Ruime eerste overwinning EKC VR3

Ruime eerste overwinning EKC 3 dames

 De voetbaldames van EKC 3 hebben zich zaterdag 18 september op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen goed gerevancheerd van de twee eerdere dikke nederlagen. Het bezoekende DVC Appingedam 2 uit het gelijknamige dorp werd hiervan het slachtoffer. Onder leiding van scheidsrechter H. Struiksma startte EKC in een 4-4-2-opstelling. Nadat het aardig gelijk opging sloeg de thuisploeg in de 15e minuut toe. To Woensdregt speelde de keepster uit en noteerde de 1-0. DVC echter gaf het niet op en zette ook goed aan maar toch waren de betere mogelijkheden voor de thuisploeg. Wel schortte het hier en daar aan de passing. Nadat zowel To Woensdregt als Elise Bijlholt vastliepen op de keepster en EKC-keepster Jet Pankras tussendoor ook nog enkele malen in actie moest komen was het in de 32e minuut wel weer raak. Sophie van Tilburg vond Elise Bijlholt die op haar beurt To Woendregt bediende. Zij maakte het goed af: 2-0. Toch liet DVC het hoofd niet hangen wat hen middels een verrassend schot in de 38e minuut de 2-1 opleverde. Tot de rust bleef het hierbij.

Het begin van de tweede helft was voor DVC dat meer naar voren voetbalde. EKC liet de gasten soms ver komen. Toch verschafte To Woensdregt haar team weer wat lucht toen ze in de 55e minuut de 3-1 noteerde. Evenwel raakte DVC hierdoor niet ontmoedigd en moest wederom keepster Pankras uitkomst brengen. Ook werden enkele Damster corners weggewerkt. Echter in de 66e minuut werd het harde werken van DVC wel beloond toen een aanval over links – uit EKC oogpunt – positief werd afgerond: 3-2. Nadat de DVC-keepster een inzet van Lyanne Zwart stopte was het in de 73e minuut wel weer raak voor EKC. Een corner van Ann Hazenberg werd door Elise Bijlholt ingeschoten: 4-2. Tussendoor versterkte DVC haar aanval waardoor haar achterhoede meer openlag. Aanvallend bleef DVC dan ook dreigend maar achterin werd het nu kwetsbaar waarvan EKC begon te profiteren. Wel duurde het tot de 83e minuut eer de overwinning helemaal definitief werd veilig gesteld. To Woensdregt kreeg de bal bij libero Sophie van Tilburg die doorging en de 5-2 op het scorebord zette. Hierna was DVC gebroken. Twee minuten later vloog ook de 6-2 binnen toen Mikal Seny de bal bij Elise Bijlholt kreeg die haar tweede van die middag maakte. In de 88e minuut werd de 7-2 eindstand bepaalt toen Mila Ruchtie To Woensdregt bereikte die haar totaal van die middag op vier bepaalde. Een klinkende overwinning en een goede oppepper voor EKC 3 in de komende competitie. Komende zaterdag gaat het uit naar vv Winsum 3.

 

EKC 2 – DVC Appingedam 2 7-2 (2-1). 15. To Woensdregt 1-0; 32. To Woensdregt 2-0; 38. DVC 2-1; 55. To Woensdregt 3-1; 66. DVC 3-2; 73. Elise Bijlholt 4-2; 83. Sophie van Tilburg 5-2; 85. Elise Bijlholt 6-2; 88. To Woensdregt 7-2.

Scheidsrechter: H. Struiksma (Kloosterburen)

EKC 3: Sophie de Valk,  Jet Pankras, Kim van der Meer, Ann Hazenberg, Elise Bijlholt, Mila Ruchtie, Mikal Seny, Daniek de Boer, Elena Scheepstra, Lyanne Zwart, Marenthe van der Maar, Sophie van Tilburg, To Woensdregt, Amarens van der Pol.

 Met vriendelijke groeten, Jitse Drent