EKC opent competitie met moeizame overwinning

EKC 1 opent competitie met moeizame overwinning

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) moesten zaterdag 25 september voor hun eerste competitiewedstrijd uit naar SV Lycurgus in Groningen. Vooraf kende EKC al tegenslag toen Wendy Reitsma in de warming-up geblesseerd uitviel. In een 4-4-2-opstelling was EKC in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was duidelijk meer voorin en kreeg ook mogelijkheden. In de 12e minuut was het dan ook raak. Na een corner van Noor Veldink kwam de bal weer bij haar terecht waarna zij een voorzet losliet. Deze werd door de snelle Nicky Bos binnen geschoten: 0-1. Lycurgus probeerde wel wat terug te doen maar was niet meer de sterke ploeg van voorgaande seizoenen. Nadat Irene Bos nog naast schoot verdubbelde EKC de score in de 30e minuut. Irene Bos vond Nicky Bos die doorging en ook de 0-2 binnen schoof. Hierna bleef EKC komen maar verzuimde het de score verder uit te bouwen. De weinige pogingen van Lycurgus vormden geen reëel gevaar en werden dan ook gemakkelijk opgeruimd. Zo bleef het tot de rust 0-2. In de rust bleek dat Irene Bos niet verder kon en werd vervangen door Judith Zuidersma.

De tweede helft gaf een heel ander gezicht van EKC. De gasten zakten meer en meer in waardoor nu Lycurgus kon opkomen. Gelukkig voor EKC leverde dit vooralsnog geen averij op maar de defensie en keepster Nikki Werkman kregen nu wel meer te doen. Aan de andere kant waren er nog wel mogelijkheden voor EKC maar niets wilde meer lukken. Zo waren Emma Postma, Nicky Bos en Amber Meijer onfortuinlijk. In de 63e minuut werd Joni Lukkien gewisseld voor Johanna van de Steeg. EKC bleef een opening zoeken maar kon deze niet vinden. In de 74e minuut kwam Femke de Vries in het veld voor Noor Veldink. Waar het EKC niet lukte om te scoren slaagde Lycurgus daar plotseling wel in. Een boogbal in de 86e minuut zorgde ineens voor 1-2. Vervolgens werd het nog een spannende slotfase maar EKC bleef met moeite overeind en sleepte de overwinning over de streep. Het was geen beste wedstrijd maar de punten waren binnen en daar ging het om. Komende zaterdag komt Heerenveense Boys 2 op bezoek in Kloosterburen (aanvang 14.00 uur).

SV Lycurgus – EKC 1-2 (0-2). 12. Nicky Bos 0-1; 30. Nicky Bos 0-2; 86. Lycurgus 1-2.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter SV Lycurgus

EKC: Nicky Bos, Nicky Knol, Amber Meijer, Noor Veldink (74. Femke de Vries), Joni Lukkien (63. Johanna van de Steeg), Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Emma Postma, Gretha Annema, Nikki Werkman, Irene Bos (46. Judith Zuidersma).

Onderschrift foto: Amber Meijer feliciteert een juichende Nicky Bos