EKC 2 overtuigend langs De Fivel

De reserves van EKC (Eenrum/Kloosterburen) stuitten zaterdag 18 maart op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen op het altijd lastige De Fivel uit Zeerijp. Uit had EKC met 4-1 verloren dus men was gewaarschuwd. EKC had ook maar één wissel maar zou desondanks een zeer goed resultaat neerzetten,. Gelijk al in de 1e minuut was de eerste aanval al raak. Chantal Hofman prikte de 1-0 binnen. De thuisploeg was meer de bovenliggende partij maar De Fivel liet zich niet helemaal wegzetten. Nadat Charlotte van Dort en Kim van der Meer hun pogingen zagen strandden was het in de 28e minuut wel ineens raak. Charlotte van Dort wist Marjon Bos te bereiken die met een afstandsschot de stand op 2-0 bracht. Daarna wilde EKC meer maar ondanks enkele zeer goede kansen lukte dat niet meer. Van De Fivel kwam behalve een corner en een schot welke door keepster Mila Bolt werd gestopt ook niets meer. Tot de rust bleef het 2-0.

Ook in de tweede helft was EKC de betere ploeg. Het had nu de zon mee en viel aan. Echter het afronden van de mogelijkheden – en die waren er wel degelijk – was een tweede. Het duurde tot de 65e minuut eer de overwinning veilig werd gesteld. Een vrije trap van Loes Korhorn knalde ineens achter De Fivel-keepster in het doel: 3-0. Daarna bleef EKC stormen maar het wilde niet meer lukken. De Fivel kwam later wel wat meer opzetten maar de weinige pogingen hunnerzijds werden door keepster Bolt onschadelijk gemaakt. Zo bleef het bij 3-0 en pakte EKC een verdiende overwinning. Komende zaterdag gaat het naar SC Loppersum.

EKC 2 – De Fivel 3-0 (2-0). 1. Chantal Hofman 1-0; 28. Marjon Bos 2-0; 65. Loes Korhorn 3-0.
Scheidsrechter: R. Scholtens (Leens)
EKC 2: Floor Knook, Inge Mulder, Ann Hazenberg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Marjon Bos, Liene de Windt, Mila Bolt, Loes Korhorn, Nya Nyangoma, Charlotte van Dort, Kim van der Meer.