Hans Hasper

Afscheid van onze slager en vriend: Hans Hasper

Verdriet overheerst op dit moment omdat Hans is overleden. Binnen enkele weken sloeg een ongeneeslijke ziekte onverbiddelijk toe! 
Normaal gesproken staan hier epistels waarbij de humor de boventoon voert en dan zou in zo’n geval boven dit artikel iets over de ballen van Hans hebben gestaan; gewoon omdat ze zo lekker waren! 
Maar nu speelt dat geen enkele rol. Nu zullen we het moeten stellen zonder Hans, die inderdaad altijd die lekkere ballen verzorgde. 
Hans was vriend van onze vereniging en daarbij ook een gulle sponsor. Altijd plezierig in de omgang. Even bijpraten over het wel en wee van de vereniging en ons beider levens, onder het genot van een bakje leut achter de slagerij. Dat zal ik enorm missen. 
Ik kende Hans al zo’n 30 jaar omdat we nog samen in de zaal hebben gevoetbald met Eenrum. Hans had toen nog geen eigen zaak, maar altijd wel de ambitie om een eigen zaak te beginnen. 
Vele jaren heeft Hans de barbecue’s van onze vereniging verzorgd en altijd was er tijd voor een praatje. Hoe druk hij het ook had. En druk had Hans het, waarbij hij meer aan anderen dacht dan aan zichzelf. Moeilijke momenten, toen Karin ziek was en het overlijden van familieleden, werden ogenschijnlijk gemakkelijk verwerkt. In de zaak was het altijd (te) druk. Maar dat hoorde erbij en dat was natuurlijk een goed teken, omdat de klanten tevreden waren. 
Ik wens Karin, de kinderen, kleinkinderen en overige familie heel veel sterkte met de verwerking van dit enorme verlies. In eerste instantie namens ‘t Daarde van Klooster, maar ik weet zeker dat ik dat mag doen namens de gehele voetbalvereniging Kloosterburen.