuimde om TKB de definitieve nekslag te geven lukte het de thuisploeg om in de 76e minuut de aansluitingstreffer te produceren: 2-3. EKC begon onrustig te spelen en TKB rook mogelijkheden. Toch wist EKC lange tijd haar voorsprong vast te houden maar in de 85e minuut lukte het TKB om uit een vrije trap toch nog langszij te komen: 3-3. Iets waarover scheidsrechter Jonker stilletjes meejuichte met zijn club. Het bleef bij 3-3 waarmee EKC dure punten laat liggen in Groningen. Komende zaterdag moet er gewonnen worden van hekkensluiter en degradant FC Wolvega (13.00 uur sportpark Eenrum) en moet VVK, de club die nog te achterhalen valt, verliezen van Heerenveense Boys 2. Het wordt dus een spannende dag die zaterdag 4 juni.

 

GSVV The Knickerbockers 2 – EKC 3-3 (1-1). 22. TKB 0-1 (e.d.); 37. TKB 1-1; 46. Sarah Rijzinga 1-2; 59. Sarah Rijzinga 1-3; 76. TKB 2-3; 85. TKB 3-3.
Scheidsrechter: J. Jonker (Groningen)
EKC: Emma Postma, Joni Lukkien, Nicky Bos (60. Gretha Annema), Noor Veldink, Sarah Rijzinga, Johanna van de Steeg, Desie Tjoelker, Irene Bos (46. Rebecca Postma), Loes Korhorn, Nikki Werkman, Wendy Reitsma.

Foto: Doelpuntenmaakster Sarah Rijzinga in de clinch met een tegenstander.

Vriendelijke groeten, Jitse Drent