EKC 1 onderuit tegen VEV’67

EKC onderuit tegen  VEV’67

De damesvoetballers van EKC speelden zaterdag 7 oktober thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen het ongeslagen en zeer sterke CVV VEV’67 uit Leek. In het eerste halfuur ging het nog redelijk voor EKC. Weliswaar was VEV’67 meer voorin dan de thuisploeg maar vooralsnog leverde dat geen averij op. Kansen waren er echter niet voor EKC behoudens in de 13e minuut. Noor Veldink probeerde Amber Meijer voor het VEV-doel te bereiken maar haar keepster reageerde net iets sneller. De gasten wisten razendsnel om te schakelen. In de 17e minuut resulteerde dit in een strafschop voor VEV”67 na een overtreding binnen de beruchte lijnen. Echter keepster Mila Bolt wist deze te keren. Toch begon VEV’67 de thuisploeg meer en meer terug te dringen. In de 25e minuut lukte het EKC dan ook niet meer om de Leeksters tegen te houden en stond het 0-1. In dezelfde minuut werd Noor Veldink gewisseld voor Chantal Hofman. Twee minuten later plofte ook de 0-2 binnen. VEV’67 bleef aandringen maar EKC gaf nu niets meer weg. Echter aanvallend kwam de thuisploeg er nauwelijks aan te pas. Zo bleef het tot de rust 0-2.

In de tweede helft drukte VEV’67 door en liet het zien waarom het mede bovenaan staat. Na 3 minuten vloog de 0-3 binnen en was de wedstrijd gespeeld. In de 49e minuut kon Ann Hazenberg niet verder en werd vervangen door Floor Knook. De geelhemden bleven komen maar EKC wist hen voorlopig nog tegen te houden. Echter in de 63e minuut werd het na een snelle aanval 0-4. Drie minuten later stuitte Chantal Hofman op de VEV-keepster. Aan de andere kant wist keepster Mila Bolt meerdere reddingen te verrichtten maar in de 72e minuut wist VEV een gaatje te vinden en stond het 0-5. In de 80e minuut viel Marlies Tammens uit en werd vervangen door Anouk Koster. EKC deed nog wat pogingen om de stand een dragelijke aanzien te geven maar slaagde daar niet meer in. VEV’67 geloofde het verder ook wel maar ging wel met 0-5 en de drie punten naar huis. Komende zaterdag wacht wederom een sterke tegenstander namelijk koploper SIOS in Sauwerd.

EKC – CVV VEV’67 0-5 E(0-2). 25. VEV 0-1; 27. VEV 0-2; 48. VEV 0-3; 63. VEV 0-4; 72. VEV 0-5.
Scheidsrechter: J. Wierenga (Kloosterburen)
EKC: Rebecca Postma, Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Noor Veldink (25. Chantal Hofman), Amber Meijer, Iris Knol, Ann Hazenberg (49. Floor Knook), Judith Zuidersma, Marlies Tammens (80. Anouk Koster), Mila Bolt.