’t Daarde op stoom, ook zonder vriendje Bertje M.

’t Daarde op stoom, ook zonder vriendje Bertje M.

Het gaat goed met ’t Daarde, we doen mee voor de prijzen dit jaar en tot op heden hebben we één keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen. Evenals de tegenstander van afgelopen zondag, het altijd lastige Winsum 2. Naast Winsum lijkt het zondagse Noordpool  in aanmerking te komen voor de bovenste plaatsen, want zij hebben nog geen verliespunten.

Uitgerekend op de zondag dat wij tegen Winsum moesten, besloot vriendje Bert om mee te doen aan een charmeoffensief met Wieger, Hansje B., Ardje T. en Johannes S. Hij besloot mee te doen met ons eerste elftal!  Zijn meedoen aan het eerste had slechts ten doel om in het gevlei te komen met genoemde heren, al kregen we voor Bertje Niels als vervanger.

Niels was net zijn hechtingen weer kwijt en wilde voorkomen dat er weer nieuwe draadjes nodig waren. Vanzelfsprekend waren wij daar zeer content mee, want Niels is niet voor de poes.

Naast Bertje waren er nog wat afwezigen in de persoon van Messi (ziek), Kasper de V (niet ziek), CEO Bos (geraniumkeuring bie Bulhoes), Jan van Griessloot (suikerbietenproeverij op locatie) en ook Jelmer was nog niet wedstrijdfit. Wel hadden we ook de beschikking over Gerben, die even zijn fluit opzij had gelegd en graag mee wilde doen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd onze teamsponsor Jacob Kuil van Kuil Banden te Engelbert in het zonnetje gezet. Eenheid van tenue is belangrijk en we kregen voor het gehele team jassen aangereikt. Henk namens de vereniging en Ron namens de sponsorcommissie bedankten Jacob hartelijk voor deze zeer welkome geste.

Helaas kregen we kort hierop een vervelende mededeling; onze nieuwe aanwinst Lars was er nog niet en helaas is hij helemaal niet verschenen. Nadere info leerde dat hij bij de grens van Friesland en Groningen zijn paspoort moest laten zien en deze was hij vergeten. Daarop werd hij door brugwachter Bos (geboren te Kloosterburen) aangehouden en overgedragen aan de hermandad. Tot op heden ontbreekt ieder spoor! Inmiddels is ‘Opsporing verzocht” ingeschakeld om duidelijkheid te krijgen.

De wedstrijd tegen Winsum

Een moeilijke wedstrijd lag in het verschiet, omdat Winsum een heel leuk team heeft, maar het tegendeel bleek waar! Zeer geconcentreerd en vechtend voor iedere meter waren we de baas in eigen huis. Winsum kreeg eigenlijk geen schijn van kans.
Na al een aantal kansen en kansjes te hebben gehad, was het Sandor, die, op aangeven van Adriaan, de 1-0 liet aantekenen. Sandor kwam alleen voor de keeper en schoof de bal rustig en beheerst in de hoek. Niet veel later kreeg Niels, onze stand-in voor Bert, een vrije schietkans op 25 meter van het doel. Hij nam de bal dusdanig op de slof dat de keeper pas kon reageren toen de bal al in de uiterste rechterhoek lag. Een schitterend doelpunt en zo zie je maar weer dat een vervanger het vaak beter doet dan de beoogde vaste waarde. Want Bertje, hoe belangrijk ook voor het team, scoort veel te weinig.

2-0 en eigenlijk was het wachten op meer, maar helaas ging het vlak voor de rust toch nog mis. Een gemakkelijk gegeven vrije bal, door de verder uitstekend leidende scheidsrechter Eddy Tammens, verdween in de uiterste linkerhoek, onhoudbaar voor keeper Jacco.  2-1 en dat betekende toch nog even billen knijpen zo vlak voor de rust.


In de rust werden de punten even op de i gezet. Jacob Kuil, onze sponsor, was er nog steeds en was zeer tevreden over het vertoonde spel. Hij wilde graag nog even blijven, maar moest nodig naar de Boerenbox bij FC Groningen. Hij liet nog een leuk cadeautje achter en ik moet zeggen dat cadeautje smaakte in driedubbel opzicht. Bedankt Jacob!

Na de rust veranderde er zeer weinig aan het spelbeeld, eigenlijk werden we alleen maar sterker. Een prima teamprestatie, want niemand verzaakte zijn taak. Ron was actief als nooit te voren en presenteerde zich als de man die nu eens niet scoorde, maar wel degelijk zeer effectief was. Hij bereidde namelijk na de rust 3 doelpunten voor!

De 3-1 werd gemaakt na een uitstekende dieptepass van, ik meende Niels, op Ron, die vervolgens de bal uitstekend voorgaf op William zijn voorhoofd. En als William iets op zijn voorhoofd krijgt, dan weet je het wel. Doelpunt!

Kort hierop nogmaals een uitstekende voorzet van Ron, Niels kopt op de lat en Sandor rondde af met een loeiharde volley! Als er geen net in het doel had gezeten dan had men de bal moeten zoeken bij de geraniumkeuring in Eenrum!

Ondertussen keek het eerste rustig toe en ik moet zeggen dat ze uiteindelijk wel iets van onze galavoorstelling hebben geleerd. Ze wonnen namelijk ook! Van Oskerd mit 2-1! Prima jongens

De wedstrijd was natuurlijk gespeeld en de score had gemakkelijk ruimer kunnen zijn, maar alleen Hansie, Indische Maarten, Baarslag scoorde nog een keer op aangeven van Ron. IM Hansie nam de bal aan en met een sexy heupbeweging stuurde hij zijn directe tegenstander het bos in. 5-1.

Daar leek het bij te blijven, maar uiteindelijk vond veldmaarschalk Rienko het allemaal een beetje sneu voor Winsum worden, hij besloot in eigen doel te koppen. Daardoor eindigde deze wedstrijd in een zeer verdiende 5-2 overwinning voor ’t Daarde. Rest mij nog te vertellen dat het een zeer sportieve wedstrijd was. Kris werd wederom zeer verdiend man van de wedstrijd en Anja hoefde niet in actie te komen. Dat laatste was ook niet mogelijk, want ze was aan het werk. Gelukkig kon Anja wel aanschuiven voor de nazit.

Door deze uitslag nemen wij de 1e positie op de ranglijst in. Alleen Noordpool heeft minder verliespunten, maar zij moeten nog twee wedstrijden inhalen.


’t Twaide heeft op dezelfde zondag gelijkgespeeld tegen Rood-Zwart. Het werd in Baflo 2-2. Uit welingelichte bronnen heb ik vernomen dat meester Joost vervroegd naar de kleedkamer moest van de dienstdoende arbiter in de persoon van rechercheur Wieringa. Joost had een woord gebruikt dat begint met een f en eindigt op lapdrol. En dat mag natuurlijk niet. Joost moet waarschijnlijk voor de tuchtcommissie komen, want rechercheur Wieringa heeft er werk van gemaakt. Dat laatste vind ik dan weer jammer. Dit soort zaken moet je ter plaatse afhandelen als mannen onder elkaar (vrouwen mag ook). Het is tenslotte geen kopstoot!

Voor het verslag van het 1e, verwijs ik graag naar de berichtgeving in de Ommelander Courant. Een leuk verslag van mijn jeugdvriendje en ex-teamgenoot, Johan S. Helaas benadrukte hij hierin iets te veel zijn voorkeur voor oudere mannen en dan met name in de persoon van Bertje M. Johan is echter niet eenkennig en probeerde dit te compenseren door ook Rowan, de jongste van het team, te noemen als uitblinker. Ik wil even refereren aan jongeheer T. Poes. Deze jongeman uit een nest van 4 speelde de spits van Oskerd totaal uit de wedstrijd en daar waren we met zijn allen en Niels voorop ontzettend blij mee! Een pluim op je hoed, Kevin!

Auteur
Harrie