VVSV’09 wint mini-toernooi EKC

VVSV’09 wint mini-toernooi EKC

De v.v. Eenrum hield op vrijdagavond 19 augustus een 7 tegen 7-minitoernooi voor haar dames van EKC en Eenrum 30+ tezamen met VVSV’09 uit Ulrum op haar sportpark te Eenrum. Het team van EKC bestond uit de volgende speelsters: Inge Mulder, Loes Korhorn, Nicky Bos, Irene Bos, Wendy Reitsma, Johanna van de Steeg, Emma Postma, Floor Knook en Iris Knol. Onder de goede leiding van de scheidsrechters R. Wierenga en K. Nienhuis werden de volgende wedstrijden gespeeld van 2 x 12 minuten:

EKC – Eenrum                   7-0
Hierin bleek dat de jongere speelsters van EKC toch over wat meer conditie en behendigheid beschikten dan de Eenrum 30+ dames. Toch duurde het nog tot de 7e minuut eer EKC de leiding nam. Loes Korhorn ging door een schoot de 1-0 binnen. Twee minuten later stond het middels Wendy Reitsma ook 2-0 terwijl een minuut hierna Loes Korhorn de ruststand op 3-0 bepaalde.

Ook in de tweede helft was EKC de bovenliggende partij. Eenrum probeerde wel wat terug te doen en na 2 minuten zag Maaike Lokken haar schot over gaan. Echter ook in deze tweede helft wist Eenrum de schotvaardigheid van EKC niet af te stoppen. Na 4 minuten was het Inge Mulder die door een volley de stand naar 4-0 tilde. EKC drukte nu door en was in de 7e minuut van de tweede helft wederom succesvol. Nicky Bos vond Emma Postma die ook haar doelpunt meepakte: 5-0. Een minuut hierna werd het ook 6-0 toen de bal via Inge Mulder en Emma Postma bij Nicky Bos terecht kwam die het afmaakte. In de 10e minuut bepaalde Nicky Bos ook de eindstand op 7-0. Scheidsrechter was R. Wierenga.

VVSV’09 – EKC                  2-0
In deze wedstrijd die goed werd geleid door scheidsrechter K. Nienhuis ging het een stuk moeilijker. VVSV’09 beschikte eveneens over een aantal snelle speelsters die het EKC dan ook behoorlijk moeilijk maakten. Wel waren er ook goede kansen voor EKC maar het benutten lukte niet zo. Zo zag Nicky Bos haar inzet over gaan en raakte Loes Korhorn de lat. VVSV’09 liet zich ook niet onbetuigd en was in de 11e minuut ineens wel succesvol: 1-0.

Na de korte rust probeerde EKC orde op zaken te stellen maar dat lukte niet echt zo. De goede kansen waren er wel maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Zo waren Nicky Bos, Emma Postma en Iris Knol onfortuinlijk. Het was juist VVSV’09 dat in de 7e minuut weer toesloeg en de stand in 2-0 in haar voordeel stelde. Inge Mulder zag haar kans nog over gaan maar het bleef bij 2-0.

Eenrum – VVSV’09          1-3

 De eindstand was als volgt:
1. VVSV’09         2-6    5-1
2. EKC                  2-3    7-2
3. Eenrum 30+  2-0    1-10

 De EKC-doelpunten kwamen op naam van Nicky Bos 2, Loes Korhorn 2, Inge Mulder 1, Emma Postma 1 en Wendy Reitsma 1.

  Met vriendelijke groeten, Jitse Drent