EKC VR30+ongeslagen in 2e ronde

Op vrijdagavond 6 oktober speelden de 30+vrouwen van EKC op sportpark “De Kley” te Ulrum de 2e ronde in de 1e klasse 16 najaar. De selectie bestond deze keer uit Korinne Huizenga, Maaike Lokken, Linda Rozema, Christina Prins, Selina Vorenkamp, Anda Toonder, Floor Knook, Kim Melchior, Margriet Bijlholt en Renskje Heinstra met wederom als coach Bernard Krans. Dit waren de resultaten:

EKC – VVSV’09                  2-0

Tegen deze tegenstander werd de eerste keer verloren maar nu verliep het toch anders. Weliswaar startte VVSV’09 met een goede aanval maar allengs nam EKC het over en zette het de tegenstander onder druk. Vooralsnog leverde dat niets op. Anda Toonder stuitte meerdere malen op de keepster, Floor Knook (na een pass van Anda Toonder) zag haar schot naast gaan en Linda Rozema was na een voorzet van Anda net niet snel genoeg bij de bal. Enkele tegenstoten van VVSV’09 werden fraai gepareerd door keepster Christina Prins waarna ook nog een afstandsschot naast ging. Uiteindelijk sloeg EKC in de 18e minuut alsnog toe. Via Selina Vorenkamp en Anda Toonder kwam de bal bij goalgetter Maaike Lokken die het leer tegen het net ramde: 1-0. Even was VVSV’09 dicht bij het doel van EKC maar keepster Prins ruimde dit op waarna EKC in de 20e minuut weer raak schoot. Een 1-2tje tussen Maaike Lokken en Anda Toonder werd door Lokken afgemaakt: 2-0. Dit werd ook de eindstand.

Rood Zwart – Warffum  0-1
Warffum – EKC               0-1

Tegen Warffum ging het al wat moeilijker. De geelhemden speelden nu niet zo fysiek meer als in de 1e ronde waardoor EKC ook beter in haar spel kwam. Echter Warffum-keepster Hilma Zwart was een sta-in-de-weg voor de EKC aanvallers. Zo zag Margriet Bijlholt haar inzet gestopt evenals Anda Toonder. Ook Kim Melchior zag haar poging falen. Aan de andere kant was ook Warffum enkele malen even dreigend maar dit leverde verder geen schade op. Uiteindelijk wist EKC in de 15e minuut alsnog te doelpunten. Kim Melchior vond Anda Toonder die de 0-1 inschoot. Warffum poogde nog wat terug te doen maar het bleef bij de 0-1 voor EKC. Ook de tweede overwinning was een feit wat voor veel vreugde zorgde.

VVSV’09 – FC LEO           1-0
FC LEO – Warffum           0-1
EKC – Rood Zwart           2-2

EKC startte bijzonder goed tegen Rood Zwart Baflo want al na 2 minuten was het raak. Selina Vorenkamp bracht Anda Toonder in stelling die de 1-0 intikte. Rood Zwart Baflo probeerde wat terug te doen en EKC moest wel op haar tellen passen. Echter in de 6e minuut kwam EKC op 2-0 toen Anda Toonder de bal bij Maaike Lokken kreeg raak schoot. Hiermee leek EKC binnen. Echter het team verzuimde de score verder op te scoren en plotseling stond Rood Zwart Baflo door twee snelle doelpunten in de 9e en 12e minuut weer op 2-2. Hierna lukte het EKC niet meer om de overwinning te pakken maar ook Rood Zwart Baflo kwam er niet meer door zodat 2-2 ook de eindstand werd. Wel bleef hiermee de ongeslagen status van EKC deze avond in stand.

Rood Zwart – FC LEO      1-2
Warffum – VVSV’09         0-0
VVSV’09 – Rood Zwart    4-0
FC LEO – EKC                  0-6

Na de lichte teleurstelling tegen Rood Zwart Baflo, dat verder alle andere wedstrijden verloor, werd FC LEO het kind van de rekening. EKC zette direct druk en sloeg in de 2e minuut dan ook toe. Via Maaike Lokken en Anda Toonder kwam de bal bij Kim Melchior die de 0-1 binnen tikte. EKC ging door en in de 7e minuut was het weer raak. Uit het “kluitjesvoetbal’ voor het FC LEO-doel was het Maaike Lokken die de 0-2 voor haar rekening nam. FC LEO kwam er niet meer aan te pas want EKC was grotendeels op haar helft. In de 9e minuut was het alweer raak. Anda Toonder speelde Maaike Lokken aan die deze avond op dreef was en zij knalde de 0-3 binnen. Ook liet EKC nog wat liggen maar in de 11e minuut was het wel weer in de roos. Nu was Lokken de aangeefster en schoot Anda Toonder de bal binnen: 0-4. Vervolgens drong EKC wel aan maar wist FC LEO haar lange tijd tegen te houden. Echter in de 20e minuut was het wel weer raak. Anda Toonder kreeg de bal voor het FC LEO-doel alwaar Renskje Heinstra net op de goede plek stond om de 0-5 binnen te tikken. In de uitslag werd echter 0-6 ingevuld maar waar deze laatste goal vandaan kwam is een raadsel. Dit leverde de volgende stand op:

1. VVSV’09                         8    5   2    1    17   11- 2
2. EKC                                8    4   2    2    14   16- 5
3. Warffum                        8    3   4    1    13    4- 2
4. FC LEO                          8    1   3    4     6    4-13
5. Rood Zwart                   8    0   3    5     3    3-16

De 3e ronde wordt op vrijdag 3 november gespeeld op het sportpark van Rood Zwart Baflo.