EKC dames zijn weer los

Na bijna 11 maanden stilstand betraden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) vrijdagavond 20 augustus eindelijk weer de grasmat. Op sportpark Eenrum tijdens de jaarlijkse kermis werd er geoefend tegen derdeklasser Zuidhorn uit het gelijknamige dorp. De nieuwe EKC-trainer Hiwa Barani kon een aantal teruggekeerde speelsters begroeten te weten Nicky Bos, Irene Bos, Marjon Bos en Wendy Reitsma. Alleen Sarah Rijzinga heeft zich nog niet bij de selectie gevoegd maar werkt aan haar terugkeer. Ook is keepster Marieke Wilpstra gestopt en stond nu Merel Bakker onder de lat. Onder leiding van scheidsrechter F. van der Heide uit Niekerk begon de wedstrijd met het aftasten van elkaars kwaliteiten.

EKC drong in het begin wat meer aan maar kreeg in de 7e minuut middels een verrassend afstandsschot de 0-1 om de oren. Zuidhorn dat al langer trainde speelde wat gemakkelijker dan de thuisploeg dat nog wat zoekende was. Allengs kwam Zuidhorn wat meer opzetten wat in de 16e minuut opnieuw een doelpunt betekende. Na twee corners gemist te hebben was het uit de derde uiteindelijk wel raak: 0-2. Nu moest EKC wat terug doen maar vooreerst lukte dat niet terwijl het Zuidhorn moest beletten om nog verder uit te lopen. In de 34e minuut vond EKC de aansluiting. Nicky Bos kreeg de bal voor het Zuidhorn-doel alwaar Amber Meijer deze binnenschoot: 1-2. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust speelde EKC beter wat zich na 6 minuten uitbetaalde in de gelijkmaker. De snelle Noor Veldink stoof op rechts ervan door en gaf een scherpe voorzet die zo het doel binnen draaide: 2-2. EKC wilde meer maar helaas was het wederom Zuidhorn dat in de 59e minuut via de paal op 2-3 kwam. EKC probeerde vervolgens de bakens te verzetten en kreeg ook enkele mooie kansen maar het benutten was een tweede. Wel belette het Zuidhorn om verder uit te lopen zodat 2-3 ook de eindstand werd. Echter de uitslag was niet van belang maar het feit dat de dames weer op de grasmat actief zijn. Komende zaterdag spelen de dames uit een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Winsum.

EKC – Zuidhorn 2-3 (1-2). 7. Zuidhorn 0-1; 16. Zuidhorn 0-2; 34. Amber Meijer 1-2; 51. Noor Veldink 2-2; 59. Zuidhorn 2-3.

Scheidsrechter: F. van der Heide (Niekerk)

EKC: Nicky Bos, Nicky Knol, Merel Bakker, Wendy Reitsma, Irene Bos, Marije Roelink, Amber Meijer, Noor Veldink, Joni Lukkien, Iris Knol, Desie Tjoelker, Marjon Bos, Rebecca Postma, Emma Postma, Judith Zuidersma, Johanna van der Steeg, Marlies Tammens, Mila Bolt.

Met vriendelijke groeten,Jitse Drent