E.K.C. VR1 - Zuidhorn VR1 2-3 nv.

EKC verliest van Zuidhorn en degradeert
In de 1e ronde van de nacompetitie om degradatie stuitten de voetbaldames van EKC zaterdag 11 juni op derdeklasser Zuidhorn uit het gelijknamige dorp. In een oefenduel had EKC met 2-3 verloren maar men was nu vol goede moed. De thuisploeg zocht gelijk de aanval wat resulteerde in verscheidene kansen. Helaas door onrustig spelen faalde men in de afwerking. Zuidhorn deed ook mee maar toch iets minder dan EKC

Het lukte de thuisploeg om in de 11e minuut de leiding te nemen. Via Desie Tjoelker en Sarah Rijzinga belandde de bal bij Nicky Bos die de 1-0 binnen schoot. Hierna bleef EKC flink aandringen maar op de één of andere manier wilde de bal er niet ook mede door het zeer goede keeperswerk van de Zuidhorn-doelvrouw. De gasten kwamen er zelf ook enkele malen uit maar schoten of over en naast of stuitten op keepster Irene Bos. Het lukte EKC niet om nog voor de rust de wedstrijd te beslissen iets wat hen later duur zou opbreken. Zo bleef het tot de rust 1-0. In de rust werd Marije Roelink gewisseld voor Noor Veldink.

Ook in de tweede helft stormde EKC richting het Zuidhorn-doel echter zonder resultaat. Het was Zuidhorn dat plotseling in de 54e minuut doorbrak en de stand op 1-1 zette. Nu moest EKC oppassen want Zuidhorn rook dat er meer te halen viel. Echter vooralsnog had EKC de overhand wat zich in de 66e minuut wederom uitbetaalde. Loes Korhorn vond Sarah Rijzinga die de 2-1 op het scorebord. Hierna kreeg EKC allerlei kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar dat wilde helaas niet gelukken. Ook begon scheidsrechter S. Wagenaar die aanvankelijk nog redelijk floot al meer en meer warriger te leiden. Handsballen van Zuidhorn en zelfs het neerhalen van Sarah Rijzinga werden weggewuifd. EKC bleef beuken op het Zuidhorn-doel maar haar keepster gaf geen duimbreed toe. Aan de andere kant kwam ook Zuidhorn er enkele malen door maar vooralsnog leverde dit geen averij op. Helaas viel invalster Noor Veldink in de 75e minuut geblesseerd uit. Amber Meijer was haar vervangster. Wat EKC ook probeerde het wilde niet lukken. En toen brak de 89e minuut aan. Door verkeerd uitverdedigen belandde de bal bij een Zuidhorn-aanvalster. In de daarop volgende actie was het volgens EKC de bal spelen maar scheidsrechter Wagenaar zag een overtreding en legde de bal op de stip. Zuidhorn liet zich dit buitenkansje niet ontgaan: 2-2. In het resterende kwartier (drinkpauzes en blessurebehandelingen meegerekend) bleef het 2-2 waarna er een verlenging van 2 x 15 minuten volgde.

In de eerste helft hiervan speelde EKC alles of niets maar het leverde helaas niets op. Gelukkig wist ook Zuidhorn er niet door te komen zodat het aan het einde van de eerste verlenging nog steeds 2-2 stond.

Ook in de tweede verlenging zocht EKC duidelijk de aanval en kreeg het mogelijkheden. Echter het schortte aan de afwerking. Zuidhorn kreeg ook haar momenten maar leek er ook niet door te komen. De strafschoppenserie leek al dichterbij te komen totdat de 14e minuut van de tweede verlenging aanbrak. Op de één of andere manier lette EKC even niet op en kwam Zuidhorn plotseling op 2-3. EKC wist dit niet meer recht te zetten en degradeert na 7 seizoenen in de 2e klasse weer terug naar de 3e klasse. Zuidhorn gaat nu naar de 2e ronde en EKC kan zich richten op een seizoen in de 3e klasse en op een hopelijk snelle terugkeer in de 2e klasse.

EKC – Zuidhorn 2-3 (1-0). 11. Nicky Bos 1-0; 54. Zuidhorn 1-1; 66. Sarah Rijzinga 2-1; 89. Zuidhorn 2-2; 119. Zuidhorn 2-3.
Scheidsrechter: S. Wagenaar (KNVB)
EKC: Emma Postma, Joni Lukkien, Nicky Bos, Gretha Annema, Loes Korhorn, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker, Irene Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Marije Roelink (46. Noor Veldink; 75. Amber Meijer).

Foto: Keepster Irene Bos brengt redding terwijl verdedigster Joni Lukkien de Zuidhorn-spits afschermt

Met vriendelijke groeten, Jitse Drent