EKC pakt eerste punten in 2022 tegen VVK

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hebben zaterdag 9 april eindelijk weer een overwinning gepakt. Onder leiding van scheidsrechter R. Bolt uit Kloosterburen kwam VVK uit Groningen op bezoek op sportpark Eenrum. Uit had EKC met 2-0 verloren. Nu mistte het ook nog Amber Meijer, Nicky Knol en Desi Tjoelker. Na de aftrap van pupil van de week Anna Langeland die scoorde ging het in het begin aardig gelijk op. Allengs leek VVK wat gevaarlijker te worden en het waren dan ook de stadjers die in de 17e minuut op een voorsprong kwamen toen één hunner speelsters alleen voor het EKC-doek kwam te staan en scoorde: 0-1. De thuisclub  was evenwel niet ontmoedigd en wist vijf minuten later langszij te komen. Irene Bos kreeg de bal bij Sarah Rijzinga die de 1-1 aantekende. Hierna kwam EKC meer opzetten. Wel moest het blijven oppassen voor de uitvallen van VVK maar over het algemeen had EKC de zaken goed onder controle. Dat resulteerde in de 27e minuut dan ook in een voorsprong. Rebecca Postma wist Sarah Rijzinga te vinden die alleen doorging en de 2-1 binnen schoof. Nadat VVK was afgestopt sloegen de gastdames in de 31e minuut weer toe. Irene Bos zette de stand nu op 3-1 nadat ze de bal van een tegenstander wist te onderscheppen en het leek een goede middag voor EKC te worden. VVK probeerde wat terug te doen maar kreeg in de 37e minuut wederom een treffer om de oren. Een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Nicky Bos werd door Bos positief afgerond: 4-1. VVK evenwel legde zich hier niet bij neer en keepster Nikki Werkman en libero Wendy Reitsma wisten vooreerst nog erger te verhinderen. Tot lukte het VVK om in de 41e minuut op 4-2 te komen toen de EKC-defensie de bal niet goed weg kreeg. Dat bleef het tot de rust.

In de tweede helft stelde EKC duidelijk orde op zaken. Het kreeg de betere kansen en had nu ook de wind mee. Wel had natuurlijk ook VVK fases waarbij ze wat dichterbij kwam maar resultaten leverde hun dat niets op. Natuurlijk liet ook EKC kansen onbenut maar in de 50e minuut was het andermaal raak. Sarah Rijzinga kreeg de bal, werkte zich door de VVK-defensie heen en schoof de 5-2 binnen. In de 55e minuut kwam Johanna van de Steeg erin voor Marije Roelink. EKC drong nu duidelijk meer aan en legde een strijdlust op de grasmat waarmee VVK geen raad wist. Hun leider reageerde dat dan ook maar wat af op scheidsrechter Bolt zonder echt helemaal over de schreef te gaan. In de 68e minuut kwam Noor Veldink de gelederen van EKC versterken en ging Rebecca Postma naar de kant. Acht minuten later betaalde deze wissel zich uit. Na het voorbereidende werk van Irene Bos was het Noor Veldink die de score naar 6-2 tilde. EKC wilde nu nog meer maar zag haar verdere pogingen strandden. Het was VVK dat in de 89e minuut nog profiteerde van een onoplettendheid bij EKC: 6-3. Hier bleef het echter bij en behaalde EKC cruciale punten in de strijd tegen degradatie. Woensdag 20 april volgt de nog meer cruciale thuiswedstrijd in Eenrum tegen GV Groen Geel om 18.45 uur. Dit is de tegenstander die achterhaald moet worden.

EKC – VVK 6-3 (4-2). 17. VVK 0-1; 22. Sarah Rijzinga 1-1;27. Sarah Rijzinga 2-1; 31. Irene Bos 3-1; 37. Nicky Bos 4-1; 42. VVK 4-2; 50. Sarah Rijzinga 5-2; 76. Noor Veldink 6-2; 89. VVK 6-3.

Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)

EKC: Nikki Werkman, Emma Postma, Loes Korhorn, Gretha Annema,  Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Marije Roelink (55. Johanna van de Steeg), Irene Bos, Rebecca Postma (68. Noor Veldink).

Foto: Irene Bos in actie.

Vriendelijke groet, Jitse Drent