EKC 1 besluit competitie met overwinning

De laatste competitiewedstrijd speelden de voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) woensdagavond 8 juni tegen hekkensluiter en degradant FC Wolvega uit het gelijknamige dorp. Uit had EKC met 1-2 gewonnen maar om de nacompetitie theoretisch nog te kunnen ontlopen was een 23-0 overwinning nodig. Dit was helaas te hoog gegrepen maar EKC bleek wel de bovenliggende partij. Het speelde duidelijk veel meer naar voren en kreeg ook mogelijkheden. Echter het afwerken hiervan lukte niet zo. Wolvega kwam er sporadisch uit maar moest zich grotendeels beperken tot het tegenhouden van de thuisclub. Als ze er wel een keer doorkwam klapte de buitenspelval van EKC perfect open. In de 13e minuut nam EKC de leiding. Sarah Rijzinga kreeg uiteindelijk de bal bij Amber Meijer die de keepster op het verkeerde been zette en de 1-0 binnen schoot. EKC wilde meer maar het wilde voorin niet lukken. Nadat een uitval van Wolvega naast ging was het in de 23e minuut wel weer raak. Rebecca Postma vond Sarah Rijzinga die met een soort boogbal de stand naar 2-0 tilde. Even spartelde Wolvega wat tegen maar keepster Irene Bos die de afwezige Nikki Werkman verving stond een treffer in de weg. Echter in de 45+2e minuut ging het wel mis. Bij een aanval van Wolvega kwam keepster Bos uit haar doel waarvan de spits profiteerde: 2-1. In de rust werd Amber Meijer gewisseld voor Marije Roelink.

Ook in de tweede helft was EKC de dominerende partij. Het drong duidelijk meer aan maar helaas schortte het ook nu aan het afronden van de kansen. Maar in de 50e minuut was het evenwel weer raak. Vanuit keepster Irene Bos belandde de bal uiteindelijk bij Nicky Bos die de 3-1 op haar naam zette. EKC wilde nu meer en kreeg hierin zelfs de hulp van Wolvega bij. Bij een aanval in de 54e minuut werd Sarah Rijzinga omver geduwd en kreeg een strafschop mee. Hierover maakte de leider van de Friezinnen zich dermate kwaad over dat scheidsrechter Wierenga hem achter het hek zette. Sarah knalde de strafschop goed binnen: 4-1. De thuisclub bleef aanvallen maar zag wel in dat 23-0 allang niet meer haalbaar was en de nacompetitie dus een feit werd. In het kader hiervan werd Joni Lukkien in de 61e minuut vervangen door Johanna van de Steeg. Wolvega verscheen even voor het EKC-doel zonder evenwel echt gevaarlijk te worden. Geruime tijd wist Wolvega EKC af te stoppen maar in de 73e minuut braken de gastdames door. Rebecca Postma vond op de rechterflank Noor Veldink die vanaf die positie ook de 5-1 binnen haalde. EKC bleef aanvallen en was in de 78e minuut weer succesvol wederom door toedoen van de gasten. Wederom werd Sarah Rijzinga neergelegd en legde scheidsrechter Wieringa onder protest van Wolvega de bal op de stip. In eerste instantie zag Rijzinga haar strafschop nog gestopt maar in de rebound sloeg ze wel toe: 6-1. In dezelfde minuut werd ook Desie Tjoelker vervangen door Iris Knol. EKC bleef nog stormen maar het lukte niet meer de score nog verder op te voeren. Wolvega schoot nog een keer over en zag keepster Bos op haar weg maar wist de score niet verder op te voeren zodat 6-1 ook de eindstand werd. Met deze uitslag gaat EKC wel met een goed gevoel de nacompetitie om lijfsbehoud in. De combinatie eindigde dit seizoen op een 9e plaats met 22 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 41 voor en 65 tegen. De 41 doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 15, Nicky Bos 7, Noor Veldink 6, Irene Bos 4, Amber Meijer 4, tegenstander 2, Emma Postma 1, Rebecca Postma 1 en Judith Zuidersma 1.

EKC – FC Wolvega 6-1 (2-1). 13. Amber Meijer 1-0; 23. Sarah Rijzinga 2-0; 45. FC Wolvega 2-1; 50. Nicky Bos 3-1; 54. Sarah Rijzinga 4-1 (pen.); 73. Noor Veldink 5-1; 78. Sarah Rijzinga 6-1.
Scheidsrechter: R. Wieringa (Kloosterburen)
EKC: Emma Postma, Joni Lukkien (61. Johanna van de Steeg), Nicky Bos, Gretha Annema, Noor Veldink, Sarah Rijzinga, Desie Tjoelker (78. Iris Knol), Irene Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Amber Meijer (46. Marije Roelink).