EKC kan goede lijn niet doortrekken

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) hebben zaterdag 23 april hun stijgende lijn in de thuiswedstrijd tegen d’ Olde Veste’54 uit Steenwijk niet kunnen voorzetten. Na de overwinningen op VVK en GV Groen Geel leek ook nu een goed resultaat erin te zitten. Als pupil van de week fungeerde nu MO11-keepster Rosalie Sponselee.

Helaas liep het anders. Uit had EKC eerder verloren met 7-1 en ook deze middag ging het niet de goede kant op. Het liep niet bij EKC maar vooralsnog leverde dat geen averij op. Wel speelde de thuisploeg onrustig. Er waren wel wat kleine kansjes voor EKC maar deze bleven onbenut. Ook de gasten kwamen er eerst niet door maar in de 26e minuut was het wel raak. In eerste instantie stopte keepster Nikki Werkman de aanval nog af maar in de rebound was het alsnog raak: 0-1. De gasten begonnen wat meer aan te dringen. Op slag van rust in de 45e minuut kwam d’ Olde Veste’54 op 0-2 toen de buitenspelval niet werkte en één der aanvalsters door kon gaan. In de rust bleek dat Desie Tjoelker door een blessure niet verder kon. Noor Veldink werd haar vervangster.

Na de rust ging EKC wel meer in de aanval maar dit leverde echter geen doelpunten op. In de 64e minuut evenwel kwam de spanning weer terug. Na een corner van Noor Veldink werd er hands gemaakt binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd door Sarah Rijzinga verzilverd: 1-2. Alles was weer open en een goed resultaat was nog steeds één van de mogelijkheden. Amber Meijer kwam in de 69e minuut in voor Irene Bos. EKC zocht verwoed een opening in de defensie van de gasten maar het wilde niet lukken. Corners van Noor Veldink kregen geen vervolg en voorin was Sarah Rijzinga in de 83e minuut onfortuinlijk. Rebecca Postma viel in de 84e minuut ook nog uit. Iris Knol was haar vervangster. Het was wederom d’ Olde Veste’54 dat in de 96e minuut op 1-3 kwam waarmee alle hoop vervloog. Hier bleef het bij. EKC zal in de komende wedstrijden nog vol aan de bak moeten om uit de zone van promotie/degradatiewedstrijden weg te komen. Komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat CSV Be Quick Dokkum.

EKC – d’ Olde Veste’54 1-2 (0-2). 26. Veste 0-1; 45. Veste 0-2; 64. Sarah Rijzinga (pen.) 1-2; 96. Veste 1-3.
Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)
EKC: Nikki Werkman, Emma Postma, Gretha Annema,  Joni Lukkien, Wendy Reitsma, Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Johanna van de Steeg, Desie Tjoelker (46. Noor Veldink), Irene Bos (69. Amber Meijer), Rebecca Postma (84. Iris Knol).

Foto: Sarah Rijzinga schiet de strafschop binnen; Emma Postma en Irene Bos kijken het aan.

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent